Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Jesper Orth vinder slalomstævne i Asien

windsurf

Jesper Orth vinder slalomstævne i Asien

2008 Asian Windsurfing Tour – Penghu Pro – Am Slalom

Penghu ligger imellem Kina og Taiwan og fra november til marts kommer der massere af vind der bliver presset ned imellem de 2 lande.

”Stævnet i Penghu laa lige oven i vores fabrik besøg i Kina, hvor vi tjekker de endelige sejl (Severne sejl) for produktion. Men jeg tog chansen og medbragte 2 boards og lidt master til Kina, i haab om at kunne tage en lille afstikker til Taiwan. Sejl kunne jeg tage fra fabrikken og bomme m.m kunne jeg laane i Penghu af organiseren Alex Mowday. Jeg var i Kina for en 4 dage og missede den første dag af staevnet. Heldigvis var der ikke vind den dag paa Penghu (hvor heldig kan man vaere,,). Jeg tropped op sent på første dagen efter en lang tur og jeg havde ikke sovet natten foer da jeg havde faaet en god gang mylder baee i Kina,,, så jeg var træt og drænet for energi. Det lykkes mig at komme sent om aftenen og jeg sov heldigvis godt igennem så jeg var klar til næste dags sejlads.Vejrudsigten dagen efter var en 15-22 kts så jeg riggede 6.7. Det var meningen at jeg ville have brugt min 86 liter slalom board, men det var rigtigt springende vind ved starten saa tog jeg (baaden som de lokale kaldte den) 122 liter boardet, som blev brugt med god succes. Jeg vandt alle 5 finaler den dag, men måtte indse at jeg havde en sejlads hvor jeg tyvstartede. Der var ikke saa meget at gøre da de video filmede alle starter,, Det skal lige nævnes at første prisen var gode US$5000, saådet var ikke bare ”for sjov” at sejle med. Der var sejlere fra Italien, Japan og lokale der alle gjorde det godt.

Der var ikke nogen fratrækker første dag! – så jeg var på en 3’plads, da min tyvstart lagde "gode" point til. Så vidt jeg kunne laese mig til i (de lokale) sejlads reglerne, så skulle vi have en 6 finaler og kan derefter smide den værste sejlads ud. Næste dag blaeste det op til 50 kts, og jeg havde kun 5.0 som det mindste. De andre sejlere brugte helt ned til 3.3. Mit udstyr føltes rigtigt stort for det meste. Bomme kom ned i navle hoejde, maste foden helt frem, fladt sejl og saa eller ud i skide stilling. Gybing var 50/50. Der var besluttet at sejle 2 sejladser den dag og jeg havde ikke råd til et dårligt resultat mere. Men skulle bare holde mig i top 3 og så skulle den 1’ plads være hjemme. Det blev til en 3’ plads og 2’plads og jeg vandt dermed samlet,, fedt.Dagen blev afsluttet med en marathon sejlads. Jeg foerte cirka midtvejs men slyngstyrtede for vildt i den hoeje choppy soe. Dette skete et par gange mere og jeg maatte indse at Pozo PWA Slalom ”er en leg” i forhold til disse forhold her, og besluttede at slaekke ud med halen mellem benene hele vejen tilbage til maal, hvor det blev til en 3’ plads.

Hyggeligt var det at haenge ud med lokal befolkningen og selvfoelgelig stikke 1’ prisen i lommen”

1’st Jesper Orth AUS 10 Severne / Starboard / Aeron booms / Vector fins / flying Object
2’nd Paolo Iannetti ITA 31 AB+ / Liberty sails
3’rd Alex Mowday TPE 81 AB+ / NP / Aeron booms

Jesper Orth AUS 10

Read more

sheriders

Ligestilling af præmiesumme til X Games

I starten af november offentlig gjorde ESPN, at der vil være lige store præmiesummer for mænd og kvinder i 2009.

Læs mere
windsurf

15-årig Kerteminde sejler til VM i Thailand

Thomas Møhl fra Kraftcenter Kerteminde deltager i VM i RS:X i Thailand, klik for at læse pressemeddelsen..

Læs mere