SKI & SNOWBOARDI en Corona-tid: Ny dansk skifilm er lige på trapperne!

Cornelius Ledang1 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2020/12/VACAYZION-PLAKAT-IG-1-2.jpg

På trods corona, nedlukning og et generelt underligt år har en af dansk skiløbs store profiler stablet et nyt filmprojekt på benene. Inden længe lanceres VACAYZION, som er filmet og instrueret af Jakob Ebskamp. Læs her hvad Jakob selv fortæller om projektet.

Hvorfor valgte du at lave en skifilm? 

Det har altid faldet mig naturligt, at filme når jeg er på ski og for mig går de to ting hånd i hånd. At filme er en kæmpe motivation for mit skiløb og det er rart at dokumentere de særlige minder jeg får på mine forskellige rejser på ski. Den vigtigste grund til at lave skifilm, er dog at inspirere den fremtidige generation, støtte op om det danske miljø ogselvfølgelig modtage lidt street credit fra venner og bekendte!

VACAYZION er mit første større soloprojekt og det afspejler filmen også. At agere instruktør, klipper, filmer og samtidig være foran linsen er ikke altid det nemmeste. Jeg har heldigvis en masse dygtige venner, der altid er friske på at hjælpe til. Om det så er at bruge en hel dag på at filme, bygge et streetspot, lære mig at lave kick-turns i BC’en eller give mig huslyhvorend i verden jeg måtte være, så havde det aldrig været muligt uden dem. Alt i alt har det været en fantastisk oplevelse og jeg er stolt og tilfreds med resultatet.

Hvad var målet med VACAYZION?

VACAYZION er udgjort af tre forskellig parts og det har hele tiden været målet, at have de tre forskellige typer skiløb med: pudder, street og park. De tre parts er filmet i de bedst mulige omgivelser – pudder i British Columbia Canada, street i Quebec Canada og park i Folgefonna Norge. Park delen skulle godt nok have været filmet i Østrig, men det satte Covid-19 en stopper for og det blev i stedet sommerskiløb i Norge. I bedste skifilm stil er der også en lille intro fra København – skud ud til RAD film.

Hvor kan man se filmen?

Filmen bliver vist i forbindelse med Friday Night Freestyle der afholdes på CopenHill fredag den 15. januar. VACAYZION bliver vist sammen med den danske snowboardfilm The Art Of Love på et stort lærred, på toppen af Amager Bakke. Det er udendørs og derfor corona sikkert og med god afstand. Der er dog stadig et halvtag, tæpper, varmelamper og kolde øl, så man skal ikke være bange for at fryse.


Du kan tilmelde dig eventet gratis her:

Filmen udkommer derudover gratis d. 20/1/2021 på Vimeo.

Indtil da kan man bare følge med på Instagram på @jakobebskamp.

Projektet er støttet af One Open Sky, Line Skis, Pow Gloves, CopenHill.


Jakob Ebskamp er blandt andet også en af personenerne bag den danske ski- og snowboardfilm FERDA som udkom sidste år med stor succes!

Cornelius Ledang

Cornelius startede på Riders.dk i 2020. Han arbejder til daglig som fotograf, med hovedområde inden for surf og ski. Om sommeren kitesurfer han og om vinteren bliver bordet byttet ud med ski.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.