Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Sne - Interview med Tine Christiansen

sheriders

Sne - Interview med Tine Christiansen

Sheriders har talt med Tine Christiansen om hendes spændende ophold på snowboardlinjen på en folkehøgskole i Elverum. Et helårigt ophold der indebærer masser af sne i både Norge og udlandet, samt alle de dejlige oplevelser en højskole giver.


Tine Christiansen slider i Laax.

Hej Tine! Hvordån går din vinter?

Hei! Jeg har hatt en kjempe fin vinter i år! Sesongen begynte allerede i november og den er ikke slutt ennå, heldigvis! Jeg har aldri hatt en så land sesong før, men det er utrolig morsomt. Du får utviklet deg mye mer og får tid til å lære triks og forhåpentligvissitter det litt bedre til neste sesong. Det er virkelig topp å få være så mye bakken.

Hvornår begyndte du at snowboarde? – og hvad betyder snowboarding for dig?

Jeg begynte å stå på snowboard da jeg var ti år. Jeg begynte i Hurdal som er et lite skianlegg i nærheten av der jeg bor, og jeg er glad at jeg har puttet brettet på beine den gangen. Etter det ble jeg "bitt av basillen" som vi sier, og har ikke klart å holde meg unna siden. Det gir meg en utrolig deilig følelse å kjøre både park og off pist. Jeg føler at jeg virkelig lever når jeg er i bakken (litt klisje kanskje, men det er sant..hehe.) Og den sosiale biten er også veldig viktig for meg:) Og det å få jenter til å delta og stå å snowboard er noe jeg vil jobbe med etter at dette året er ferdig. Så jenter; Ta på brettet og lag arrangementer og treninger. Ha det gøy i bakken!


Tine Christiansen i egen person.

Fortæl om din skole! Hvor ligger den og hvilke linjer er der?

Folkehøgskolenmjeg går på ligger i Elverum. Den er ikke langt unna Trysil, hvor det er et stort skisenter som vi bruker veldig ofte. Det er mange linjer å velge mellom her på skolen. Vi har band, friluftsliv, foto/opplevelser, kunst/design, teater/musikal, Afrika/bistand, norsk, backpacker/ekstremsport og selvsagt snowbord som er den linja jeg går på! Det er faktisk den mest populære folkehøgskolen i Norge.


Hele klassen på snowboard linjen.

Hvor i Norge snowboarder I? – og snowboarder I også i andre lande?

Vi på snowboardlinja er i Trysil to til tre ganger i uka. Onsdag og torsdag er vi der fast og får hjelp av trener. Og hver mandag er vi trenere for barn i Trysil som vil lære å stå på snowboard. Vi har også vært en tur på Juvass. Men hovedturen vår var til Laax i Sveits. Der var vi i 11 dager, samtidig som Burton European Open. Det var en kjempe fin tur, hvor vi fikk kjørt masse pudder og park. Samtidig som vi kunne se på konkurransen. Det er den aller beste snowboaropplevelsen jeg har hatt så langt 🙂 Vi skal også til Røldal og Geilo en tur. og surfe på Jæren. Så det er masse som kommer til å skje på slutten av sesongen også. Det er kjempe morsomt!

Hvad laver man så, når man ikke er i bakken?

Når vi ikke er i bakken står vi i en park som vi har satt opp selv, som er på skolens område. Så de som ikke får nok av å være i Trysil, leker seg der!

Får I undervisning i bakken? Føler du at du udvikler dig bræddet?

I bakken har vi en lærer som er veldig flink innen snowbord og som har mye kunnskap. Og vi blir delt inn etter nivå, slik at vi kan lære alt gradvis. Jeg føler jeg har lært mye denne sesongen og at jeg har blitt bedre på brett. Jeg har utviklet meg mye innen park og blitt tøffere, særlig når det gjelder hopp.. hehe. Læreren er veldig flink til å forklare og pushe deg, og det er en viktig del når du skal lære noe nytt. Siden backpacker er en ny linje har vi måttet dele litt på læreren, så vi har ikke fått hatt han like mye som de i fjor, men det går greit.

Herunder; Tines veninder giver den gas


Astrid Bistrup i Laax.Kine Herleiksplass i Laax.


Hvordan er det sociale liv på skolen? Har du fået snb buddies for life?

Det sosiale livet på skolen er kjempe bra:) Vi er cirka 120 elever så du finner alltid noen å være med. Det som er morsomt er at det er folk fra mange forskjellige land og kontinenter her. Man blir en veldig sammensveiset gjeng, som har mye moro sammen. Og vi finner på mye rart. Det er verdt å gå her bare for å få med seg den sosiale biten. Jeg har fått mange gode venner både fra snowboard linja og de andre linjene her på skolen. Og mange kommer jeg til å ha kontakt med også etter at dette året er ferdig. Så etter et slikt år får du definitivt venner for livet!


Tine Christiansen kører powder i Laax.


Kine Herleiksplass backflipper i Laax.


Og er der nogle cute snb gutter?

Det er mange søte gutter både på skolen og i Trysil, så det er jo et pluss;) Hvem liker ikke det..hehe.

Hvor kan man finde mere information om skolen?


Skolen har en veldig bra hjemmeside med masse bra informasjon. Der kan du også bestille en brosjyre. Adressen er www.elverumfhs.no Den burde sjekkes ut!

En sidste kommentar eller shoutouts?

Jeg vil si at jeg ikke angrer ett sekund på at jeg valgte å gå på denne skolen. Du lærer masse nytt og du får utfordret deg. Og som sagt så får du venner for livet. Så jeg oppfordrer dere som vil ha ett litt annerledes år til å søke. Og snowboard er livet dere;) Det er bare å søke jenter!

1000 tak til Tine for interviewet!

Read more

ski

European Freeski Open - Part 2

Nyt igen fra Laax.. Rasmus havde første træningsdag. Der blev uddelt bip trøjer og kvalifikationen kunne gå igang.

Læs mere
windsurf

Ny Græsk speed rekord!

Den 41 årige speedsurfer Philip Adamidis har sat ny græsk speed rekord!

Læs mere