Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: PWA World Cup

windsurf

PWA World Cup

Worldcuppen er i gang i Østrig, og verdens aller største slalomnavne er samlet for at dyste. Efter den første dags sejlads i går, er det Julien Quentel (RRD/NP) der er i front. Den tredobbelte verdensmester Antoine Albeau gjorde rent bord i første finale, men kom ikke videre fra indledende i anden runde, hvorfor han er placeret langt nede samlet. Det er nyt på programmet med slalom i Østrig, og stedet ser ud til at leverer gode forhold for en world cup. En ting der skal nævnes er Micah Buzianis er fraværende grundet et styrt under Photoshoot på Maui. Mere herom findes på PWA’s hjemmeside.

Nedenfor kan Jesper Vesterstrøms beretning læses, hvori han beskriver stedet, hans egen sejlads og de andre danskere, Kurosh Kiani og Jesper Orth.

Stedet er ved "Neusedler", som er en sø i Østrig. Et hyggeligt sted som er gearet til den helt store fest. Der skulle eftersigende være 8000 mennesker til fest i weekenden, så der er nogle af de de danske "party-freaks", som har noget at se frem til…
Jeg bor sammen med de 2 andre halv/danskere, Jesper Orth og K.Kiani, så her er ganske hyggeligt i den danske lejr, dagen og aften går med at lave sjov med hinanden, ganske som vi plejer.

"Jeg ankom dagen inden starten og nåede lige at få sejlet lidt. Det blæste helt vildt her på søen i Østrig og vi sejlede alle 7.0, nogle mindre. For mit vedkommende var det første slalom World Cup, så mine forventninger var egentlig ikke så store. Jeg vidste fra Maui at jeg kan sejle stærkt og jeg kunne også se hernede at det gik godt inden stævnet. Men i slalom er farten jo bare halvdelen, starten er Alt…

Jeg startede i heat 4, sammen med b.la Dunkerbeck, så det var jo ikke ligefrem nemt. Vi sejler 8 mand i et heat og de første 4 er videre til næste heat. Første heat gik fint, jeg skød starten foran Bjørn og alle de andre og kom i mål et halvt slalom ben foran de andre. Jeg var rimelig glad må jeg indrømme, jeg kom jo ikke med de store forventninger så glad for at kunne gå videre.
Så stod jeg i kvartfinalen, igen i et rimelig hårdt heat…Men, jeg fik igen den bedste start og gjorde rent bord og slog endnu engang Dunkerbeck 🙂 m.fl.

Semifinalen var besat med alle sammen, som jo skulle videre til finalen, så jeg var ikke i tvivl om taktikken og det var forrest i starten. Desværre kom jeg lidt for langt frem og blev taget for tyvstart, så jeg måtte sejle "looser´s" finalen i stedet, men selv det var over vildt forventning.
Starten til Loosers gik og jeg gjorde igen rent bord i starten og satte Kevin Pritchard og alle de andre på plads og kom i mål som vinder af "loosers" med et stort smil på…Farten er virkelig i top hernede og det er rart bare at sejle med i et stævne hvor der ingen forventninger er.
Jeg fik fornøjelsen af Australske Jesper Orth (ham med der snakker engelsk med dansk accent) i Looser´s, han sejlede også flot og stabilt men sluttede sidst og fik en 16 plads.

Så tænker i nok, hvor er Kong Kiani…Well, han sejler rigtig stærkt på første ben hver gang, men han har desværre problemer med sin ankel og kan ikke give den rigtig gazz, og som det ser ud her til aften, trækker han sig nok ud i morgen, da han har for mange smerter(piv)…Men ingen tvivl om at Kiani er mere klar end nogensinde i denne sæson, mon ikke vi får det at se i den danske rangliste.

Da klokken var 17.15 startede 2 runde. Vinden var stadig den samme og jeg var i heat 7 og havde jo masser af tid. Men da jeg får at vide at nu er det tid til heat 6 og 7 bevæger jeg mig til start området for at se mit heat smutte afsted for snuden af mig :-(..Noget ærgerligt da jeg lige havde bevist at jeg var flyvende i disse forhold. Fejlen ligger jo nok lidt hos mig selv, fremmover skal jeg nok bare ikke lytte til kommentatoren, men se at kommer på vandet i god tid…

Jesper Ort røg ud i kvart finalen og vi ligger "vist" ikke i top 20 🙁

Men humøret er højt, en prik i "looser"s" er skam ikke dårligt for først WC slalom og forhåbentligt kommer der flere sejladser så vi kan rette lidt op på tingene igen…

Austria – Over and Out

DEN-111

Alle billeder skal krediteres PWA – Besøg PWA’s nye hjemmeside på www.pwaworldtour.com

Read more

sheriders

Cecilia Larson vinder Nikita Chickita Eorope 2009

Der var Svensk sejr, da nogle af de bedste snowboarddamer i verden dystede om fame and fortune i Serfaus, Østrig.

Læs mere
surf

Michel Bourez ny surf pro for Nike

Så fik folkene bag Nikes 6.0 linie shanghajet haittianeren Michel Bourez. Læs lidt om Nike og se videointerviewet med Bourez.

Læs mere