Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Windsurfing - Neilpryde Ø-Grandprix

sheriders

Windsurfing - Neilpryde Ø-Grandprix

Inden vi går igang med at hører om hvad Ø-grandprix egentlig er og hvordan det er at deltage som en pige, så fortæl os lidt om dig selv:

Julie Kornum
Jeg hedder Julie Kornum og kommer fra Skive. Den dejligste by ved Limfjorden, hvor jeg elsker at bruge tid på vandet med gutterne. Min far lærte mig at surfe, da jeg var en lille skid, på ferieøen Lanzarote. Udstyret bestod af en oppustelig windglider og et dertilhørende lillebitte sejl med Donald Duck i toppen. Først som 13-årig fangede sporten mig rigtigt, og jeg startede i vores surfklub sammen med en masse andre unge. Surf giver og har givet mig utrolig mange ting, værdier. Den frihedsfornemmelse det giver, når man suser hen over vandet, er næsten uerstattelig og en følelse, som jeg ikke finder ret mange andre steder. Desuden har jeg fået venner for livet gennem surf, hvilket betyder meget for mig. Lige nu går jeg på Oure Idrætsefterskole på linjen Contemporary Dance & Ballet. Og jo, jeg danser. Jeg valgte, at sætte dans i første prioritet i år, og næste år er planen at vende tilbage til surf og fokusere mere på dét. Da der er 5 timer i tog fra skolen og hjem til Skive, er det sjældent jeg er hjemme, og jeg har derfor desværre næsten ikke fået surfet i år. Men næste år vender jeg tilbage for fulde sejl.

Hvor god skal man så være?
Man skal kunne tilbagelægge en distance mellem 15-30 km. samt kunne krydse og sejle slør. Hvis man ikke kan dette, skal man enten have god tålmodighed eller en drøngod fysik. – Eller begge dele.

Hvor lang tid tager et grandprix?
Et Ø-grandprix bliver afholdt på en dag, og varer ca. mellem 1-5 timer alt afhængig af distancen og hvor god sejleren er.

Hvilket udstyr stod du på, og hvad står de fleste på?
Jeg stod på mit formula board og med 7.5 m2 NeilPryde sejl. Jeg tror, de fleste sejler formula eller langt bræt med sværd, da det er eminent til et Ø-grandprix. Men det afhænger selvfølgelig af vinden. Er der meget hård vind, ville jeg i hvert fald vælge et mindre board.

Er der andre piger?
Ja, der er heldigvis andre piger med til stævnerne, og det er super fedt!  Dog er der ikke ligeså mange som der er drenge, og jeg ville da ønske, der var flere at konkurrere mod og snakke med. Også gerne nogle piger på min alder, jeg er nok en af de yngste.

Hvordan er stemningen?
Da jeg sejlede med Venø Rundt, var der en rigtig hyggelig stemning. Alle var venlige, smilende og gode til at hjælpe hinanden. Både inde på land men også ude på vandet. Det er fedt, når gamle og unge bakker hinanden op og også kan grine og have det sjovt sammen. Selvfølgelig kan man godt mærke, at alle er meget koncentrerede, og at der er en lidt spændt stemning, men jeg har aldrig mødt sure miner eller stødt på negative holdninger.

Kunne du tænke dig at være med igen?
Ja, uden tvivl! Jeg glæder mig meget til næste øgrandprix, Skarø Rundt. Dagen bliver helt sikkert fuld af gode oplevelser, lige fra gensynet med vennerne fra starten og til hyggen efter sejladsen om eftermiddagen. Da jeg sejlede mit første Ø-grandprix, Venø Rundt, nød jeg især den lange distance. På et tidspunkt var jeg så langt fra land og bagved min nærmeste modstander, at jeg tillod mig at skråle ”Oh happy day”, ”I believe I can fly” og ”My heart will go on” for mine lungers fulde kræfter. Det var så befriende bare at kunne synge på livet løs uden risiko for at genere nogen andre end de måger, som skræppende skældte ud over min ”fantastiske” Celine Dion stemme. Hvorfor, ved jeg ikke. Dette er nok noget af det, jeg husker bedst fra dagen. Det der med bare at suse af sted og være fri for at bekymre sig om frisuren, makeup osv. Altså, når man er omgivet af drenge, kommer den indre dreng også lidt frem i en. Jeg synes sagtens, man kan deltage i Ø-grandprix som pige. Forskellen, eller fordelen er vel egentlig bare, at der er mange søde drenge, som står klar med en hjælpende hånd, hvis man får brug for det.

