Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Melina Mailand

sheriders

Interview med Melina Mailand

Sommeren er for længst ovre og det er surfsæsonen efterhånden også medmindre man er en af de få rå der synes vintermånederen er den tid hvor det virkelig rykker.
Sheriders har snakket med Melina Mailand der deltog i årets Dm i paddlesurf.

Hvordan var det at være med til DM?
Det var herre hårdt! Det blæste og der var meget strøm, og jeg har aldrig været ude ved Vorupør, så jeg blev lidt bange for molen da jeg lå derude… Men derudover var det sjovt. Jeg var på ingen måder med for at vinde, men fordi jeg gerne ville sende et signal til alle andre surferpiger i DK – Vi behøver på ingen måde at leve op til drengene! Så lad dog vær´med at gemme jer hele tiden!

Hvad er din motivation for at surfe?
At jeg har rejst så mange steder med surf, og nu også bor et sted med surf. Så kan man næsten ikke andet end at gøre det en gang i mellem. Men ærligt så skal der være lidt flere ting der falder i hak for mig, før jeg hopper i vandet. Fx. Sol, varme, at nogen passer min søn, og at der ikke er hajer, tang, sten og diverse andre ting ha ha…Altså jeg lever og ånder ikke for surfing.. men det er sjovt når jeg ligger i vandet!

Hvad tror du der skal til for at der kommer en solid surfscene for piger i DK?
At de piger der siger de surfer, også gør det og viser sig til større arrangementer! Og at der er præmier i det hele taget, når man så stiller op! At der måske bliver afholdt flere arrangementer for piger, så vi kan mødes og surfe sammen…?

Er surfertøser bare sejere?? – og hvad med fyrene?
Jeg undlader at svare!

Hvad er god opførsel på vandet?
At man tager hensyn, og lader de gode vibes være dominerende og at man kender de uskrevne regler før man hopper i.

Hvor meget skal man værne om lokale spots og bølger?
Meget, vi bliver jo flere og flere surfere, og spots´ne falder jo ikke ned fra himlen!
Man kan tage det som et kompliment, når man bliver betroet et nyt spot. – Det er en del af charmen.

Gælder det ikke bare om at få så mange som muligt med på legen?
Jo det gør det da, men det gælder også om, at der ikke ligger 50 i vandet, så ingen får bølger, fordi alle ligger i vejen for hinanden.

Er Danmark et godt begynder sted?
Jeg synes nok at Danmark er et fint sted at starte. Fordele er at det sjældent bliver fantastisk stort og uoverskuelig. Hvis man vælger en lille dag og måske ikke lægger ud på bunkers.

Ulemper?
At det blæser en halv pelikan, og derved kan strømmen være stor. At det kan være helt vildt koldt, hvis ikke man har den rette våddragt.

Ville det være fedt med en surf tur for piger til nogle internationale spots?
Det tror jeg klart det ville være! Det ville både skabe samvær og skabe mere interesse omkring surfingen.

Hvor meget har det sociale element at sige for dig når du surfer?
Min mand er surfer, så jeg stiller mig neutral overfor det spørgsmål, det er ikke sådan, at jeg har det store valg! Men jo det har da meget at sige, jeg vil da hellere ud med nogen jeg kender og gerne tøser. Mange af de venner og veninder jeg har, har jeg da også i kræft af surfing.

Surf safety – hvad er den vigtigste regel i surfet/vandet?
Altså at man går ud flere sammen, at man orienterer sig om hvad på land man ligger ud for, og hvor langt ude man ligger, man kan let drive med strømmen.
At man ikke går ud i forhold der er for store til ens niveau.

Drømme destinationen/ spottet?
Alle små coca cola bølger der er varme og på sandbund.

Kelly Slater eller Dean Morrison?
Hvem er Kelly Slater 😉

Melina og hendes kæreste er kommet i Klitmøller i de sidste 6 år, så derfor fandt de det helt naturligt til sidst flyttede herop. "Jeg elsker natur, og det får man i store mængder heroppe. Vores søn på 5 år trives også super godt allerede, det er jo noget af et spring at flytte fra hovedstaden til en lille by i Jylland. Min Kæreste boltrer sig i vandet så tit som det byder sig og han ser glad ud!"

I Øjeblikket fokuserer Melina på sit studie studie, så der bliver nok ikke til mere surfing før til foråret. "Det bliver nok primært at jeg fungerer som fotograf, når de rigtige surfere hopper i vandet i december medmindre vi tager et smuttur et eller andet sted hen"
Melina håber dog at komme mere i vandet i det nye år. Her hjælper det at få sit eget board og en ny dragt der passer og ikke mindst at bølgerne knækker i ens baghave!

www.melinamailand.com (dog ikke opdateret længe.)

Read more

surf

Surfboard Ban på BA fly!

British Airways vedtaget i fremtiden ikke at medtage surfboards på alle deres fly!

Læs mere
business

Adidas eyewear

Vinterens skisæson bliver dugfri med adidas goggles og sportsbriller på pisten. Adidas eyewear-skibriller lever op til den krævende skiløbers behov for kvalitet.

Læs mere