Kong Vinter fra Whistler
Jeg vil selv betegne mig som en af Kong Vinters lydige undersåtter og efterhånden også gode ven. I mange år har jeg fulgt ham overalt på hans færd. Han har skuffet mig utallige gange, men ligeså mange gange har han lagt sin befriende dyne af sne lige for skispidserne af mig, så alt i alt står det vel egentlig uafgjort i det samlede regnskab. Men i år er min ven Kong Vinter sent på den. Flere steder i Europa lader han vente så meget på sig, at områderne så småt er begyndt at udsætte den ting, der lige nu står højere på ønskelisten end alt andet. Senest meldte St. Anton ud, at området ikke åbner til tiden, og det er vel at mærke et af de statistisk set mest snesikre områder i hele Europa.
Pre-sæson på canadisk
For lige at vende tilbage til Kong Vinter, så havde jeg efterhånden opgivet mødet med ham undervejs i min semiferie, der havde givet mig seks fridage i streg på det lidt tidlige vintertidspunkt i slutningen af november. I min søgen efter hans tilstedeværelse hørte jeg rygter om et hvidt skær på den anden side af Atlanten. Et par telefonopkald bekræftede rygterne, der kunne berette om den bedste pre-sæson nogensinde – eller i hvert fald så længe de lokale hillbillies kunne huske tilbage. Her skal det lige indskydes, at de ryger en del pot, så det kan sagtens ske, de ikke husker længere end tre år tilbage, men faktum var i hvert fald, at de havde set Kong Vinter mange gange. Faktisk havde Whistler, der utallige gange er blevet kåret til verdens bedste skiområde, allerede havde fået fire meter sne siden første snefald i starten af november.
Fire meter sne stillet overfor en flybillet til 5500 danske gysser. Seks skidage stillet overfor en rejsetid på et døgn og ikke mindst en udskydelse af pakkekalenderen stillet overfor minus 25 graders canadisk råhygge. Betænkningstiden kostede mig en enkelt nattesøvn. Behøver jeg sige mere? Pakkekalenderen tabte!
Svipturens muligheder
Det kan sagtens lade sig gøre, at tage en sviptur til Canada. Flyet koster som nævnt 5500 kroner hos Lufthansa, mens SAS charger pudderhungrende individer 16.980 kroner… Næste problem er så boligen, der i Whistker kan være mere end svært at få fingre i. Brug derfor dine venner på nationale som internationale skiforums. Der skal nok være en eller anden derude, der lige kender en, der står med en seng til overs i det forjættede land. Dernæst er der kun mad, kaffe og liftkort tilbage at tænke på. Adgangskortet til bjerget ligger i den dyre ende, men til gengæld er madpriserne ganske rimelige herovre. For eksempel koster en velsmagende frokost i terrænet bare 40-60 kroner, mens den obligatoriske kop morgenkaffe står i otte kroner. Samlet set bør du derfor kunne slippe med omkring 8000 kroner – og spørger du mig, så er det bestemt værd at betale for et tidligt møde med Kong Vinter.
November Rain
Hvorfor sneens fader tilsyneladende har set sig sur på os europæere er svært at gisne om, så den lader jeg bare stå åben overfor evt. kloge hoveder. Men i hvert fald så er der et eller andet galt, når vi ikke får noget som helst sne, mens nordamerikanerne bliver mejet ned med flere meter. For eksempel fik Mt. Baker i USA forleden 12 ft. eller fire meter sne på én gang!!! Her i Whistler, hvor jeg stadig ikke er kommet over mit jetlag og derfor sidder midt om natten og skriver hjem til en helt masse misundelige danskere, ligger sneen som den flotteste november-dyne, jeg nogensinde har set. Faktisk har jeg aldrig før kørt pudder op til livet så tidligt på året – en statistik der blev skudt ned allerede den første dag i mine nye omgivelser. For selvom jeg ikke kender området og samtidig ligger i skarp konkurrence med en kæmpe skare af lokale og ikke-lokale bumser, så er mit alpeøje efterhånden trænet godt nok til at kunne finde de linier, spots og bowls (som det på ægte amerikansk vis hedder herovre), som ingen anden endnu har fået fingrene i. Det har indtil videre resulteret i to dage med nysne til livet, uberørt selvfølgelig og i øvrigt med en blå himmel hængende over hovedet. Den dertilhørende sol er netop nu ved at omfavne morgenen, hvilket kun kan betyde en ting – det er tid til endnu en dag – den tredje i 2007-sæsonen – med powdershots direkte i ansigtet.
Coming up next på Riders.dk – canadiernes tåbelige og ikke-så-tåbelige opfindelser. Herunder en helt ny måde at bære dine ski på.
Tobias Hansen, powderheaven, British Comlumbia, Canada.