Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Kenneth D part 3

windsurf

Kenneth D part 3

Worldcuppen på Gran Canaria er nu overstået og jeg kan se tilbage på mit første worldcup stævne, og et brag af en action packed dobbelt eliminering . Dobbelt elimineringen startede torsdag eftermiddag, og efter næsten 4 dage uden nogle bølger i Pozo var der endelig kommet lidt bølger igen. Vinden var også tiltaget en del i forhold til de forgående dage, og de fleste sejlede med 3.5-4.0. Jeg var på 4.0 under opvarmningen, og jeg havde mere end rigeligt at se til.

Det er meget vigtig at være powered godt op, når man sejler i Pozo fordi vinden er så onshore. Hvis man ikke er det, så er det rigtig svært at få noget ordentligt wave riding, og da det er det som tæller mest, så er det rigtig vigtigt i forhold til ens score. Jeg var i heat 6 mod min kammerat Ben Proffitt, og eftersom forholdene ikke var fantastiske havde overdommeren Duncan valgt en heat længe på 12 min, som er forholdsvis længe i pwa’en. Lige inden mit heat skulle starte droppede vinden en smule, og jeg blev pludselig ret meget i tvivl om mit sejl valg.

Med frygten for, at blive vildt overpowerd som i mit første heat beholdte jeg 4.0 på. Det var desværre bare ikke stort nok, så ligesom heatet startede måtte jeg ind og skifte til 4.2. Vinden droppede mere og mere i heatet, og jeg havde derfor ret svært ved at få ordentligt gang i mit wave riding. Ben kæmpede også en del og heat’et endte også ret tæt, men til Ben’s fordel. Surt tænkte jeg, men var egentlig godt tilfreds med min egen præstation.

Nu ved jeg præcis hvad jeg skal træne på til næste gang, og jeg er i hvert fald blevet en del rigere på erfaringer…..

Fredag skulle de sidste heats sejles færdig og jeg kan med sikkerhed sige, at det var noget af det vildeste windsurfing jeg nogensinde har set. Vinden var endnu kraftigere end dagen før, og de fleste var på 3.0-3.7. Bølgerne var også vokset en smule så scenen var sat til et brag af en opvisning. Alle danskerene havde taget plads på tilskuer bænken og ca. hvert minut blev det råbt nøj og F… hvor MAD. Mest imponerende var uden tvivl Phillip Köster, Victor Fernandez og Ricardo Campello. Sidste nævnte var on fire og han kæmpede en hård kamp op af eliminerings stigen. Med delayed dobbelt forwards og konge høje onehanded backloops vandt han over modstanderne en efter en. På vejen mødte han folk som Kauli Seadi og Jonas Ceballos som han fejede til side. Men da han skulle møde Victor Fernandez var det som om han var løbet lidt tør for energi. Victor var blevet 2’er i singlen så han ventede bare på at skulle møde ham der kom videre fra tredje pladsen. Victor sejlede det bedste heat og var derfor videre mod Phillip Köster som sad på første pladsen fra single elimineringen. Unden opvarming sejlede Köster ud mod Victor som de forgangene 2 år har vundet denne event. Det var en stor cocktail af dobbelt forwards, tweaked pushloops, onehanded backloops, goiters, shakas, taka’s og alt hvad der nærmest kan lade sig gøre på en windsurfer. Begge sejlede vildt godt men Köster var lige en tand bedre, og det må siges at være noget af det mest imponerende der nogensinde er sket i worldcuppen. En teenage knægt på 15 år vinder dette stævne, foran verdens bedste windsurfere. Han modtog også fortjent stående klapsalver af alle worldcup drengende til price giving ceremonien.

Jeg har lige et par dage tilbage på Gran Canaria før jeg tager videre til Freestyle worldcuppen på Fuerteventura.

To be continued……

Sponsor: Simmer, RRD, MFC, Aeron, Mystic, Skishop, PLASMA

Read more

windsurf

Formula Grandprix i Polen

Flere danskere er til start i Polen, hvor alle de gode sejlere er med i Formula klassen..

Læs mere
snowboard

Speial Blend 2010

Nu kan du se Special Blends spritnye tøj og accesories-linie. Der er guf for både park-hiphoppere og sne-gangsters.

Læs mere