Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Simon Houlind

snowboard

Interview med Simon Houlind

Navn: Simon Houlind

Fødselsdato: 28. september 1993
Hjemby: Birkerød
Simon gør sig klar til at droppe ind i pipen til DM i snowboard 2009, Foto: Lars Rothaus.
Favorit park: Det er svært at sige, hvilken park der er min absolutte favorit, da jeg har kørt i en del rigtig gode. Stubai har ikke den største park, men alt i den er velshapet. Kaunertal har et super big jump, og et godt jib trænings område. Både Trysil og Hemsedal lider under dårlige liftforhold, men har begge en super pipe og gode kicker linier. Derfor et min favorit nok Kläppen, fordi parkens opbygning er super med alt fra helt små kickes, til store big jumps og alt der imellem. Liftens placering midt i parken gør, at man kan få rigtig mange hits.
Favorit trick: Jeg synes bedst om kickers, men kan altid godt lide lidt variation. På rails er mit favorit trick fs boardslide, og på kickere er det fs 360 med et godt tweaked indy grab eller bs rodeo. Jeg synes, at bs rodeo er et super svedigt trick, men har kun lige lært det.
Snowboard setup: jeg kører på medium stift Bataleon Evil Twin 155 (jeg er 173 cm høj). Burton Mission bindinger vinklet +18 og -15.
Sponsorer: Elm Company og Bataleon.
Handplant i Meribel til Spring Session 2009, Foto: Jesper Houlind.
Hvordan startede du med at stå på snowboard?
Jeg startede da jeg var 5 år og på skiferie med familien. Mine forældre ville have, at jeg skulle lære at stå påski, før jeg måtte stå på snowboard, som jeg selvfølgelig selv meget hellere ville. Jeg fik lov til at leje et snowboard, som jeg kunne stå på, efter jeg havde været på skiskole, og det gjorde jeg. Lige så snart jeg var færdig med skiskolen var det af med skiene.
Hvordan blev du sponsoreret?
Jeg fik mit første sponsorat til DM 2008 (min første konkurrence) af Von Zipper, men der gik koks i det, og jeg fik aldrig de ting de havde lovet mig. Så hjalp Christoffer Hove mig med at få mine nuværende sponsorater.
Hvad er dine bedste konkurrenceresultater?
Jeg vandt junior klubmesterskaberne i Hareskoven Ski klub 2008 i Snow Dome og junior DM 2009 i Hemsedal, i både halfpipe og slopestyle, og fik 2. pladsen i boardercross. Til springsession 2009 vandt jeg 140 euro til hidden kicker session.
Hvad er dine planer for fremtiden?
Til at starte med skal jeg af sted et par uger til sommer sammen med Hove for at skyde mere film. Til august starter jeg på snowboard gymnasiet Liljaskolan i Vännäs, tæt ved Umeå i Sverige.
Hvad laver du når du ikke snowboarder?
Skater for det meste og wakeboarder, når vejret er til det. I øjeblikket læser jeg også til 9. Klasses eksamen.
Hvor tit er du på riders.dk?
Et par gange om ugen.
Fs air i halfpipen til DM i snowboard 2009, Foto: Lars Rothaus.
Fuldend disse sætninger:
Det vigtigste jeg har lært i livet er … øvelse gør mester
Min far siger altid til mig at …. ”Du skal huske at få dig en uddannelse!”
Min bedste dag på snowboard var … enten da jeg vandt DM, eller i Kaunertal hvor vi øvede flips.
Når jeg bliver voksen skal jeg … på sæson!
Fs 360 i Meribel ved Spring Session 2009, Foto: Jesper Houlind.
Simon har i løbet af foråret rejst rundt til forskellige gletschere i Østrig og filmet til en kommende ELM/Bataleon film, og det er der kommet nogle gode billeder og et par artikler ud af, som vi her på riders.dk vil poste i den nærmeste fremtid.
Indtil da kan I nyde Simon’s part i sidste år ‘Toast It !

Simon Houlind & Mikkel Bank i Toast It! from Rodelbahn Crew on Vimeo.

Read more

windsurf

Young Gun Windsurfing Camp

Om 14 dage starter Young Gun Windsurfing Camp med cirka 30 friske unger. Du kan stadig nå at komme med.

Læs mere
windsurf

Indkaldelse og flytning af stævne

Weekendens stævne i Wave, Freestyle og Wild West Slalom i Kjul er flyttet..

Læs mere