Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med ”SoulSurferen” - Mikkel Asmussen

windsurf

Interview med ”SoulSurferen” - Mikkel Asmussen

”Jeg har absolut ingen forventninger andet end at have sjov og være glad for at kunne hænge på de Prosejlere som træner slalom på Maui”… – Mikkel Asmussen

”Pro”-windsufer og ”wanna-bee”-journalist, Jesper Vesterstrøm, stødte ind i Mikkel Asmussen på Maui og besluttede at lave et interveiw med en rigtig dansk ”SoulSurfer”, så roen atter kan falde over ”div” Websites…

(JV – Jesper Vesterstrøm, MA – Mikkel Asmussen) – Billeder af Lars Petersen D99

JV – Nyder du ferien på Maui!

MA – Jaaaaaa, Det er første gang i 14 år at jeg kommer tilbage til Maui. Det er bare fuld gas og jeg nyder hver dag…Rekorden må være 5 timer på vandet på en dag. Tjek evt. min facebook, jeg sikre mig at holde ”alle” opdateret om min status og ikke mindst mine timer på vandet.

JV – Hvad er det fedeste på Maui?
MA – hmmm, At man kan windsurfe i shorts, altså Jesper, det er bare for Gazz. Det at jeg kan sejle i bar overkrop og få noget sol på kroppen, det spiller max.


JV – Hvad får du tiden til at gå med på Maui, ud over at sejle.
Ma- Jeg har fået trænet rigtig meget slalom med Jesper og Kiani. Det er fedt at sejle med to så dygtige slalom sejlere. Det er også blevet til lidt sejlads med Finian, Robby Swift, Gabriel, Arnon Dangar osv. De sejler allesammen sindssygt stærkt og jeg skal stramme mig an for at hænge på, meeen det går sku meget godt 😉

Om aftenen slapper jeg af i Paia, hvor jeg bor. Det er blevet til en del timer foran laptoppen. Må dog tilstå at jeg har været på Jaques hver fredag og ramme en del pilsnere. Det er en konge fest, med masser af søde surf tøser og en masse nye og gamle pros. Jeg har mødt en masse folk jeg ikke har set i 10-15 år. Kanon sjovt. Det er godt at blive opdateret, så jeg kan opretholde min status som Dk´s surf leksikon no 1.

JV – Træner du i det skjulte så du kan banke alle de unge ”talenter” i DK i år…Du er jo en af de gamle Soul surfere ifølge mange _:-) og du må jo have lidt erfaring…
Njaaah, har stadig gnisten for konkurrence, og ja, vil gerne banke dem en lille smule..

JV – Nu har jeg set dig sejle en del slalom hernede…Hva sker der lige der? Vi så dig sidste år i klitten, den eneste modige Wave sejler der turde stille op og endda i bare arme??? Var det for at skræmme os andre?
MA – Slalom er sindssygt sjovt. Det giver mig så mange flere fede dage på vandet og jeg synes egentlig ikke at jeg har talent for freestyle…Slalom med 7.0 er ligeså sindssygt som at lave en dobbelt forlæns, synes jeg.

Omkring de korte ærmer så er sagen den at mine ”guns” er for store til heldragter … (Bjørn og Antoine siger det samme, og vi er nogenlunde lige store, ca…

JV – Stiller du op i mere slalom i år? Ser vi dig til Wild West slalom og joiner du op med Henrik Tang og synger lidt solo for os alle den sidste aften?
MA – Ja, klart, helt sikker Wild West i klitten til DM i wave. I år har jeg så fået D-153 tilbage som er mit gamle nummer, så hvis vejret er til det kommer jeg og deler klø ud til ranglisterne også, og lære mine team sejlere lidt om hvordan det foregår…

Nu var jeg jo rimelig seriøs til DM sidste år så kom ikke rigtig ned og festede. Det lignede mig slet ikke, men har hørt om Tang´s performance og jeg stiller klart op i duet til oktober. (jeg vil dog gerne vælge sangen)

JV – Jeg har hørt at Lars P og Allan begge har købt nye slalom sejl og skal til at ”race” lidt, skræmmer det dig? Har du nogle gode råd til dem som du vil dele med dem, nu er du jo lidt foran!!!
MA – Neeeeej , glæder mig helt vild, specielt til at give Lars klø… Køb en masse kort ærmede dragter drenge, så jeres små arme ikke syrer til, (smiler Mikkel). Hør lige her altså, vi går jo langt tilbage, helt tilbage i 89 sejlede vi sidst slalom mod hinanden, det var tider…Men de tider er ved at komme igen, jeg har fundet samme glæde som dengang.

