Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: PWA Lanzarote slut

freestyle

PWA Lanzarote slut

Tid til en lille update herfra Lanzarote, hvor worldcuppen nu er veloverstået. Jeg endte på en 5.plads i den samlede konkurrence, et resultat som jeg er super glad for. Jeg var heldig, at vi akkurat fik gennemført en double eliminering den sidste dag, så jeg fik mulighed for at arbejde mig op i feltet og vise hvad jeg dur til 😉 Så efter en hel dag på standby, og de fleste havde set konkurrencen som ovre, tog vinden pludselig til, og der blev startet heats indenfor få minutter. Jeg skulle møde Olya Raskina (RUS-14) eller Arrianne Aukes (NED-131), min veninde fra Holland, – alt afhængig af hvem der avancerede. Jeg tog ud to heats forinden, og kom godt upwind af konkurrence feltet, og justerede de sidste ting ved mit udstyr.

61679502ccJeg var på min Loco 4.8, mit JP 89 liter og en 16er choco finne. Vinden var blevet rimelig kraftig, så jeg gav sejlet en smule ekstra udhal inden heatet. Snart kom Olya til syne ude på vandet, og det røde flag kom op. Jeg var ret nervøs, for jeg vidste, at det var denne ene chance jeg havde i denne konkurrence. Jeg sejlede ikke mit bedste heat, men fik et par tricks, bla. Spock og Flaka og et par andre tricks. Jeg vidste det ville være tæt da jeg kom ind på stranden, og vi stod længe (det føltes som længe), og ventede på resultatet ved elimineringslisterne. Snart hørte jeg over walkien at ”the danish girl” var gået videre! YES! Og så: ”you are up again in 3 minutes”. Jeg var gået videre, og jeg løb ned til vandet og kom hurtigt på vandet igen. På spottet, hvor der sejles i Lanzarote kan det godt være lidt tricky at komme ud i en fart.c073bb763c

Der er store rå sten under vandoverfladen, når der er højvande, som er virkelig glatte og skarpe. Derudover går man ud lige op til en stenbro, og når det er højvande skaber bølgerne strøm og det bliver et stort bølgebassin inde omkring broen, hvor man launcher, så det kan godt tage lidt tid lige at komme ud. Det gik nu heldigvis fint, og jeg kom et godt stykke upwind inden mit heat startede, ikke helt upwind, men jeg prøvede ikke at lade mig stresse af det. Jeg havde ikke nået at stille mit ur, og det var svært at se flagene på stranden, så jeg holdte øje med, hvornår Nayra satte gang i tricksne. Jeg sejlede et fint heat, med bl.a. en rigtig god flaka og en del andre tricks.9eb2da3e20Jeg vandt heatet mod Nayra, og havde 10 minutter inden jeg skulle møde Junko Nagoshi (J-11), som havde slået mig ud i single elimineringen et par dage forinden. Jeg var lige inde og vende på stranden, få lidt vand, inden jeg igen kæmpede mig upwind for at sejle mod Junko. Det var et heat hvor jeg prøvede at gå efter nogle lidt mere svære tricks, som jeg heller ikke var så sikker i, fordi jeg vidste at hun havde stået switch stance tricks i det forrige heat, så jeg blev nødt til at gå efter nogle af mine lidt sværere tricks, selvfølgelig også nogle af mine mere sikre – bl.a. fik jeg en smooth spock 540 i de lette vindforhold. Junko vandt heatet, men ifølge publikum og speakere var det ret tæt.

a36d61eb35

Jeg var super glad for at være kommet så langt op i feltet, og oven i købet være tæt på Junko var enormt fedt. Det var fedt at se, at træningen har båret frugt, og det har helt klart givet mig endnu mere motivation til at træne mere, og jeg er netop nu ankommet til Fuerteventura, hvor jeg vil træne med Arrianne Aukes, Phillip Soltysiak, Maarten van Octhen, Quinchy and some of the other competitiors. Det glæder jeg mig til! Derefter vender jeg snuden hjemad mod Danmark igen. DET glæder jeg mig også til 🙂
Vi ses derhjemme, tusind tak for støtten til alle der har skrevet til mig eller krydset fingre for me! Rigtig dejligt!
Bedste hilsner
Xenia

Tusind tak til mine sponsorer: JP, MauiSails, Roxy, Gaz Station Aarhus, Sorobon Beach Resort, ChocoFins, Surfline og Skullcandy

Read more

girl kite

KB4Girls video

Kristin Boese som laver KB4Girl – en girls only kite camp, har sendt os denne lille video fra den sidste camp i Sherman Island. Der bliver i alt afviklet 11 KB4Girls camps som strækker sig over 7 l...

Læs mere
Canaria

PWA Wave Pozo - rolig start

Så er worldcuppen rykket til Pozo, Gran Canaria og er igen i år med dansk deltagelse. Danske Kenneth Danielsen er til start i det hårde felt i Pozo. Tidligere på året viste Kenneth rigtig god f...

Læs mere