Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Mikkel Kirketerp

snowboard

Interview med Mikkel Kirketerp

Navn: Mikkel Kirketerp
Alder:
23
Hjemstavn: Odense
Favorit trick: switch backside 180
Favorit Park: Whistler Habbitat park


Fortæl lidt om hvordan og hvornår din interesse for snowboard begyndte?
Jeg startede med at stå på snowboard i ungdomsskolen, da en af mine kammerater havde prøvet det og sagde at det var fedt. Inden da havde jeg været et par år på alpinski. Jeg fandt hurtigt ud af at det var snowboard der var sjovt, da jeg så at der var muligheder for at lave forskellige tricks. Efter nogle år med den obligatoriske vinterferie tur, tog jeg på min første sæson efter gymnasiet. Turen gik til Val T, hvilket var lidt dumt, da det var park jeg kunne lide. (Jeg vidste ikke bedre, men det var vildt fedt) Året efter var jeg kun af sted i 6 uger pågrund af et studie på syddansk universitet. Sidste sæson kørte jeg rundt i Whistler, hvilket jeg kan anbefale til alle.


Sidste sæson kørte du i en af verden bedste parker, fortæl lige Riders.dk læsere hvorfor du valgte Whistler?
Det var hele tiden planen at jeg skulle på en sæson til efter Val T. Da det var park jeg kunne lide, ville jeg til et sted, hvor jeg vidste, at parken var en af de bedste i verden. Jeg havde derfor Whistler, Park city og Mammoth i tankerne. Det blev whistler pågrund af, at der var mange andre danskere der skulle der over, hvilket der gjorde det lettere med hus osv.

Efter din sæson i Canada, fik du et opkald fra Anders Borch fra Frost, hvad handlede det om?
Folk der kører rundt i parkerne i Whistler, er så meget bedre end det jeg havde været vant til at se. Jeg så ting, jeg aldrig havde tænkt man kunne gøre på snowboard. Det var med til at udvikle mig meget især på rails og boxe. Imens vi kørte rundt der ovre, filmede vi en del, hvilket blev til filmen Outset. Outset fik en del ros bandt andet på grund af Mads Møllers redigering. Filmen blev set af forskellige mennesker i freestile miljøet, hvilket resulterede i at jeg fik nogle klip med i den nye frost film.


Nu når du er kommet ind i varmen hos Frost, hvordan ser din kommende så sæson ud?
Ind i varmen, det ved jeg ikke om man kan kalde det, men sæsonen ser ud som følgende. Hvis vejret i dk tillader det, vil jeg køre lidt urban rails. Så har jeg hørt meget om valåsen og aldrig været der, så det skal også prøves. Omkring den første feruar tager jeg til whistler, hvor jeg bliver til slutningen af maj. Hvis pengene rækker, tager jeg på en road trip til de store skisports steder imellem Denver og Saltlake City. (Aspen, Vail, Key Stone og Park City) Den 2. juli går turen til Snowpark i New Zealand, hvor jeg blandt andet skal være med i sommer campen. EN udemærket sæson.

Udsigt over Vancouver

Hvad er målet for sæsonen?
Målet for sæsonen, er at udvikle mig til en bedre snowboarder i parken. Især på rails har jeg mange idéer, som jeg glæder mig til at føre ud i livet, hvis det er muligt. Der udover håber jeg på, at få optaget noget godt film, som kan bruges til næste år.


Hvorfor Whistler igen?
Hvis du kan lide at køre park, har whistler det der skal til. Der er 3 hovede parker. 2 parker hvor der bliver lagt vægt på den almene park kører, med mellem store kickers og en MASSE forskellige sjove rails og boxe. Så er der High Level parken, Der byder på kæmpe kickers, de sygeste rails, pro boardere og skier. Whistler en et godt sted at udvikle sig, man ligger og øver i de 2 almene parker og fører det så videre til High Level parken. Der ud over, er sæsonen lang (24/11- 5/6) hvilket er godt, da jeg først tager afsted i februar.

Et lille udsnit af den famøse “High Level park” i Whistler

Har du trænet i løbet af sommeren?
Jeg har trænet noget serie 5 bold. (2. plads ja tak) Og så er det blevet til en enkelt tur til vulkanen i Værløse, med nogle boxe.

Mange nye talenter er at finde på den danske scene. Hvordan ser du din rolle og ikke mindst dine chancer?
Jeg kender ikke mange af de danske boadere, men det ser ud til at der er mange der giver den god gas. Hvordan jeg ser min rolle og chancer og rolle ved jeg ikke. Jeg vil gøre det bedste for at udvikle mig. Så længe jeg kan se en udvikling hos mig selv, vil jeg fortsætte med det. Jeg syntes at det er nice at stå på snowboard og det er derfor at jeg gør det. Jeg har aldrig tænkt på at jeg var spicialt god, for dem jeg har luret på i parken, har altid været bedre mig.

For vi dig at se på deltagerlisten ved DM?
Nej det det gør man nok ikke. Jeg regner med at tage til whistler i starten af februar, for at få så meget ud af sæsonen som muligt. Måske næste år.

Hvordan ser dine forventninger ud?
Jeg håber på, at komme ud og køre nogle urban rails her i dk sammen med gutterne fra locoskiing. Jeg har set nogle nice rails her i odense og jeg ved, at de andre gutter også har nogle rails fra deres byer. Der ud over har jeg en masse idéer, som jeg glæder mig til at føre ud i livet i whistler. Hvis alt går som det skal, vil de idéer sidde på rygræden når jeg kommer til New Zealand. I New Zealand er det bare at give den gas og få nye idéer af f.eks. Shaun white.

Glem aldrig dem gode 80 stil !!!

Alle photos: locoskiing.dk

Read more

ski

RECAP: DM06 i Freestyle ski og Snb

Vintersæsonen er i gang og DM07 er up coming, Riders.dk har samlet lidt film og billeder fra DM06 - se på dem, lur den af og gør dig klar på '07!

Læs mere
windsurf

Fotokonkurrence 27. Okt - Nye Billeder!

Så har folket endnu en gang samlet kræfterne og indsendt lidt billeder til Riders.dk! Det er ved at være sidste chance, konkurrencen stopper kl 12 1. november!

Læs mere