Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Update fra Sophie Fjellvang-Sølling

sheriders

Update fra Sophie Fjellvang-Sølling

Efter en rigtig l…. sæson med mange skader, startede jeg sæsonen op tidligt. I juli var jeg på ski for første gang, både i Østrig og Frankrig. Her var det mest friløbs teknikken som skulle på plads.

I sep. blev Saas Fee i Schweiz min base. Her er der en konge park, med store fede hop og en skier-cross start gate. Så trænings faciliteterne er i særklasse.
Det schweiziske skier cross landshold har også base her, og de fleste landes skier cross landshold kommer forbi nogle gange i sæsonen. Så der findes ikke bedre sted i Europa at træne.

Jeg kører det helt store dyre oplæg i år, nu hvor der er OL kvalificerings år. Jeg har hyret en teknisk skitræner Magnus Wonsyld og en fransk servicemand, Nico Hudry, som sørger for at skiene er i tip top. Desuden vil Nikolaj (min husbond) rejse med mig igennem næsten hele sæsonen, så the dream team er på plads.
Der har været stor tilgang til konkurrencerne efter det er blevet en OL disciplin, så sporten bliver ved med at udvikle sig, og det bliver spændende at se hvor hen, og hvor vildt.


I dec var jeg på træningslejr med det Norske landshold på Kvitfjell i Norge. Verdens nr 4 fra sidste år, Hedda Berntsen, er min træningspartner, og det er heldigvis ikke noget problem af følge med og endda køre fra hende.
Den 5. januar var den spændende åbning for Worldcuppen. Denne foregik som et natløb i St. Johan i Østrig. Der var et kæmpe setup, med live TV og en masse publikum. Der var 50 piger og 87 mænd til start. Banen var meget teknisk og det var blåis hele vejen. Dette resulterede desværre i, at der var en del skader også under træningen. Jeg klarede mig heldigvis uden, og følte at jeg kørte ret stabilt. Det var super fedt, at være tilbage i gamet.
Jeg endte som nr 21, bare 0,5 sek fra at kvalificere mig til finalen. Det første som ramte mig var en stor skuffelse, da jeg havde lavet 2 store fejl i banen og følte at det kunne have været undgået, og jeg kunne have været meget hurtigere. Set i bagspejlet, så er resultatet nok til en OL kvalifikation. Jeg er kommet igennem mit første World cupløb uden skader og har fået endnu mere erfaring til de næste løb den 10 januar i Les Contamines.


Nu går Touren på 10 konkurrencer videre fra Østrig-frankrig-USA-Canada-Norge-Sverige-Japan-Schweiz-Italien, så der ligger nogle fantastiske oplevelser frem foran mig.
Følg med på www.sophiefs.dk
Efter at jeg besluttede at stoppe med de alpine konkurrencer, forestillede jeg mig at jeg skulle være skiturist. Konkurrence instinktet i mig var dog ikke til at styre, og det blev til at jeg ville prøve kræfter med Skier cross disciplinen. Jeg havde allerede fra 2004 været med i nogle skier cross konkurrencer og var blevet grebet af den fede stemning og den langt mere actionfyldte konkurrence form. At skulle battle med 3 andre i den samme bane, med hop og doserede sving gav et ekstra element, som lige var mig.
Mine erfaringer som alpinist gav mig et fordel, og jeg klarede mig over alt forventning. Så jeg fik blod på tanden til at satse og se, hvor langt jeg kan komme i gamet.
2006/2007 blev det besluttet at skier cross skulle være en Olympisk disciplin, og herefter er det gået rigtig stærkt med sporten. Alle nationer er gået ind og bygget nogle stærke hold op. Deltager antallet er steget med 100%, og konkurrencerne ligner mere og mere de alpine. Østrigerne og Franskmændene har fået special syet fartdragtligende uniformer, for at vinde de sidste 100dele.
Det er interessant, at følge en sport i den slags udvikling, men også lidt trist at se hvordan en freestyle disciplin, som oprindelig er tænkt til at fokusere mere på udøverens færdigheder, er nu blevet mindst lige så meget udstyrets. Dog er selve konkurrencerne stadig præget at god stemning, og jeg nyder hver eneste sving og hop lige så meget :o)
For at forholde mig til overstående udvikling, har jeg hyret både en træner og en teknikker som skal sørge for den optimale træning og de hurtigsteski, så det i hvert fald ikke er udstyret som holder mig tilbage.
Ang. træning med andre hold, så er det super vigtigt, specielt i skier cross, at træne med andre, i og med det er selve konkurrence formen. Jeg har derfor allieret mig med både Schweiz og Norge. Jeg kører dog 100% mit eget opsæt, så jeg har den største fleksibilitet. Miljøet er dog stadig så lille og åbent, at det er let at lave samarbejdsaftaler. Men Svenskerne var det en stor politisk mølle som skulle sættes i gang, mens at det i skier cross i øjeblikket mere er aftaler som laves på bakken.


Ang kitesurfing så bliver det ikke til så meget, til gengæld bliver det byttet ud med kiteskiing!!! Vi har medbragt vores kites i vores nyindkøbte surfmobile. Og bruger dagene imellem træning og konkurrencer til at udforske snowkiting.

Read more

snowboard

Sig hej til Mark Swoboda

Mark Swoboda er noget af det mest hypede i alperne pt. Han har overrasket alt og alle ved at vinde alt han har stillet op i. Tjek hans sindssyge stil på rails og bokse

Læs mere
business

Velkommen til Riders.dk anno 2009

Så kom den længe ventede og lovede opdatering af Riders.dk som vi håber i vil tage godt imod

Læs mere