Xtra information

I GP’erne behøver man hverken sejlnummer eller licens, – selv udstyret kan man tage helt afslappet, for alle uanset teknisk og fysisk niveau kan deltage. Man skal bare sørge for at møde op med et smil og en positiv holdning, – så skiller man sig i øvrigt heller ikke ud fra de øvrige deltagere. Ø-GP’et består af en serie af i alt syv individuelle stævner, og pointene lægges ganske vist sammen efter hvert stævne, men overalt resultaterne har mindre betydning for de fleste, – det er fornøjelsen ved at gennemføre på dagen samt slå sin bedste surfkammerat på stregen, der tæller. Den hidtil yngste deltager var 11 år, da han gennemførte Fur Rundt i 2004, og I samme stævne gennemførte den ældste deltager på 64 år i fornem stil i 2006. Også en bred skare af landets elite windsurfere plejer at stille op i GP’erne, og ofte er det sket at det var den bedste navigatør og ikke den hurtigste brætsejler, der kom først over stregen.

Hermed datoer og diverse data på årets GP serie:

Skarø – Rundt
Dato: Lørdag den 28. April.
Skippermøde: Kl. 12.00
Sted: Lehnskov, Fyn.
Kontaktperson: Hans Abildgaard.
Tlf.: 21 20 24 74


Venø – Rundt
Dato: Søndag den 13. Maj.
Skippermøde: Kl. 12.00
Sted: Bremdal, Struer.
Kontaktperson: Morten Jacobsen
Tlf.: 61 30 95 74

Århusbugten – Rundt
Dato: Lørdag den 2. Juni.
Skippermøde: Kl. 12.00
Sted: Åkrogen.
Kontaktperson:.Birger Wedendahl
Tlf.: 22 56 98 69

Fur – Rundt
Dato: Lørdag den 11. August.
Skippermøde: Kl. 12.00
Sted: På Fur
Kontaktperson: Poul Møller Hansen.
Tlf.: 97 57 62 85

Hjarnø- Rundt
Dato: Lørdag den 1. September.
Skippermøde: Kl. 12.00
Sted: Snaptun Havn.
Kontaktpeson: Jens Jørgen Sørensen.
Tlf.: 75 68 40 33 / 20 74 09 78

Ven – Rundt
Dato: Søndag den. 23 September.
Skippermøde: Kl. 10.30
Sted: Vedbæk Sejlklub, afd. Syd.
Kontaktperson: Rasmus Sass.
Tlf.: 31 61 29 12

Orø – Rundt
Dato: Lørdag den 29. September.
Skippermøde: Kl. 10.30
Sted: Dragerup Marina, Holbæk.
Kontaktperson: Lars Hansen.
Tlf.: 59 91 28 23 / 20 63 18 64

Read more

business

Anmeldelse: Wild Birds

Nu skal I ikke tro det er en kedelig film kun med interviews, for der er næsten kun action, skæg og ballade. Fx ser man en lille hund der har en eller anden form for tyndskid/lynlort på stranden i ...

Læs mere
snowboard

Highway To HELL

Så invitere snowbombing og Method Media til en djævle af en slopestyle konkurrence, udover djævelsk underholding i parken er der dømt verdensklasse BBQ

Læs mere