Postkort fra Bølgecamp
Det er igen blevet november. Det betyder korte, grå regnvejrsdage. Men det betyder også postkort fra Bølgecamp i Senegal, hvor både dagene og bølgerne er lange.
14 glade og lidt blege surfere har taget turen til den lille ø Ngor ud for Dakar i Vestafrika, hvor de boltrer sig i Atlanterhavets bølger.
I år er danskerne heldige at komme samtidig med et solidt swell fra syd. Det betyder ekstraordinært gode bølger, hvor de tager tidligt op og kører en times tid sydpå, hvor de surfer, mens solen står op.
– Bølgerne sydpå var helt perfekte. Men det havde været mere optimalt for mig, hvis de havde ligget senere på ugen, så jeg havde nået at øve mig først, fortæller Jens Kongslev, der nød godt af de forskellige surfmuligheder i Senegal.
– Det var virkelig fedt, at der var bølger til alle niveauer. På den måde er der mulighed for den helt optimale progression. Hvor man kan starte på beach break, så rykke til reef og så slutte på Ngor Right, hvor der virkelig er fart på, fortæller Jens Kongslev, der også satte pris på at komme væk fra de rodede forhold i Danmark til bølger, der er konsistente og rene:
– Det var virkelig fedt at surfe et sted, hvor det er så nemt at se, hvor man skal ligge hvornår, hvor bølgerne bryder ens, slår han fast.
Surf og kultur i kombination
Bølgecamps udgangspunkt og eksistensgrundlag er, at vi selv i disse klimatider ikke må stoppe med at blive klogere på verden. Derfor er en del af rejsen med Bølgecamp også ture rundt i landet, f.eks. en guidet tur til den tidligere slave-ø ille de Gorée. Og så er der altid et tæt samarbejde med de lokale.
I år var der som noget helt ekstraordinært også et foredrag af PhD-Kandidat ved Kings College London og Universidade de São Paulo. Han gjorde os klogere på, hvordan slaveri og racisme stadig eksisterer i dag. Og problematiserede vores egne roller i verden som hvide velhavende danskere.
– Jeg synes, at det giver noget ekstra til ens tur, når man får lov til at komme tæt på landets historie. Det giver mig en langt større lyst til at komme igen, fordi man får muligheden for at engagere sig i dets historie ved at besøge steder som Gorée, og høre foredrag, der forbinder landets fortid med dets nutid. Udover det møder man så mange seje og søde mennesker, der bor på Ngor, som gør ens oplevelse af stedet så meget bedre. Jeg har ikke prøvet at være på en surftur før, hvor man hygger sig med de lokale, som vi har gjort. Det synes jeg virkelig gør en forskel. Det sted vokser hurtigt på én, fordi man meget hurtigt får følelsen af at høre til. Den følelse kombineret med surf – så bliver det i mine øjne ikke meget bedre, lyder det fra Mette Sandbak, deltager på Bølgecamp.
Da vi synes, at der er lidt for lang tid, til det bliver november igen, har vi besluttet at lave en forårstur fra d. 17/4 – 25/4. Og så arbejder Bølgecamp på at udvide rejsedestinationerne med flere lande i Vestafrika.
Følg med på www.boelgecamp.dk eller https://www.facebook.com/Boelgecamp.dk/ for kommende ture.