Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Springsession 2006 - Interview med Aske Stræde

snowboard

Springsession 2006 - Interview med Aske Stræde

Navn: Aske Stræde
Alder: 21
Hjemstavn: KBH N
Sponsorer: NEFF, Bobbys Boardshop.
Bedste resultat: Det må vist være 3er til DM.

Aske Stræde, snowboarderen ingen ved noget om, men alle kender – Riders.dk tog en snak med ham for at få alle detaljerne på bordet!

Aske, du fik din invitation til Springsession i kraft af en flot 3. plads ved DM i Slopestyle. Det er omtrent det eneste vi ved om dig. Du er snowboardscenens svar på James Bond dog med et twist af Clint Eastwood – Hvordan startede det hele ?
– Så jeg er cool samtidig med at jeg er rå? Det var et fint kompliment. Tak Esben.
Det startede vel egentlig først i sæsonen 2003/04, hvor Rie Dahl Sørensen hev mig med til Whistler. Så har jeg jo altid været venner med min ynglings snowboarder Cap P, det hjælper jo også lidt på motivationen.

Når man spørger omkring, er det mere Aske Stræde Skateren folk tænker på. Har din fortid som skater gjort det nemmere at kontrollere snowboardet?
Der er selvfølgelig nogle ting der kan overføres, nok mest på rails – det er jo ikke så tit man laver 5 på skateboard.

Da dommerne havde voteret ved DM i Slopestyle var der kun halvandet point mellem dig på tredjepladsen og Ole Chr. Kjos på førstepladsen. Fortæl os hvordan du opfattede finalen
Man så jo ikke de andres runs, så det var lidt svært at vurdere i situationen, men efter at have set det på film synes jeg, at der måske kunne havde været lidt længere mellem mig og så Bo og Ole. De er nogle flotte drenge…

Dig og Bo Gundtoft har spenderet mere tid sammen end hvad mange mener er sundt. Er det kun Snowboard I træner?
Ja. Udelukkende Snowboard! Vi taler heller ikke om andet end snowboard – jo, måske lidt om at hive…

Sorry. Tilbage til emnet. Hvad forventer du af dig selv til Springsession?
Jeg håber selvfølgelig, at det går godt. Så vil jeg også gerne bidrage med lidt humør.

Hvilke nye tricks har du fået under vesten siden DM ?
Øhmm… ingen, men jeg har fået nye bukser – dem kan man godt glæde sig til.

Skal det endelig lykkes jer at overvinde Kjos i Slopestyle?
Jeg er til min Farfars runde fødselsdag til mandag, så jeg ved ikke om jeg når til Tignes til Slopestyle, desværre.
Ole er nok lidt svær at røre. Det er en skam, at Cap P ikke kommer – det kunne havde været spændende.

Er der andre konkurrenter du forventer noget frækt fra ved Springsession ?
Magnus. Jeg synes, han gør det rigtigt godt for tiden. Jeg glæder mig især til at se om han har taget resten af East 17 med fra 90’erne…

Det uundgåelige spørgsmål er vel om cowboyskjorten og bandanen endnu en gang kommer med til afterparty?
Det hersker jo lidt tvivl om hvorfra de der bandanaer kommer. Jeg kan afsløre, at det ikke er Shaun White der er inspirationen, men derimod Tue Clausen fra Surface. Hvis man kigger efter i Jukebox er det tydeligt. Men ja, de kommer nok til afterparty igen!

Spørgsmål fra Magnus Kirchheiner:
Aske din punker… Jeg har jo så meget jeg gerne vil spørge min ”gamle” skateboard læremester om. Hmm, hvad glæder du dig mest til ved Springsession? At ramme Slopestyle eller Backcountry konkurrencen? Måske noget helt tredje? Ses…

Jeg ser som sagt frem til at ramme Ole!

Skal jeg ikke spørge nogen om noget? Jeg vil gerne spørge Kasper Andersen om hans telefon nummer?

Spørgsmålet hermed givet videre til Kasper Andersen. Aske og Bo har åbenbart noget de gerne vil vise dig… Og hive i… !?

Read more

windsurf

Interview med Rasmus Johnsen - Projektansvarlig for Building The Cold Hawaii

I fredags fik vi en pressemeddelelse fra Nasa Klitmøller om projektet Building the Cold Hawaii. Riders.dk fik en snak med den ansvarlige for projektet Rasmus Johnsen

Læs mere
ski

Springsession 2006 - Optakt

Tignes, alpebyen med flere restuaranter og barer end forskellige pister, ligger i denne uge sne til vintersæsonen sidste freestyle konkurrence: Springsession. Riders.dk har taget pulsen på byen lig...

Læs mere