Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: LF Kitetour 2008

kitesurf

LF Kitetour 2008

Kitetour 08 – med Emil fra Team Surfline/Takoon

Riders.dk følger denne weekend den 15 årige Emil Høj fra Team Surfline/Takoon. Emil skal deltage i 1. stop af kitetouren 08 som traditionen tro foregår på Als, ved Kegnæs.

Kegnæs er en halvø som er forbundet med Als, via en dæmning. Als er den Ø Sønderborg ligger på og Sønderborg er ca. 3 timer fra København, 2 timer fra Århus, og 1½ time fra Odense, altså Danmarks ”storetå”

Området er karakteristisk ved at vi ofte får vind uanset om det er fra øst eller vest, og stedet hvor vi skal kite er en 12.000 år gammel slutaflejring undersøisk klint fra sidste istid(alt den spildte paratviden J), der er et område på 1×20 km med sandbanker i ca. 50-200 cm dybde, altså de perfekte forhold til lidt ”choppywater”. Bølgerne kan blive op til et par meter i østenvind og en lille ½ meter i vestenvind!

Vi har stillet et par spørgsmål til Emil og kan i øvrigt fortælle at Riders.dk løbende vil opdatere med news og resultater fra 1. stop af årets kitetour.

Hvor lang tid har du sejlet Emil?
Jeg startede som windsurfer og for 3 år siden skiftede jeg til kitesurfing. Jeg synes kitesurfing er federe. I år har jeg allerede været en del på vandet, og så har jeg været 2 uger på fuerte ventura og sejle også. Jeg bor i Riisskov og har sejler mest i århusbugten.

Har du deltaget i kitetouren før?
Sidste år deltog jeg i 2 af 5 stævner på kitetouren. I det ene blev jeg 2ér i en best trick konkurrence, for et kiteloop 360. Det andet blev desværre aflyst pga manglende vind.

Hvad er dine forventninger til dette års kitetour?
Jeg forventer det bliver hyggeligt og så er det altid godt at sejle mod nogen så man bliver udfordret. Jeg synes kitetouren er rigtig sjov og egentlig burde mange flere melde sig til.

Har du et specielt liret trick som vi kan forvente at se i weekenden?
Jeg har øvet mig meget på at lave s-bend og lover selvfølgelig at give fuld gas i heatsene.

Hvordan ser du på udviklingen af kitetouren?
Stævnet er rigtig rigtig fedt og jeg glæder mig meget til weekenden. Som sagt burde mange flere deltage. Alle folk er nede på jorden og det er en god stemning.

Har du sponsorer?
Surfline/Takoon og mine forældre..

Vi ønsker Emil og alle de andre held og lykke i weekenden og glæder os til at høre mere derfra.

Husk at vi løbende opdaterer fra weekendens stævne her på www.riders.dk

Read more

windsurf

Dreamteam ankommet til Nivå

Dreamteamet, som består af Kiri Thode, Taty Frans, Caesar Finiens og Ruben Petrisie, er ankommet til Nivå og er klar til weekendens workshop og event.

Læs mere
sheriders

US Roadtrip blev til Second Hand Surfshop!

To tingfindere fandt tilfældigt hinanden, og sammen drog de ud på eventyr, der blev til en roadtrip rundt i USA.

Læs mere