SKI & SNOWBOARDDer Weisse Rausch er vinterens bedste sæsonafslutning

Redaktionen3 år siden2 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2018/04/copenhill1.png

Teamet bag Københavns kommende skibakke har været til sæsonafslutning i østrigske St. Anton. Læs her om CopenHill og SKI365s deltagelse i det legendariske “Der Weisse Rausch”.

Vi modtager af og til postkort i Riders.dk indbakken, og denne gang fra en helt speciel samarbejdspartner. Teamet bag københavns kommende skibakke CopenHill har nemlig været på inspirationstur til sæsonafslutningen i Østrigske St. Anton. Først og fremmest for at arbejde med det kommende koncept og ski community SKI365, der har til formål at samle alt indenfor dansk skisport, og som man allerede nu kan melde sig gratis ind i her. Men også for at deltage i det legendariske løb “Der Weisse Rausch”, som vi her bringer en fortælling fra.

Husk desuden at læse vores seneste artikel med alt nyt omkring byggeriet: Fra top til bund på Københavns nye skibakke

Tekst: Anders Petersen

 

Det meste af CopenHill / SKI365 holdet samlet i Østrigske St. Anton til sæsonafslutning.

 

Til sæsonafslutning i St. Anton

Hvis man var i tvivl, om der stadig var sne i St. Anton i slut april i år, skulle man ikke være bange – for hold da op, hvor var der stadig meget sne! 90 cm i bunden og 320 cm natur sne på toppen. Vi kørte fra København fredag d. 20 april kl. 9 i CopenHill Audi’en pakket med ski, snacks og tyrolermusik på anlægget. Ned gennem Tyskland var vi flere steder oppe på 30 grader udenfor, hvilket føltes ret surrealistisk, når man nu var på vej på ski.

Skiløb uden for pisten på den her tid af året er en varieret omgang. Fra hård skorpe om morgenen til perfekt Firn sne når man rammer tidspunktet hvor overfladen er blødt op, og man har en blød base af sne krystaller som kan shreddes. Senere bliver off-pisten dog for blød, og man må på jagt efter områder der ikke får helt så meget sollys – det er en videnskab og kræver højt lokal kendskab at finde gode Firn områder på denne tid af sæsonen. Men når det lykkes er det super sjovt at køre i.

 

Snebasen i St. Anton i år var ikke til at tage fejl af.

 

Det legendariske “Der Weisse Rausch”

Lørdag d. 21 april blev årets sidste store skiløb ”Der Weisse Rausch” i St. Anton afholdt med start i 2.811 meters højde fra toppen af Valuga og med afslutning i dalen ved St. Anton. Det var vi selvfølgelig med til! Det er et løb for (næsten) alle skisportsgrene; ski, telemark, snowboard, snowblades osv. – og alle kan være med! Fra østrigeren i stram fartdragt til drengene udklædt i tigerdyrs-kostumer til pensionisten med antikke træski spændt direkte på et par solide læder vinterstøvler.

Det er en årlig begivenhed i lukkeweekenden i St. Anton med 555 deltagere. Det koster 45 euro at deltage og er for alle over 16 år. Læs mere om løbet her.

 

Så er starten gået!

Mange tilskuere samles hvert år for at overvære ”Der Weisse Rausch”

 

Skiløbet handler om at komme hurtigst ned på en markeret rute. Ingen porte eller noget. Men lad dig ikke snyde, for dette løb er anderledes. Du skal nemlig også flere steder have skiene af for at gå opad bjerget, passere forhindringer og andre udfordringer. Så lige så god du er på ski, en lige så god kondi og udholdenhed skal der til, hvis du har planer om at lande i toppen af klassementet. Det er også det, der gør lige præcis dette løb til noget helt specielt og sjovt samt særdeles underholdende for tilskuere at se. Selv i løbet af dagen er der en knitrende atmosfære i luften.

Oplev her hvordan det er at deltage i Der Weisse Rausch fra Christian Ingels’ 360 kamera.

https://www.facebook.com/CopenHillUrbanMountain/videos/415373755594962/

 

To danskere på podiet

Vinderne bliver fejret på en scene på torvet i St. Anton og i år var der hele to danskere på podiet: Christian Thomsen (1. plads i telemark) & Cecilie Krogshave Bogdahn (2. plads i snowboard). Efter medaljeoverrækkelsen overtager en DJ scenen og sørger for en velfortjent fest, hvor løbet og skisæsonens afslutning i St. Anton fejres. Vi tror selv på at der er flere danskere på podiet, når man har mulighed for at træne højdeløb/hike på CopenHill fra efteråret af, og vi arrangerer fra SKI365 side gerne en tur til St. Anton næste år til Der Weisse Rausch med et felt af danskere.

 

Ved målstregen venter festen.

Vinderne bliver hyldet på torvet

 

Forårets fordele og sommerens nye trend

Er du ikke til stor DJ-fest på torvet, har nogle af St. Antons mange afterski-barer stadig åbent, hvor man kan nyde en kold øl til lyden af de faste schlager sange og skistøvler dansende mod hinanden. Flere barer og restauranter har også fordelagtige priser i lukkeweekenden, da de gerne vil have tømt ud i lageret inden sæsonen afsluttes. Når man kender dagligdagspriserne i St. Anton virker det helt absurd at man kan finde en hel flaske på Postkelleren til under 40 euro og flere steder køber øl til to euro. Der skal også tømmes ud i mange af de store skibutikker, hvor man sagtens kan gøre sig et godt køb af ski, snowboard og støvler til halv pris, så at de har plads til næste sæsons nye modeller.

Inden afgang tilbage til Danmark fik vi også mulighed for at prøve St. Antons nye sommertrend e-mountainbiking. Cyklen er en blanding af en mountainbike og en fatbike med ekstra brede dæk med dybe mønstre og pigge på for også at kunne cykle på is og sne. Her har man så yderligere tilføjet en elmotor, så du kan cykle op af bjergene uden problemer.

 

Alle tjekker lige cyklerne igennem inden afgang mod bjergene.

På vej op ad bjerget.

 

Kom selv afsted næste år

Skulle du få lyst til at prøve at være med til at lukke skidestinationen St. Anton ned i lukkeweekenden, kan det kun anbefaledes. Vejret er varmt og lækkert, næsten ingen på pisterne og dermed ingen liftkøer. Og så er der bare en stemning og en fest i byen med ”Der Weisse Rausch” er unik. Der er også mulighed for at gøre en god handel, hvis man er på udkig efter nyt skiudstyr (eller en billigere fest).

Vi kommer i hvert fald tilbage!

 

 

Redaktionen

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.