Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Ski - Interview med Trine DJ

sheriders

Ski - Interview med Trine DJ

Trine er en af de yngste og sejeste freestyleskiløbere i Danmark, faktisk kun 13 år, og derfor har vi valgt netop hende, som den første af de helt unge sheriders vi vil snakke med i den kommende tid!

Følg godt med i hvad hun render og laver de næste år…hun vil med sikkerhed være med til at dominere den danske pige-skiscene i de fremtidige år.

Hvad er din baggrundshistorie? hvornår startede du med at stå på ski? hvornår freestyle osv.?

Jeg begyndte på Vallåsen da jeg var 5… Vi har et hus der ligger en halv time i bil derfra så vi nåede en del weekender i løbet af vinteren. Det var mest min største storebror (Troels) der lærte mig at køre, da min mor og far ikk er overdrevet gode. Da jeg var 10 begyndte min storebror (rasmus) at køre rigtig meget freestyle og derfor begyndte jeg selvfølgelig også at prøve det lidt. Bl.a. på en rampe i sverige (med presseninger og sæbevand) hvor vi så slidede på en gammel telefon pæl.

Da jeg var 11 fik jeg mit første par twintipski (K2 juvy) og jeg tog ned til Avoriaz sammen med min mor og far. Der fik jeg kørt meget i børneparken der er dernede og i løbet af en uge havde jeg lært at sætte 180, 360 og tog den lange 10meter box.. (se det evt. i ”Big Deal”).

Da jeg så kom derned igen i påsken var jeg så med til DM, som jeg havde glædet mig rigtig meget til. Det er fedt at være med i konkurrencen på grund af de andre piger der synes jeg er rigtig sej, og så kan vi køre sammen og hygge os. Så det handler også meget om stemningen til konkurrencen og ikke ligesåmeget om at vinde (selvom det jo ville være fedt).

I år til DM (2006) var jeg meget nervøs, fordi jeg jo gerne ville være lige så god som sidste år og der var 2 mænd fra tv2 der ville lave en udsendelse med mig.. de var rigtig irriterende og jeg kunne ikk så godt lide al den opmærksomhed, de var for tæt på. I hvert fald endte det med at jeg til træningen overskød en af de store kickere med 10-15meter (forbi landningen) og slog min ryg rigtig meget..

superheldigt at jeg lige havde fået et rygskjold for ellers var det nok gået rigtig galt tror jeg. Derfor kunne jeg ikke være med i slopestyle som var det vigtigste for mig. I pipe synes jeg det gik rigtig godt, selvom jeg først lige var begyndt at køre det.

Hvad skal du til vinter? Skal du deltage i nogle konkurrencer evt. dm? Afsted i nogle uger?

Nu står jeg så foran min 3. vinter (efter jeg er begyndt at køre ”meget” freestyle og glæder mig som en lille pige (jeg er en lille pige). Jeg skal ned til Avoriaz igen i uge 5 og 6 og køre sammen med mine forældre og træne til DM, men jeg vil prøve ikke at have for høje forventninger.

Jeg skal også være med til ”springsession” i påsken i Tignes, det kan jeg bedre li’ for stemningen med meget bedre, da det ikke handler helt lige så meget om konkurrencen men også bare om at køre og have det sjovt… og så er det jo meget fedt at der en ”juniorafdeling” så jeg ikke skal køre mod de helt store.. så det glæder jeg mig i hvert fald rigtig meget til i år. Eller skal jeg med klubben til Østrig i uge 8 og, hvis der ellers nogensinde falder noget sne skal jeg helt sikkert også nogle ture til Vallåsen.

Hvad er dine drømme for fremtiden indenfor ski?

Jeg vil rigtig gerne blive supergod en dag, har ikke rigtig noget mål som X-games eller OL eller sån noget, det er ikke rigtig noget jeg tænker over overhovedet. Men det ville være fedt at kunne stå på ski hver dag, det kan vel lykkes en eller anden dag.

Hvad er din fedste oplevelse med ski?

Jeg synes jeg har haft rigtig mange fede oplevelser påski, men en af de fedeste er nok, da jeg begyndte at lande mine 3’ere hver gang. Lige da jeg lærte det skulle jeg virkelig prøve mange gange før jeg ”kunne igen” men nu tænker jeg ikke så meget over det mere. Så kan jeg begynde at tænke på nogle andre tricks… sejt!!

Hvem bakker op om et ungt talent som dig?

Nu skal jeg snart til at have støvler af “Dalbello”, før har rasmus ikk synes at det var så smart jeg jeg fik sponsorer og sån noget, men nu er jeg begyndt at få lidt gear.. det er meget sejt. jeg får Hjelme af R.E.D. (burton) og Anon googles (ogs Burton)… derudover hjælper 540 mig.

Herfra ønsker vi Trine rigtig meget held og lykke fremover, og håber at høre et par røverhistorier fra hende i alperne i løbet af vinteren! 🙂

/

SheRiders

Read more

snowboard

Red Bull Nanshan Open

Næste stop på TTR turen bliver det kinesiske 3 star event Nanshan Open i Beijing den 6.-7. januar. Der er 17 preinviterede riders og 10.000 euro samt 550 TTR point at kæmpe om!

Læs mere
ski

[Photo]Play - Riders.dk anmeldelse

Der findes et utal af freestyle film efterhånden, ja så mange at det er ganske besværligt at danne sig et overblik. Riders.dk hjælper dig på vej, så du finder den helt rigtige film!

Læs mere