Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Jagten på flere titler

interview

Jagten på flere titler

Blot 17 år gammel og allerede indehaver af flere danske mesterskaber, nordiske mesterskaber og prikken over i’et – VM 2008 i Junior. Nu er Sebastian Kornum rykket op i Youth (U20) og målet er endnu en titel til samlingen. Læs den unge surfers planer for, hvordan en professionel karriere skal kombineres med uddannelse..

Navn: Sebastian Kornum

Alder: 17

Målsætning: At vinde Youth VM i foråret og blive dansk mester i formula open. Derudover have det rigtig sjovt og forhåbentlig en tur til Maui i april måned.

Sponsorer: ROSE POULTRY, VOLVO, QUIKSILVER, STRANDTANGEN, WILEY-X, NEILPRYDE OG JP-AUSTRALIA

Hjemmeside: www.sebastiankornum.dk

Hvordan har du forberedt dig gennem vinteren? Har du været ude at rejse?

I efteråret begyndte jeg til standarddans på en danseskole med min storesøster Julie som dansepartner. Jeg synes det giver en god kropsbevidsthed og ikke mindst er det super god mental træning og rigtig sjovt. Som noget nyt rent fysisk er jeg begyndt at styrketræne med vægte ved siden af normal styrketræning uden vægte. Jeg følger stadig min mors gymnastikhold sammen med min far, hvilket er baseret på udholdenhed og kondition. Derudover cykler jeg ikke længere pga. et dårligt knæ, som dog godt kan holde til at løbe. Sneskovlning og minicross skal da også tilføjes!

sebastiankornum (3)
Jeg har også windsurfet rigtig meget helt indtil januar måned hvor jeg ikke længere kunne sejle fordi fjorden frøs til. Heldigvis tog jeg til Tenerife i en uge fra 5. januar, hvor jeg sejlede freestyle og bølger. Det var godt at blive inspireret af Jonas Knudsen som jeg rejste sammen med, da han er blevet en rigtig stabil og dygtig freestyler.
Jeg har også i tankerne at tage til Dahab i Egypten og sejle slalom i uge 7, men dette er ikke sikkert endnu.

Hvem tror du bliver dine værste konkurrenter/de hårdeste i DK?:

Det er altid svært at vurdere, men jeg er sikker på at Jesper Vesterstrøm, Brian Røgild, Nikolaj Kruppa, og Kasper Juul bliver svære at følge med. Men i år har jeg taget ca. 3 kilo på, og jeg ved, at jeg sejler med det udstyr, der passer mig bedst. I øvrigt vil jeg lige nævne, at man skal passe på Christian Justesen i år, da han er rigtig godt kørende. Puha, det kribler i hele kroppen når jeg tænker på alt det her!

Hvilke stævner kommer vi til at se dig i, i år?:

Jeg stiller op til alle danske ranglistestævner og DM i formula/slalom. Jeg har også tænkt mig at være med til alle wave/freestyle stævner hvis dette bliver muligt for mig.
I det internationale skal jeg først og fremmest til Hyeres i Frankrig og sejle ungdoms-VM i slalom.
Derudover:
Formula EM Junior, Cagliari, Sardinien
Slalom EM Junior, Tyskland
Formula VM Junior, Rio de Janeiro, Brasilien
– hvis det kan finansieres J

Noget nyt på programmet for sæsonen 2010? Hvad har du arbejdet med gennem vinteren, for at blive hurtigere end os andre?:

Jeg har set en masse surffilm og sørget for, at jeg har det bedste udstyr, når vi starter sæsonen. Jeg er også blevet meget opmærksom på min kost efter at have været til et kursus med Teamdanmark hvor jeg lærte mange ting som jeg kan bruge både generelt og under stævner.

Jeg har også redt håret tilbage for at få mindre vindmodstand!

sebastiankornum (4)

Hvis der er noget jeg ikke har spurgt ind til, så skriv det endelig her!! J:

I påsken træner jeg op til VM i slalom, hvor alle er velkomne til at være med. Vi træner effektivt i Skive og omegn så meget som muligt. Du kan komme og sejle med uanset niveau, men du skal have lyst til at ræse og blive en dygtigere windsurfer.

Nogen du gerne vil takke her til sidst – så får du lige muligheden! J:

Jeg vil gerne takke alle mine sponsorer for god support.

En meget vigtig person er også Henrik Neve, som er rektor på min ungdomsuddannelse, Skive Handelsskole. Henrik har været utrolig behjælpelig til at lave et program, der gør det muligt for mig at studere og surfe, så begge ting kan lykkes på en gang.

sebastiankornum (2)

Mange tak for interviewet, Riders.dk ønsker dig held og lykke med den kommende sæson!

http://vimeo.com/8818622

Read more

avoriaz

Freestyle DM Slopestyle 2010 galleri

Dagen hvor det helt store slag skulle slås om titlen som Danmarksmesterer i slopestyle er omme. Solen stod højt på himlen i franske Avoriaz hele dagen og Riders.dk’s udsendte stod klar med kameraet...

Læs mere
avoriaz

DM update: Video fra railsession

http://www.vimeo.com/9211039

Læs mere