Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Sæsonoptakt 2013 - Danni Jakobsen

Danni Jakobsen

Sæsonoptakt 2013 - Danni Jakobsen

Mikkel Asmussen fra Skishop har spurgt nogle af DK’s bedste windsurfere hvordan sidste sæson gik og hvad de har på programmet for den kommende sæson. Få en lille update fra blandet andet Sebastian Kornum, Kurosh Kiani, Kasper Juul Larsen, Anders Bøje m.fl. henover de næste uger.

Danni Jakobsen DEN-64

Hvordan endte din sæson sidste år?

2012 startede rigtig godt ud for mig! Jeg havde en god afslutning på 2011, hvor det begyndte at gå godt med slalom specielt. En fornuftig vintertræning, hvor jeg var udenlands for at få lidt timer på vandet. I Rønbjerg fik vi sejlet slalom og jeg synes der var fin fart og teknik, men det blev en kort affære. I slutningen af juni slog jeg min skulder af led til Dakine Slalom Classic i Hvide Sande, og det endte min sæson. Herefter fulgte måneders genoptræning før jeg kunne surfe igen i januar 2013. Jeg døjer stadig lidt med det, men mest i træningslokalet.

Hvad har du brugt vinteren på?

Da jeg ikke kunne surfe, gik vinteren i stedet med at kører nogle Mountainbike stævner. Man savner konkurrencen og det at have et konkret mål, når man selv er ude at stævnerne. Samtidig fulgte jeg bare min træning i træningslokalet, som jeg havde fået. Jeg brugte samtidig tiden på at fordybe mig i mit studie, nu hvor jeg havde så god tid. Men, der blev også arbejdet, så der var råd til lidt nyt windsurfudstyr!

Har du fået nyt udstyr/Sponsor ?

Jeg fortsætter på Neilpryde og Starboard. Jeg er godt tilfreds med udstyret. Jeg har færre sponsorer end jeg plejer, da jeg havde en skidt sæson sidste år, som sluttede før den rigtig kom i gang. Men også fordi jeg ikke vil have noget pres, hverken fra andre eller mig selv. Jeg vidste, at med 7 mdr. Pause fra surf, skulle jeg ikke have for høje forventninger i år. Derfor har jeg taget et slags ”friår” hvor nogle af mine sponsorer gennem flere år er sat på standby, men hvor jeg stadig har et samarbejde med dem. Det er super dejligt, de har været der, selv når jeg har været skadet!

Har der været noget, som du har følt der var behov for at træne ekstra meget på?

Generelt skal jeg vidst bare i gang med windsurf ordentligt. Jeg glæder mig til at komme tilbage til den form jeg havde, inden jeg kom til skade. Derefter handler det i høj grad om at få sejlet en masse sejladser, så formen kan blive skarpere og de små fejl færre. Men, mit største problem har været det store slalomgrej, hvor jeg har haft problemer med at presse nok fart ud af det – det er en af de ting, som jeg meget gerne vil arbejde mere med! Derudover nyder jeg at SUP’, det er rigtig udfordrende, sjov og en meget fri følelse! Samtidig er det et kanon supplement til windsurf og en sund måde at hygge sig på.

Hvem er din / dine største konkurrenter?

Min største konkurrent har og vil altid være mig selv! Jeg er ofte meget hård ved mig selv og utrolig tændt når jeg surfer. Faktisk i alt hvad jeg laver. Dét jeg arbejder mest med er at bruge min energi på noget konstruktivt og få et bedre overblik, når jeg konkurrer. Jeg ved snart ikke hvor mange gange jeg er kommet hjem fra stævne og tænkt: ”Danni, det kunne du sgu have gjort bedre!”. Ofte fordi jeg har fokuseret på det forkerte!

Hvilke stævner planlægger på at deltage i, i år.

Jeg deltager kun i slalom, som det ser ud nu. Jeg har intet formulaboard i år, så det er så nemt. Jeg deltager i alt hvad jeg kan herhjemme, DBO, Ø-GP, slalom events osv. Derudover deltager jeg i nogle tyske mesterskaber og måske hollandske. Jeg har droppet VM i slalom – jeg er simpelthen ikke klar til det, fordi det allerede er i maj. Mine forbereldese har været elendige i år!! Sygdom i familien og en skulder, som har sat sine begrænsninger – kombineret med, at det har været svært at få nok timer herhjemme på vandet, fordi det har været så koldt.
—————————

Læs også
http://riders.dk/windsurf/2013/05/03/saesonoptakt-2013-sebastian-kornum/

http://riders.dk/windsurf/2013/05/04/saesonoptakt-2013-kasper-juul-larsen/

Read more

snowboard

The Los Angeles River Team I Bear

Tjek Lucas Magoon, Jessi Blackwell, Veroniqi Hanssen, Rasmus Nielsen og Simon Houlind mens de holder det ægte i Bear http://vimeo.com/65269302

Læs mere
Bjarke Storm

Las Palma - en surffilm

En flok danske drenge var i vinter på surftur til Las Palmas på Gran Canaria og filmede en masse med deres iphones og GoPro. Bjarke Lerche Storm har redigeret det sammen til en meget cool film der ...

Læs mere