Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Jesper Orth eneste dansker til PWA

windsurf

Jesper Orth eneste dansker til PWA

Det var lidt tyndt med Danskere i Costa Brave PWA Slalom. Kurosh Kiani D13 var ude af spillet med en smadret fod og Jesper Vesterstroem DEN 111 koncentrerede sig om Formula og det Danske staevne, selvom jeg kan fornemme at det traekker gevaldigt for at sejle noget slalom racing for ham. Saa i maa tage ved takke med lidt info fra "Dansk / Australieren" Jesper Orth AUS 10

Jeg kendte Costa Brave fra de sidste par aar, at det kan vaere lidt 50/50 med vinden der. Det var bestemt ogsaa det vi fik smidt i hovedet der. En foerste dag med super springende vind med store huller og mega vind stoed. Det var paa stort gear hele tiden, da det var for stor risiko at man fandt nogle gode vindhuller.

Jesper Orth er ude og teste forholdene på Costa Brava

Jeg sejlede Isonic 122 og 8.8 Code Red. Planen var at komme bagfra i feltet op til starten og saa bare smadre igennem det med 100% max speed. Det er en lidt mere risiko fyldt start, men gode naar man faar dem igennem. Det gik godt op til semifinalen hvor starten ikke var 100% , men jeg laa 4 i heatet og kunne oejne finale pladsen. Desvaerre var Steve Allen flyvene dernede og da vinden dropped lige en lille smule saa overhalede han mig paa andet ben, da han har mega speed i det helt lette forhold. Det var aergeligt, men jeg kan saa sige at han bestemt havde top 3 speed, og ogsaa foerte finalen til foerste maerke. Saa hvis der var en der nu skulle presse sig foran, saa var det "godt" det var ham.

loosers finale blev jeg skuffende anden sidst, med en daarlig start. Det blev til en 15 plads. Bjoern vand looser finale i dominerende stil. Han missede finalepladsen da han havde mega vindhuller i hans heat og han havde "analyseret" det til at vinden ville tiltage og brugt sin high wind 44 finne paa sin 133. Vinden gjorde lige det modsatte og han maatte "atypisk" se sig selv i loosers finale.

Dunkerbech i front – der i øvrigt sluttede på en skuffende 8 plads iflg. ham selv.

Vi fik started en anden runde, og reglen er at den taeller hvis man kommer op til at sejle semifinale. Jeg vidste udemaerket at dette kunne snildt vaere sidste runde, saa jeg sejlede meget sikkert og taktisk vil jeg mene, og soergede for at sejle mere paa en "sikker" 3-4 plads i heats og "bare" gaa vidre end at proeve at skyde starten og vinde heatet. Saa jeg lagde mig bevidst paa ham som jeg mente var en trussel for en 4 plads, og bare sejlede hen over ham i starten, da jeg havde OK board speed. Jeg fik dog et rigtigt svaert kvartfinale med Ross, kevin, Quantel, Finian og Patrick. Havde en kanon start og kom hurtigst ud paa toppen af dem alle, men desvaerre var der en tyvstart ved baaden fra Markus AUT 30 (ahhhh p…). Naeste start blev jeg "pakket lidt ned" og kom ikke godt afsted. Eneste highlight var at jeg overhalede Patrick og blev 5 istedet for 6. Dette havde en stor betydning da 5 pladsen fik 18.5 point og 6 pladsen fik 22.5 point og betoed at jeg roeg en placering op (fra 15 til 14)

Resultatet var godt og jeg ligger nu 15 samlet for 3 staevner.

Naeste omgang bliver Gran Canarien med Pozo og Fuerte, saa det bliver forhaabenligt brug for de mindre sejl,,:) Foto credit til: PWAs fotograf, John Carter

Jesper Orth AUS 10

Severne teamet riggede og klar til race

Jesper Orth ved siden af "The running Elephant" Antoine Albeau F192 der vandt stævnet

Read more

snowboard

This IS Britain

Hvem behøver snowdomes, når man har dryslopes?

Læs mere
windsurf

Young Gun Windsurfing Camp

Om 14 dage starter Young Gun Windsurfing Camp med cirka 30 friske unger. Du kan stadig nå at komme med.

Læs mere