SKI & SNOWBOARDFreeride DM 2020 recap

Jens Peter Frederiksen2 år siden2 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2020/02/A7R1653-1-copy-1280x556.jpg

Freeride DM Powered by Black Snow løb af stablen i uge sidste uge. Her bringer Riders.dk et recap af ugen og konkurrencen – de bedste billeder, video og beskrivelse af de nye tiltag ved Freeride DM. Freeride DM var i år ikke kun for ski og junior, men inkluderede også de danske mesterskaber i freeride på snowboard. Selvfølgelig både for herrer og damer.

 

Konkurrencefacet var igen i år det legendariske Wildseeloder, som dog i år havde væsentlig mindre sne på sig end sidste år. Tilskuerområdet var på toppen af Lärchfilzkogelliften hvor der igennem hele dagen var god stemning, med burgerbar, øl og vand og smagsprøver fra Marie Brizard. Lokale DJ Franz spillede sprøde toner og arrangør Troels Iversen kommenterede ridersne gennemløb for de mange fremmødte danske tilskuere.

 

Riders meeting // Foto: Camilla Hyllberg

 

41 riders stod klar til konkurrencen torsdag i uge 7, Patrick Bessert ville have været deltager nummer 42 kunne desværre ikke stille op til start grundet en skade.

 

Josefine Lützau er klar til start // Foto: Camilla Hylleberg

 

Malene Madsen havde forud for Freeride DM fortalt at hun var kommet til Fieberbrunn for at forsvare sin titel som danmarksmester – og hun kvallede da også som den ski dame med flest point. I kvalifikationen havde hun de to tidligere danmarksmestre, Josefine Lützau og Johanne Bangsgaard i hælene. Det skulle dog ændre sig i finalen. Johanne Bangsgaard gik i finalen efter en af største klipper på facet og gik kæmpe stort, men landede desværre ikke og fik 0 point. Josefine Lützau formåede heller ikke at forbedre sin score fra kvalifikationen. Derimod gjorde de to Ourepiger – Lea Kronborg og Stine Berg – det godt i finalen og det blev til en anden- og tredjeplads til dem. De kørte begge stærkt og sikkert, det bliver spændende at se dem igen til næste års Freeride DM. Malene Madsen kørte stensikkert i finalen og bevarede dermed sin titel som danmarksmester.

 


Sebastian Jakobsen går stort på Hollywood klippen, cirka midt på facet // Foto: Camilla Hylleberg

 

På herresiden var det forsvarende danmarksmester Rasmus Dalberg Jørgensen og young gun William Roer Madsen der kæmpede om at komme øverst på skamlen. William kvallede som etter til finalen og Rasmus som toer. I finalen så vi de første spins, da både William Roer Madsen og Andreas Roer Madsen startede deres run med en 360er. I finalen fik Ramus DJ dog den bedste score, men det var ikke nok til at slå Williams point fra kvallen. Det blev blot 0.2 point der skulle skille dem ad. Den erfarne Christian-Emil Thorup, der har været til Freeride DM siden de allerførste år, kvallede som nummer tre. En plads han formåede at forsvare i finalen.

 

Andreas Roer Madsens løb fik ham godt op ad resultatlisten i finalen og han gjorde sig fortjent til Black Crows udmærkelsespris.

 


Kasper Bisgaard i finalen // Foto: Camilla Hylleberg

 

Snowboard, som er tilbage på programmet, var der i alt otte deltagere. Fem herre og tre damer. Desværre måtte den ene deltager udgår med skade. På herresiden kørte de tre finalister til samme placering som deres kvalifikation og det blev til en tredjeplads til Anders Binderup, en andenplads til Kasper Asmussen og en sikker førsteplads til Oscar Helmersen. Det var fedt at se dame snowboarderne stille klar til start, selvom de var få, især Malou Gundersen der med støvleproblemer lige inden kvalifikationen formåede at kvalle sig som toer til finalen. Desværre gik finalen ikke helt så godt. Malou forbedrede ikke sin score og ender med en tredjeplads, andenpladsen går til Marie Hanning og øverst på skamlen står Sophia Borring sikkert. Hun kvallede som etter og laver et endnu stærkere finaleløb.

 

 

Årets eneste junior, Maria Andreassen kørte to sikre løb og gjorde det faktisk endnu bedre i finalen end i kvalifikationen, hvor hun ikke helt ramte sin linje. Udover selvfølgelig at vinde sin kategori, fik Maria ros fra Head of Security Markus Kogler, der roste Maria for sikker og god stil trods hendes unge alder.

 

POWDER DAYS

Arrangørerne bag Freeride DM er gået fra to til tre, da Johannes Feldager og Troels Iversen har fået Michael Kokborg med på holdet. I forbindelse med den nye tilføjelse er Powder Days blevet til. Powder Days er et samligssted for deltagere og tilskuere til Freeride DM, som foregår alle dage, med undtagelse af konkurrencedagen, i løbet af Freeride DM ugen.

 

 

Powder Days er placeret foran Fontana Stadl i liftområdet i Fieberbrunn, hvor der bliver serveret kaffe, spillet musik på anlægget og deltagerne kan prøve de nyeste ski offpisteski fra sponsorerne, Black Crows, Head og Dynastar. Det skaber en rigtig hyggelig campstemning som også fungerer som et mødested for alle danskere der er i Fieberbrunn i Freeride DM ugen. Man kan altid møde nogle dernede og helt sikkert finde nogle at stå på ski med.

 

 

Derudover bliver der holdt daglige workshops med forskellige fokusområder, f.eks. hvordan finder man sin linje, hvad skal man være opmærksom på når man kører freeride, men også klassiske kurser med skiteknik med højtuddannede danske skiinstruktører. Uddanner Thomas Malthesen holdte i år workshops med fokus på sikkerhed, samt lavinetræning. På årets Freeride DM holdte Josefine Lützau og dommer Caroline Strömberg også en girlshred og tilhørende girlsnight.

 

Girlshred med Caroline Strömberg og Josefine Lützau // Foto: Camilla Hylleberg

 

Hele Powder Days tiltaget er med til at give Freeride DM et stærkt samlingspunkt med fokus på freeride og gør helt sikkert Freeride DM til Danmark hyggeligst skievent.

 

Til sidst skal der lyde en stor TAK til arrangørerne, Johannes Feldager, Michael Kokborg og Troels Iversen, for uden dem, sponsorerne og ikke mindt alle de frivillige i crewet, ville der ikke være et Freeride DM til at samle de freerideglade danskere.

 

Se her Freeride DM ugen 2020 i videoformat:

 

Husk at næste års Freeride DM er samme tid og samme sted – Fieberbrunn i uge 7.

 

Vi ses der!

 

Se den fulde resultatliste her.

 

Alle billeder // Camilla Hylleberg

Jens Peter Frederiksen

Har været en on-and-off del af Riders.dk siden 2011. Jens Peters passion findes i hovedsageligt i skisporten hvor freeride fylder mest. Dog er surfing begyndt at fylde mere og mere. Jens Peter har en kandidat fra CBS og arbejder til daglig med marketing. E: jens@riders.dk

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.