Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Windsurfing - Skarø Rundt

sheriders

Windsurfing - Skarø Rundt

Intro:
Ja, så er årets første Ø-grandprix blevet afholdt rundt omkring Skarø. Mine forældre og min lillebror hentede mig allerede om fredagen fra min efterskole, Oure, og så kørte vi hen til Lehnskov, hvor vi næste morgen skulle starte fra. Vi havde planlagt, at jeg skulle nå ud på vandet om fredagen, så jeg havde fået lidt mere træning til stævnet. Da jeg går på efterskole på danselinje, har jeg kun fået trænet 4 gange siden sommerferien. – Desværre! Vinden kom aldrig fredag aften, så i stedet nød vi den fantastiske, sydfynske natur; spejlblankt vand og en meget smuk solnedgang.Næste morgen ankom de første deltagere til Ø-grandprixet allerede ved en 9.00 tiden, og folk begyndte at rigge til og finpudse deres udstyr. Det var skønt at gense en masse af surf-kameraterne, og også vennerne fra Oures surflinje mødte talrigt op. Der var en del piger fra skolen, men ikke alle deltog. Til gengæld havde de også en hyggelig dag ved vandet og hjalp til med diverse opgaver.

Heldigvis deltog to af mine veninder, Signe og Line, som jeg har surfet mod en del gange før. De er vel to-tre år ældre end mig, og sejler begge rigtig godt! Så jeg synes det var sjovt, at have nogle ældre piger at dyste imod.

Solen skinnede fra en skyfri himmel, og folk gik rundt i boardshorts og flashede nogle allerede surf-brune hænder. Det var super skønt, men desværre var der ikke ret meget vind. Jeg havde derfor rigget en 9.8 Neilpryde sejl, som er mit største, til. Og så gik folk bare og ventede på, at der skulle komme noget mere vind. Klokken 13.00 gik starten for juniorerne og seniorerne – som begge skulle to gange rundt om øen.

Der var også en anden gruppe sejlere, som kun sejlede en enkelt gang rundt. Deres start blev skudt af ti minutter før de andres, og så var sejladsen ellers i gang. Jeg havde regnet med at sejle øen rundt to gange, men da det pludselig blæste voldsomt op, blev jeg fuldstændig overpowered. Jeg må indrømme, at jeg slet ikke havde haft nok timer på vandet og nok træning, til at kunne kontrollere det. I lang tid lå jeg bare og baksede med mit (synes jeg) alt for store sejl.

Det var knap så fedt, men set bort fra et par vabler og nogle trætte arme, fik jeg også lysten til at træne endnu mere. Da jeg kom ind til land, var jeg meget skuffet over mig selv. Men jeg havde nok været lidt for naiv til at tro, at jeg bare kunne stille op og gennemføre med så lidt træning. Inde på land var der en glad og hyggelig stemning og god opbakning fra vennerne.

En af mine bedste venner, som jeg også konkurrerede imod, blev også ramt af den pludselige vind. Han var derfor nødt til at blive hentet ind af en gummibåd. Der skal så lige suppleres, at mange af de unge surfere kun havde iført sig boardshorts, en lycra (nogen slet ingen!) og så en redningsvest.

Hallo folkens, det er altså langt fra sommer endnu!! Det er jo ikke sejt at skulle hentes ind, fordi man fryser og er helt blå på kroppen. Jeg undlader at kommentere min holdning til dette. Inde på land stod folk klar med en hjælpende hånd, et varmt tæppe og klar til at tage i mod. Det er super fedt at se, at folk til surf generelt er så hjælpsomme! Alle har et fantastisk overskud til at hjælpe, og det er én af de værdier, som jeg synes, gør sporten helt unik. ”It’s not just a sport, it’s a lifestyle”. Og så er det skønt, at ens hårdeste konkurrent også kan være ens bedste ven…

Til alle som deltog i stævnet, vil jeg bare sige tak for en super fed og sjov weekend. Og til alle jer som nu sidder foran skærmen; let røven, frem med brystet, ret jer op, skuldrene tilbage og se at mød op til næste stævne som bliver Venø Rundt d. 13. maj. 😉

Read more

surf

Surfersjournal Spring Battle - Indkaldelse

Så nærmer weekenden sig og vi bringer derfor lidt info om hvordan weekenden og konkurrencen vil komme til at forløbe. Der er indskrivelse fredag morgen kl. 6.30

Læs mere
snowboard

Out of Nowhere productions - "Ehhh!"

Nu begynder teaserne for alvor at blive tilgænglige for de film som lander i butikkerne til efteråret; Her er "Ehhh!" - det bedste fra den Slovenien

Læs mere