SKI & SNOWBOARDParkrotte i Zermatt uden Rolex

Alexander Vissing4 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2017/12/På-toppen-af-Zermatt_WEB-1024x679.jpg

Vi er taget til Alperne for at prøve kræfter med tre pre-season muligheder i Schweiz – park, pleasure og pudder. Første stop, park i Zermatt.

Alperne har fået et snefyldt start på sæsonen, og hvad er derfor bedre end en impulsiv tur med ski under fødderne? Pre-season har mange fordele – alt er billigere, der er stort set ingen mennesker på bjerget og man har mulighed for at komme helt tæt på de lokale inden at turisterne vælter ind. Derfor er vi taget til Schweiz for at teste tre vidt forskellige former for pre-season skiløb på blot 5 dage. Vi døbte hurtigt konceptet de tre P’er – park, pleasure og pudder, hvor første stop i Zermatt stod i parkens tegn.

 

 

I Zermatt kan man som et af de få skiområder i verden stå på ski 365 dage om året, hvilket ligeledes betyder, at du uanset hvad, altid kan du få stillet din freestyle lyst. Så selvom vejrguderne havde serveret minus 20 grader og vintersne, kastede vi freeride-gearet et par ture igennem parken inden skyerne trak til.

Imponerende nok har Zermatt, takket været en god start på vinteren, kunne åbne alle dele af det enorme skiområde. Med god fart i brædderne nåede vi lige akkurat hele turen rundt på den ene skidag vi havde, både +1.000 højdemeters ture på mennesketomme pister samt en tur med den legendariske Gornergrat Bahn. 

 

Skyerne trak hurtig ind Zermatt… // Foto: Nicklas Kold Nagel

 

Fordommene lever dog højt. Efter manges opfattelse er Zermatt lig med champagne, høje hæle og dyre Rolex ure. Men et pre-season besøg viste os hvad byen kan bag den polerede facade. Med kun lokale beværtninger åbne, fik vi spist smeltet ost hos en stolt Zermatt familie samt budt lidt for godt velkommen af lokale arbejdere i det deres åndehul, Little Bar. Og priserne, ja de konkurrerer i stor stil med Østrig, Frankrig og Italien. Spørg efter Hans og bestil et Sinalco sæt til 10 Schweizerfranc, så får du uden tvivl også et par røvere med på vejen.

 

Schweizisk gastronomi når det er bedst – simpelt og solidt! // Foto: Nicklas Kold Nagel

 

Dommen er klar. Zermatt er faktisk mere en Rolex ure, Matterhorn souvenirer, pels og høje hæle. Vi siger tak til Zermatt samt Hans på Little Bar. Stay tuned for det næste P, når Saas-Fee byder velkommen til et døgn med pleasure.

 

Læs de andre artikler i serien:
Parkrotte i Zermatt uden Rolex
Alpernes billigste pleasure i Saas-Fee
Pre-season pudder i Verbier

 

Vi besøgte også Zermatt tilbage i marts på vores Vallisiske rundtur. Læs mere her: Schweizisk stolthed i Valais

 

Alexander Vissing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.