Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Rasmus DJ drømmer stadig om OL

Olympics Sochi

Rasmus DJ drømmer stadig om OL

I denne uge udsendte Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark deres bud på potentiale OL-kandidater, hvor Rasmus Dalberg Jørgensen desværre ikke var at finde på listen.

Læs også: http://riders.dk/under-100-dage-til-ol-atleter-kaemper-for-kvalifikation/

Vi fangede ham til en hurtig chat omkring kvalifikationsmulighederne til De Olympiske Lege i Sochi 2013, på trods af DIF og Team Danmarks udmelding.

Riders.dk
Hvordan går det med din træning frem mod De Olympiske Lege i Sochi?

Rasmus Dalberg Jørgensen
Det går efter planen, jeg sparer jævnligt med min fysioterapeut og mentaltræner. Jeg følger den plan vi har lagt og har en god fornemmelse af træningen.

Riders.dk
Har du fået sat de tricks du vil hive frem i en olympisk slopestyle?

Rasmus Dalberg Jørgensen
Ja, jeg lærte jo min første double for et par uger siden. Og den håber jeg selvfølgelig på at få klar til konkurrencen d. 18-21 december i USA. Derudover træner jeg mine rightside spins meget i øjeblikket og håber på at få styr på en sw right 10 i løbet af vinteren.

Riders.dk
Hvilke konkurrencer kommer du til at køre denne sæson inden et kommende OL?

Rasmus Dalberg Jørgensen
Der er de to World Cup afdeling i USA – Copper Mtn. d. 18-21 december 2013 og Northstar d. 8-10 januar 2013, hvor man stadig kan score point for at opnå en OL plads. I uge 3 er der en World Cup mere i Gstaad i Schweiz, som jeg også tager over til, men til den tid er det for sent at kvalificere sig til OL. De Olympiske Lege afvikles i uge 7, samtidig med freestyle DM og kvalifikationen til Frostgun. Så der bliver masser at lave og træne frem imod, selv hvis jeg ikke får en plads på det danske OL-hold.

DJ_1
foto//Alexander Vissing – Underground Jib Arena

Riders.dk
Men dit mål er OL, right?

Rasmus Dalberg Jørgensen
Jeps, mit klare mål er at forsøge at kvalificere mig.

Riders.dk
Hvad vil det betyde for dig at repræsentere Danmark?

Rasmus Dalberg Jørgensen
Det vil være en kæmpe oplevelse og noget jeg kan se tilbage på med stolthed. Samtidig kan det være et stort skridt for karrieren og CV’et, hvis jeg en dag kan sige, at jeg har kørt OL. Mit generelle mål er at konkurrerer mod de bedste i verden og prøve at gøre sporten større i Danmark – så der er et af mit mål allerede nået, da jeg skal køre alle World Cups i den kommende sæson.

Riders.dk
Hvis det ikke lykkes i denne omgang, vil du så forsøge igen i 2018?

Rasmus Dalberg Jørgensen
Ja, det er planen – medmindre jeg pludselig ikke synes det er sjovt mere, eller jeg finder andre projekter som jeg hellere vil. Jeg står jo ikke på ski for at komme til OL, men det ville være fantastisk en dag at kunne køre op med den bedre halvdel af verdenseliten.

DJ_2_DinCamp
foto//www.dincamp.dk

Riders.dk
Hvad betyder det for dig, at din lillesøster dyrker den samme sport som dig?

Rasmus Dalberg Jørgensen
Det er rart fordi vi kan støtte og hjælpe hinanden i det vi laver. Jeg kan hjælpe Trine, fordi jeg ofte har været igennem det som hun skal igennem og hun kan hjælpe mig, fordi vi den samme forståelse af sporten – f.eks. hvordan man kan være presset i en konkurrence, inden et nyt trick eller hvis man er skadet.

Riders.dk
Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark har udsendt deres bud med potentiale OL-kandidater, hvor du ikke er med. Hvad tænker du om det?

Rasmus Dalberg Jørgensen
Jeg tror faktisk bare at det er en fejl. Men du kan prøve at spørge dem ad, hvis det er. Jeg er udtaget til bruttotruppen af atleter frem mod OL og modtager de samme forberedende mails som de andre mulige deltagere.

Riders.dk
Så din klare fornemmelse er stadig, at du er med i kampen om en deltagelse?

Rasmus Dalberg Jørgensen
Ja helt sikkert – jeg har jo været skadet og blev først klar til at køre konkurrencer lige inden VM i foråret. Så min plan frem mod OL har hele tiden været, at være klar med et “rigtigt gennemløb” til de to world cups der kommer nu her.

Riders.dk
Vi krydser alt hvad der krydses kan, for at din drøm går i opfyldelse. Gi’ den gas til de næste to konkurrencer, så vi kan få dig med til OL!

Se Rasmus’ første double – switch double rodeo 9 – fra Din Camp i Kaunertal uge 42

RDJ – Min første double! from Rasmus D.J. on Vimeo.

Read more

hedeland

Skibakken i Hedeland inviterer til rail session

Sneen falder tidligt i år på skibakken i Hedeland. Drengene bag parken inviterer til rail session på søndag, hvis regnen ikke sætter en stopper. I øjeblikket lover DMI overskyet vejr med en tempera...

Læs mere
bataleon

Underground Jib Arena åbner d. 1. december

Så lukkes dørene op for Underground Jib Arenas fjerde sæson! Efter en succesrig første sæson i Lindevangsparken sidste vinter, er forventningerne i år rykket et ekstra nyk i vejret. Folkene bag har...

Læs mere