Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Surfing i Danmark - kom med på bølgen

sheriders

Surfing i Danmark - kom med på bølgen

Måske inspireret af tråden i forummet om hvordan man lærer at surfe, har Mette sendt os denne artikel til inspiration for alle piger, der har lyst til at springe i bølgerne med boardet under armen.

Mange af os rejser. Faktisk rejser langt de fleste efter endt ungdomsuddannelse el.lign. Rigtig mange rejser til steder, hvor de oplever surf-kultur og en del af dem forsøger sig også med denne fantastiske sport.

Mon ikke der sidder nogen i Danmark der har prøvet at surfe i udlandet, og egentlig gerne vil fortsætte, men ikke ved hvordan og hvorledes? Er der overhovedet et surf- community herhjemme? Det er jo ikke ligefrem som i Australien, hvor advokaten tager sig en ”morning-session” inden den lange arbejdsdag, skoleeleverne finder boardet frem hver dag når klokken har ringet ud, og man ser heller ikke lige sin nabo med boardet under armen på vej til stranden hver anden aften.

Bølgesurferne i Danmark er ikke helt så synlige i det daglige, men de er der rent faktisk! Jeg tog selv den lange tur til Australien for nogle år siden. Jeg havde inden da stiftet bekendtskab med et surfboard, da en af mine venner havde surfet mens han boede i New Zealand. Men han surfede ikke så meget mere. ”Det kan man jo ikke i Danmark!”.

Jeg drog afsted på en lang rejse der for alvor ændrede mit liv. I adskillige måneder var jeg at finde på diverse strande. Jeg nød miljøet utrolig meget. Den afslappede attitude, de fantastiske mennesker jeg mødte og ikke mindst følelsen når jeg var på vandet. Det var jo en rus, og et sus i maven der er svær at beskrive for folk der ikke har prøvet det. Men alt har jo en ende, og jeg kom tilbage til kolde Danmark.

Jeg fortsatte mine studier og kunne blot sidde og kigge ud af vinduet og drømme mig tilbage. Jeg kendte ikke en eneste surfer i Danmark. Ingen jeg kunne tage ud med, ingen der kunne fortælle mig om spots osv. Jeg vidste at windsurf var forholdsvist udbredt, men det var jo ikke lige det der havde fanget min interesse. Først sidste sommer var jeg så heldig at møde en surfer, ganske tilfældigt. Vedkommende tog mig med og åbnede mine øjne for det danske surf-community jeg ikke troede eksisterede.

Jeg surfer nu igen, og glæder mig som et barn til næste sæson. Rundt omkring i det danske land, gemmer der sig surfere, der alle nyder at surfe de hjemlige bølger. Der er en utrolig god stemning. Folk er åbne og hjælpsomme, og man bliver budt velkommen med åbne arme. Sidder man derude og gerne vil i gang med at surfe, eller fortsætte med at surfe, hvad gør man så? Jeg håber man har fundet vej til riders.dk og ikke mindst sheriders.dk. Som pige er det vel nok endnu sværere at komme ud, hvis man ikke kender nogen. De fleste surfere i Danmark må jo siges at være fyre. Det må vi have lavet om på!

På den jyske vestkyst, er der om sommeren flere steder, hvor man kan komme på ”surf-skole”. Der er en del wind-surf-skoler, men kigger man godt nok efter, kan det også lade sig gøre at lære at surfe uden sejl. I the ”surf-capital” Klitmøller i Thy, afholder West Wind Klitmøller kurser. Beskrivelse og priser kan ses på www.westwind-klitmoller.dk. Du kan også lære at surfe i Hvide Sande. Også her er det West Wind der står for kurserne. Adresser og telefon-numre hertil kan ses på www.westwind.dk

Ellers er det bare om at holde et vågent øje med sheriders.dk. Her vil alle arrangementer blive annonceret. Har du desuden lyst til at komme på en liste over pige-surfere i DK, kan du sende mig en mail med kontaktoplysninger til: mette.skjoedt@hotmail.com. Jeg kontakter de piger der står på listen i forbindelse med diverse arrangementer. Du kan også bruge listen til at se, om der bor andre wave-surfere i dit område, som du så kan kontakte og tage ud og surfe med.

Held og lykke med det tøser! Jeg håber vi ses på vandet til sommer!

SheRiders siger tak til Mette for opfordringen. Vi kan kun støtte op om initiativet med at samle alle surf-glade piger i Danmark!

Read more

snowboard

FROST3 Releaseparty i aften!!

Så er det i aften (fredag den 24. nov) årets danske snowboardfilm kommer som en tidlig julegave, big up til drengene bag projektet!

Læs mere
snowboard

FROST3 Releaseparty i aften!!

Så er det i aften (fredag den 24. nov) årets danske snowboardfilm kommer som en tidlig julegave, big up til drengene bag projektet!

Læs mere