Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Dansker lærer nyt trick og tilgår eksklusiv klub

Dansker lærer nyt trick og tilgår eksklusiv klub
Jakob Ahlers

Dansker lærer nyt trick og tilgår eksklusiv klub

Endnu en dansker har landet det tekniske svære trick og tilgår en eksklusiv klub af blot syv danskere der har smidt en double cork.

Der er mange danskere som efterhånden har fået øjnene op for freestyleski, men knap så mange der kan smide tricks af den helt store internationale kaliber. Jakob Ahlers tilhører sidstnævnte skare, da han for blot få dage siden landende sin første double cork 1260 (se video længere nede i artiklen). Dermed tilgår han en eksklusiv klub bestående af blot syv danske riders som har smidt et trick med to rotationer ude af aksen.

I den anledning tog vi fat i det 21 årige talent fra Aarhus til en status på skikarrieren.

Riders.dk: Først og fremmest tillykke med din double, hvor længe har arbejdet på den?

Jakob Ahlers: Mange tak! Jeg har haft tricket i hovedet i ret lang tid, men dog uden at snakke for meget om det eller melde det ud som en ambition, da jeg har været ret usikker på om det kunne lade sig gøre for mig. Jeg har nemlig aldrig lavet et double flip hverken på trampolin eller lignende. Til gengæld har jeg følt, at min cork 7 har været “spitzen klasse” igennem lang tid, hvilket er starten på en dub 12.

Jeg havde tricket liggende lidt i baghovedet det meste af sidste sæson, men følte dog ikke helt for at bringe det til sne. Derudover havde jeg også travlt med at lære en masse andre tricks, shredde pudder og have en god tid. Men efter at have haft en par gode dage med solskin i Absolut Park, som forresten er en virkelig fed park, følte jeg for at give det et skud. Og efter et par forsøg var jeg så heldig at lande på benene.

Du har nu tilgået en meget eksklusiv klub af danske skiløbere som kan sætte en double cork – hvordan føles det?

For mig handler det egentlig mest om følelsen man får i kroppen lige efter at have landet et nyt trick. Jeg ved ikke noget bedre end at shredde rundt i en god park på en solskinsdag blandt gode venner og bare hygge. Altså uden at forsøge nye tricks, hvor “nøjer” faktoren er helt i top.

Fra tid til anden har jeg dog behov for at forsøge noget helt nyt, hvor netop “nøjer” faktoren gerne må være helt i top. Det er blot sådan, som jeg bedst kan lide at stå på ski. Når man så har haft et trick i hovedet igennem lang trick, er det selvfølgelig ekstra fedt endelig at kunne bringe det til virkelighed.

Har du andre nye tricks i ærmet i den nærmeste fremtid?

Det er et godt spørgsmål! Jeg tænker sådan cirka konstant på skiløb, og dermed har jeg også hele tiden nye tricks i hovedet, som jeg tænker kunne være fede at lande på ski. Ofte bliver jeg meget inspireret af når man blot shredder rundt i en snowpark. Så finder man lige featuren, som egner sig perfekt til et givet trick eller man ser en anden rider smide et trick, som man bare må forsøge sig med. Jeg tror listen over tricks, som jeg gerne vil lande er mere eller mindre uendelig. Jeg har dog ingen tricks, som jeg bare må og skal lande inden for den nærmeste fremtid.

Hvor kan man finde dig resten af vinteren?

Jeg er desværre ikke bosat i bjergene denne sæson, men er derimod en heldig ejer af et sæsonkort til Absolut Park i Østrig, hvor der gerne skulle spenderes flest mulige dage i løbet af sæsonen. Derudover regner jeg med at lægge vejen forbi Hafjell til DM i April, som uden tvivl bliver årets hyggeligste uge. Slutteligt håber jeg også på at kunne prøve kræfter med Kläppen Snowpark i Sverige, som eftersigende skulle være et genialt sted.

Her til slut, er der nogle som du vil give et skud ud til?

Hvis man ikke har set “Natural Ice”, som forsøger at indkapsle hvordan en fantastisk sæson i Mammoth ser ud, så synes jeg man skal se den. Derudover skal man selvfølgelig holde skarpt øje med alle drengene, som optræder i filmen. De er alle intet mindre end geniale til at stå på ski!

Desuden synes jeg, at man huske at give den op for skiløb i Snow Dome Bispingen i sommerhalvåret. Og ellers bare have det sjovt over at stå på ski!

Vi siger tak til Jakob og glæder os til at følge ham resten af sæsonen. Med sin double-cork tilgår han en eksklusiv klub af danske riders som har smidt to rotationer ude af aksen i ét trick:

Rasmus Dalberg Jørgensen

– Hans Jakob Brandt

– Dennis Hannesbo

– Frederik Højgaard

– Mathias Veggerby

– Thomas Trads

– Jakob Ahlers

Har vi glemt nogen, så meld gerne ind på info@riders.dk

Mangler du også at se Natural Ice? Så se den underneden:

.

Read more

Se det nyeste gear fra ISPO 2018
business

Se det nyeste gear fra ISPO 2018

Vi besøgte mandag den årligt tilbagevendende ISPO messe i München. Her er stort set alle producenter af skitøj, ski, støvler og alt der hører til er repræsenteret. Her er der det vi på Riders.dk fa...

Læs mere
Den dansk-grønlandske OL-atlet Laila Friis-Salling
Laila Friis-Salling

Den dansk-grønlandske OL-atlet Laila Friis-Salling

Selvom man kun har stået på ski i 6 år, kan man godt komme til OL. Det er i hvert fald tilfældet for Laila Friis-Salling, der har fået en kvoteplads tildelt til OL i Freestyledisciplinen halfpipe. ...

Læs mere