Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: RBSC Interview med Anders Wedendahl DEN-16

windsurf

RBSC Interview med Anders Wedendahl DEN-16

Navn og sejlnummer: Anders Wedendahl DEN-16
Alder: 20 år
Hjemstavn: Århus
Vildeste vind du har prøvet: Orkanen den 8. januar 2005
Sponsorer: Neilpryde, JP Australia
Van: Chrysler Grandvoyager 3.3 LE (fars dyt)

Efter en flot junior titel, er du i år rykket op i A-klassen. Hvordan er det at sejle med de ”gamle” kanoner?
Det er kort sagt, svært! Men det er en udfordring som jeg gerne tager, fordi at jeg nu ved at jeg skal presse mig selv 100% for at have en chance for gå videre fra første heat. Det er hårdt at tabe, for det hader jeg virkelig meget, men jeg går ikke ud og sejler mit første heat med den tanke at nu taber jeg nok fordi jeg skal sejle mod f.eks. Kenneth. Jeg ved at de står deres manøvrer sikkert, men jeg ved også at de ikke slapper af når de sejler imod mig. Jeg føler mig utrolig stærk i waveriding, og jeg har fået mange flotte kommentarer fra de “gamle” kanoner. Både Robert og LP har rost mig for min måde at ride bølger. Jeg mangler stadig at blive helt sikker i mine backloops, men med udsigten til et ophold i SA til vinter tror jeg nok at jeg skal få helt styr på dem. Jeg kan se hvor meget Kenneth er rykket efter hans ophold i SA.

Vi ved du har rejst og prøvet nogen seriøs sekundmeter på blandt andet de Kanariske Øer, men hvordan hjælper det dig, når det er en iskold og utilregnelig Nordsø storm du skal møde?
Jeg har sejlet når det var iskoldt og utilregneligt, jeg var ude at sejle den 8. januar 2005. Mange husker det nok som den dag, hvor de fleste campingvogne på Klitmøller camping måtte et par ture hen over taget. Den dag var jeg faktisk ude at sejle, så jeg har prøvet det før. Men med den rigtige påklædning så er alt muligt. Desuden er november måned stadig fint varm hvis det står til mig. Ikke for at spille tough, men synes at månederne september til midt november er helt suveræne.

Hvordan har du det med at skulle konkurrere om pladsen i The Storm Chase ud fra noget så uretfærdigt som en demokratisk afstemning?
Det er svært især når man er en outsider, jeg har svært ved at spille på min tekniske kunnen i forhold til Robert, LP, Kenneth og Bjørnå. Jeg ser det som en rigtig god mulighed for at profilere mig selv og sporten i forhold til det unge publikum. Det er en svær sport, og man må tage de chancer der byder sig hvis man vil drive det til noget. De gamle kanoner har vi set så mange gange før, så jeg syntes at det kunne være sjovt at vise at de nye og unge også kan sejle en storm, uden at have helt så meget rutine som de gamle.
Især fordi der nu er 2 pladser til hvert land, synes jeg at det kunne være sjovt at vise verden at Danmark gerne vil vise hvad den danske elite kan byde på, samtidig med at vi har muligheden for at vise at sporten er i stand til at tiltrække unge mennesker og at den danske amatør scene også kan byde på windsurfing i høj klasse. Det er en oplagt mulighed for at vise et bredt billede af det danske windsurf miljø. Desuden lægger REDBULL jo op til at det skal være en kombination af professionelle og amatører, så på den måde føler jeg at jeg ved at stille op, forsøger at vise både Danmark men også resten af Nordeuropa at vi amatører også kan være med helt fremme ved sådan et event.

Alle snakker om hvor vildt det er at sejle i en storm og at det er der de er klart bedst, men helt ærligt, bliver du aldrig skræmt?
JO! Men er det ikke derfor at vi gør det? Altså jeg har altid pralet over for vennerne og damerne med at windsurfing var en ekstremsport. Det har virket et par gange, men der er mange som ikke er helt føler at de overbevist. Så nu har jeg endelig chancen for at vise dem at windsurfing rent faktisk er ekstremsport. Men når man har sejlet ved orkanstyrke en gang før, så kan det jo kun blive bedre og vildere anden gang man kaster sig ud i det.

Her er den så. Din mulighed for at overbevise de vælgere der endnu ikke har besluttet sig for hvor deres stemme skal gå hen:
Du skal stemme på mig fordi du synes at der skal nyt blod på skærmen, og fordi REDBULL som en del af konceptet efterspørger både amatører og professionelle til deres DVD. Det er en enestående mulighed for mig og min fremtid i sporten, og en deltagelse i denne DVD ville muligvis åbne nogle døre.

Aloha fra Anders Wedendahl

Folkene bag Red Bull Storm Chase og Surfklubben NASA arbejder sammen om den danske afdeling. Det sker gennem projektet Building the Cold Hawaii, hvorigennem klubben også har lanceret S2S kampagnen. Alle har en dyb interesse i at bevare og udvikle mulighederne for bølgesurfing i Thy.

Du kan læse mere om S2S kampagnen på www.nasa-klitmoeller.dk, hvor du også kan melde dig ind i NASA. På den måde kan du være med til at støtte arbejdet med at udvikle det kolde Hawaii.

Read more

sheriders

Windsurfing - PLASMA Girl Camp 2006 - Count Down

Nedtællingen til årets girl camp numero uno er begyndt. Der er ny hovedsponsor på, men det er stadig Camp One teamet der står bag

Læs mere
windsurf

PLASMA Girl Camp 2006 - Count Down

Nedtællingen til årets girl camp numero uno er begyndt. Der er ny hovedsponsor på, men det er stadig Camp One teamet der står bag

Læs mere