Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Lasse Dam lægger ord på

Lasse Dam Rasmussen

Lasse Dam lægger ord på


Rygterne svirrer i det danske skimiljø. Nye tricks der skal sætte standarden for dansk freestyleski trænes, og det er ikke uden konsekvenser. En af dem der måtte se dette i øjene, er Lasse Dam Rasmussen. Manden gjorde sit indtog med en superb filmpart i RAD Films ”Double Up” i 2010, og har siden været fast inventar i toppen af den danske skiscene.

Lasse har dog i mellemtiden midt i vinteren pådraget sig en mindre skade. Skal dette sætte en stopper for talentets forsætte? Vi hev fat i Lasse til en snak om sæsonen, skaden og nye sponsorer.

Hey Lasse! Vi er omtrent halvejs igennem vinteren. Hvordan har din sæson forløbet indtil nu?

Hey! Jeg startede med at besøge Carsten Wiegang-Hansen i Scuol – Swcheiz. Det var en super skarp park med gode rails og kickerer, så perfekte træningsforhold. Efter Scoul var jeg et smut forbi Oure i Voujany og undervise nogen dage. Nu er jeg ankommet til Val Thorens, hvor jeg ligeledes arbejder for Oure.

Hvordan er det anderledes at være afsted med Oure fremfår egne ture? Får du selv stået?

Det er den perfekte løsning for mig. Jeg har svært ved at skrabe nok penge sammen til en hel sæson der er selvarrangeret. Jeg underviser kun 2-3 timer om dagen, så har rig mulighed for selv at få trænet.

Og du kan modstå Frostguns fristelser i nattelivet?

Jeg har været ude og kigge et par aftener, men ellers er jeg begravet i bøgerne. Jeg har været skadet den sidste uges tid, så har ikke selv kunne træne.


Hvad er sket og hvordan? Kommer det til at påvirke resten af vinteren?

Jeg har fulgt udviklingen på den danske skiscene det sidste stykke tid og har kunne se at der bliver forsøgt dubles! Det motiverede mig til selv at gå for den, så jeg lå og trænede dub cork 10!

Jeg overskyder kickeren, ryger ud af bindingen og rammer bindingen mod mit knæ. Jeg ved endnu ikke om det kommer til at påvirke vinteren. Jeg har været til lægen for et par dage siden. Lige umiddelbart er mit ledbånd og miniske ikke beskadiget. Det er måske et forstuvet knæ eller en brusk skade. Forhåbentligt at det kun forstuvet, men skal til scanning i Danmark om et par uger

Æv! Så betyder det vel også afbud til DM i Jib på Underground Jib Arena? Er planen at stille op i Freestyle DM hvis knæet går i orden?

Dm i Jib må jeg aflyse. Planen er helt klart at kører DM. Jeg skal op og teste knæet i parken en af de kommende dage. Hvis jeg føler at jeg kan kører med det, begynder jeg at træne op mod DM med det samme!

Det krydser vi fingre for at du kan! Hvilke forventninger har du til DM I år?

Efter at jeg faldt igennem sidste år, har jeg meget at bevise i år! Jeg har ikke et præcis placering i hovedet, men satser meget på minimum at kvalificere mig i både big air og slope style. Hvis jeg får trænet en smule mere, er jeg sikker på at jeg har et run der kan gøre sig gældende i toppen.

Der er også sket ændringer på din sponsorside. Kan du fortælle mere om det?

Der er sket rigtig meget på den front. Jeg har lavet samarbejde med Rossignol, Hestra og Von Zipper. Jeg har ligeledes forlænget mine kontrakter med Burn, O’neill, Surf & Ski Odense.

Det er super fedt at de alle vil støtte op omkring mit skiløb. Uden dem ville jeg ikke have mulighed for at komme så meget på ski. Jeg bliver rigtig godt forkælet!

Så må vi håbe de tager sig ekstra godt af dig under skadesperioden. Er der nogle andre de lige vil skyde et par venlige ord efter her på falderebet?

Et kæmpe Thumps up for sponsorerne, alle mine venner og familie som støtter mit skiløb og folk som følger mig på http://happycation.blogspot.com/

Tak for snakken og god bedring!

Tekst: Alexander Vissing / Riders.dk

Billeder: Sebi Madlener / Qparks

Read more

frostgun

Fantastisk finale til Frostgun Invitational

Der var stor skeptik om Frostgun 2012’s skæbne efter torsdagens aflysning af nightsessionen. Men til alles overraskelse viste det sig at blive det nok bedste Frostgun nogensinde. Shaperne fik ar...

Læs mere
Dm i jib

DM I Jib 2012 er lige om hjørnet

Så er der under en uge til et af de største skievents på dansk jord går i luften. For andet år i træk ligger Underground Jib Arena rampe til det nyeste skud på stammen i blandt danske freestyl...

Læs mere