SKIDansker får flot andenplads på Freeride Junior Touren

Alexander Vissing5 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2018/01/FJT18-VERBIER-PODIUM_TBEKKER-1bdf.jpg

I weekenden blev der skrevet skihistorie da første stop på Freeride Junior Touren i schweiziske Verbier bød på dansk andenplads.

Hver vinter følger tusindvis af mennesker verden over med i Freeride World Touren (FWT), hvor verdens bedste freeridere kaster sig over de meste krævende faces og dropper de mest spektakulære klipper.

For at kunne konkurrere med i denne liga skal man først kvalificere sig igennem enten Freeride World Qualifiers (FWQ) eller Freeride Junior Touren (FJT). Og som noget nyt er sidstnævnte til denne vinter blevet inddelt i to aldersgrupper, U-18 og U-14.

 

Årets første FWT og FJT blev afholdt i Verbier… // Foto: thomasbekker.com

 

Dansk succeshistorie på første stop

I weekenden blev årets første FWQ og FJT afholdt i schweiziske Verbier, og det med en dansk succeshistorie, da den blot 11-årige Maria Andreassen kørte sig ind på en flot andenplads i U-14 kategorien. Et imponerende resultat i et felt bestående af alpenationer, hvor franske Jeanne Aeby erobrede førstepladsen og østrigske Manon Gschwandtner tog sig af podiets nederste trin.

 

Maria på vej ned mod et drop… // Foto: thomasbekker.com

 

Blod på tanden

U-14 kategorien kører præcis samme face som U-18, og benytter ligeledes samme startgate og målportal. Eneste forskel til den ældre gruppe er, at et par at de største klipper er lukket for kørsel. Det var derfor ikke overraskende en glad og stolt Maria som kunne modtage sit trofæ og de 190 points til FJT ranglisten. Til os udtaler hun, at der er kommet blod på tanden, og at hun forventer også at skulle stille op i U-14 Freeride Junior Touren i Villars, Nendaz og Fieberbrunn.

Vi ønsker Maria stort tillykke og glæder os til at følge hende videre på Freeride Junior Touren.

 

Verbier er et freeridemekka som vi også lagde vejen forbi tidligere på sæsonen. Læs vores rapport her: Pre-season pudder i Verbier

 

Alexander Vissing

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.