Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: 5 stærke til Lasse Svendsen

5 stærke til Lasse Svendsen
5 stærke

5 stærke til Lasse Svendsen

Fjerde udgave af sæsonens 5 stærke går til Lasse Svendsen. Han vandt en 2. plads ved sidste års DM i Big Air og er underviser på Skolerne i Oures ski- og snowboardlinje. Så hvad mon den kommende sæson bringer med sig for freestyleskieren?

Hvor skal du hen og shredde den kommende vinter?
Efter jeg er blevet fuldtidsansat på Oure Efterskole, så bliver størstedelen af min sæson tilbragt i Alpe d’Huez, hvor Oure Højskole og efterskole har deres faste base. Her skal jeg shredde det meste af sæsonen samt undervise og udvikle på skolernes ski- og snowboardlinje. Hvis jeg kan få det passet sammen med mit arbejde, så har jeg stadig ambitioner om at deltage i freestyle- og freeride DM. Men det er blevet en smule mere usikkert nu, hvor jeg er fast på arbejdsmarkedet.

Hvilke mål har du for vinteren?
Selv om jeg tog en 2. plads ved sidste års DM i big air, så ser jeg ikke mig selv som den store konkurrenceløber mere. Men får jeg mulighed for at deltage ved DM i freestyle, så går jeg selvfølgelig benhårdt efter at forsvare min podieplads 😉 Mit store mål med den kommende vinter er derimod at udvikle det danske freestyle-miljø. Ved siden af mit job har jeg sat mig som projektleder for etableringen af det kommende freestyle-kraftcenter under Danmarks Skiforbund. Jeg har efterhånden mange års erfaring i sporten som både atlet, instruktør og koordinator og ser et stort udviklingspotentiale i freestylesporten. Det ser jeg frem til at være med til at realisere. Vi er stadig i opstartsfasen, men det er meningen at kraftcenteret skal være en selvstændig forening, der i samarbejde med skiklubberne har til opgave at samle, udvikle og støtte freestylesporten i Danmark.

Lasse Svendsen 3Lasse Svendsen på X Games rial ved freestyle DM 2012 i Tignes. // Foto: Jesper Grønnemark


Hvad er hot og not denne vinter?

Det er hot at have kreative slopestyle-baner til de store konkurrencer. Sidste år så vi nogle radikalt anderledes baner i forbindelse med nogle af de store world cups, og denne udvikling håber jeg, de bygger videre på. Dermed ikke sagt, at jeg ikke nyder at se en helt clean triple cork, men jeg håber, at vi får mere legende og kreative elementer tilbage i konkurrencerne. Det ville også være ganske fint for en flad nation som Danmark, hvis der kom mere fokus på jib-segmenterne i konkurrencerne.
Det er not ikke at være medlem af en skiklub. Freestylesporten har desværre ikke den store historik som foreningssport, men det tror jeg på er ved at ændre sig. Det er en god mulighed for at være en del af et fællesskab med træningsture, hvis man elsker at stå på ski eller snowboard.

Hvad er det mest undervurderede skisportssted?
Det må være Kläppen i Sverige. For mig personligt har Kläppen helt klart være den destination, hvor jeg har udviklet mig mest. Det er ikke verdens bedste skiområde, men deres park står altid knivskarp og har egen T-lift, musik og chillzone tilknyttet, så du har mulighed for at shredde uforstyrret dagen lang.

Lasse Svendsen 4

Lasse Svendsen i et halfpipe trick ved freestyle DM 2012 i Tignes. // Foto: Jesper Grønnemark


Hvem/hvad skal man holde øje med den kommende vinter?

Man skal selvfølgelig holde øje med det kommende freestyle-kraftcenter og de spirende freestyle-tiltag som skyder frem i skiklubberne. Det er som sagt stadig i en opstartsfase, men jeg tror virkelig det kommer til at rykke, med flere og dygtigere freestyleudøvere, inden for en kort årrække. Derudover er jeg spændt på at følge gutterne, som tager på sæson til Mammoth den kommende vinter. De er et konge crew som skal af sted sammen, og det er en farlig cocktail når gode drenge som Jakob Ahlers, Jakob Ebskamp og Andreas Secher skal ramme Mammoths park hver eneste dag. Jeg glæder mig til at se dem folde sig ud til et kommende DM. Og så skal man selvfølgelig holde skarpt øje med Thomas Trads, Laila Salling og Rasmus DJ’s sæson med diverse konkurrencer og world cups, i deres jagt på at komme til OL 2018. Jeg både håber og tror på, at vi mindst for en dansk freestyle atlet til OL.

Lasse Svendsen 5Lasse Svendsen (til venstre) får en 2. plads i Big Air ved DM 2016 i Ringkollen. // Foto: Nikolaj Buk

Vi siger mange tak til Lasse Svendsen og ønsker ham en god, snerig sæson i Alperne!

GENLÆS DE TIDLIGERE 5 STÆRKE HER:

Read more

DM i Indoor Skiing 2016 - Den første 3’er er nu sat!
Dm i Indoor Skiing

DM i Indoor Skiing 2016 - Den første 3’er er nu sat!

Harry Potter freestyle og helt nye tricks er nogle af højdepunkterne fra DM i indoor skiing, som i går blev afholdt i SkiArena Aarhus. Her konkurrerede 20 deltagere i de tre discipliner demo, forma...

Læs mere
Riders.dk udstyrsguide 2016/17
business

Riders.dk udstyrsguide 2016/17

Udstyr er alfa omega for ens identitet og kørestil på bjerget. Riders.dk bringer her en guide til det hotteste gear på markedet denne vinter. Vinteren banker kraftigt på døren, ja måske har du all...

Læs mere