JV – Hvad sker der på Simmer teamet, nu er du jo teamchef i DK, kan vi forvente noget af dine sejlere i år. Du har jo stærke navne som b.la Kurosh Kiani, Mads Bjørnå, Kenneth Danielsen og så Thomas Larsen …Kan vi forvente noget af nogle af dem,
MA – Jeg forventer at få en DK mester i Freestyle eller Wave og så håber jeg at se top placeringer i Slalom fra drengene… Om ikke andet så kommer jeg selv og banker placeringer ind . Produktet virker jo fint, Simmer var konstant i World Cupen top 10 sidste år.

JV – Jeg har hørt at du løber hver morgen ? Passer det …Hvad skal det nu til for? Nogle tips du vil give til de gamle ”Soul” surfere, hvis de nogensinde tænkte på at komme i form igen…
MA – Det er sandt. Jeg vil forbedre min Iltoptagelse så jeg ikke drukner på Hawaii… Jeg løber kort men hurtigt udtaler Mikkel, forpustet. Til at løbe kan jeg anbefale min konkurrenter Nike´s nye slimfit line, som jeg lige har købt her på Maui, super nice. Og så har jeg en helt speciel gul hat jeg løber med så jeg kan blive set i trafikken på strandvejen…

JV- Nu skal du på GC en hel måned i Juli med Stig Christer, skal i træne slalom? Stig meldte jo ud sidste år at han var den hurtigste i slalom i DK og der var ingen der kunne sejle fra ham. Vi så ham jo aldrig. Er han hurtig, er han din nye træningsmakker i denne sæson?
MA – Forhåbentlig skal vi sejle mere Wave end slalom…Stig var med ude et par gange sidste år og ingen tvivl om at Stig sejler stærkt, men skal nok koncentrere sig lidt om at sejle slalom hvis han vil sejle ligeså stærkt som han går og drømmer om…

Det primære formål udtaler Mikkel er at træne Slalom med Bjørn D. udtaler Mikkel, men mon ikke også Stig kommer ind i kampen og skal tune med Bjørn på Gran Canaria.

5 Hurtige til Mikkel A…
JV – Hvad er det første du skal når du er retur i DK ?
MA – Skrue op for Gulv varmen

JV – Fedeste oplevelse i Windsurfing…
MA – Chiemsee Wave world cup på Maui i 1995. Der var Dobbelt mastehøje bølger og med Kona på Lanes Vind, som er bagbord hernede…

JV – Værste oplevelse
MA – Stå som Junior Danmark´s mester i 1991 og ikke kunne få nogen støtte fra nogen som helst…Så stoppede jeg med at sejle race…

JV – Hvem er de mest skøre Wave sejlere at hænge ud med, Jeg ved de alle mere eller mindre er det , men er der et par stykker du lige vil nævne…Hvor finder man mest GAZZZ?
MA – Det gør man med Mads T, Mads Lunøe, Peter T&W , Stig etc…Og så har jeg helt sikker glemt en masse…Jeg har det for sjovt med alle Wave drengene, det er bare max Gaaaaz

JV – Har du noget du vil sige til dem…
MA – Mads T…Kæmpe fejl du ikke tog med herover….

Read more

business

mobil.riders.dk

Riders.dk er nu tilbage i et nyt og forbedret mobil format

Læs mere
snowboard

Snowboard DM 2009 i fuld gang

Snowboard DM blev idag åbnet i Hemsedal, Norge, under perfekte forhold: blå himmel, godt humør og en lort på kickeren.

Læs mere