Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: 5 stærke til Nikolaj Schnohr

nikolajschnor1
5 stærke

5 stærke til Nikolaj Schnohr

I 5 stærke serien sætter vi fokus på udvalgte personligheder i miljøet, som blandt andet deler deres kommende vinter, og hvad de føler, der er hot og not den kommende sæson.

I denne udgive giver freerider Nikolaj Schnohr sine 5 skarpeste bud på sæsonens hot og not.

Riders.dk: Hey Nikolaj – Hvor skal du shredde den kommende vinter?

Nikolaj: I øjeblikket befinder jeg mig i St. Anton, hvor jeg er arbejder på at få benene i gang igen, efter jeg fik nyt ledbånd i sommers. Derudover skyder vi nogle videoer i forbindelse med min rolle som teamrider hos Blacksnow

Hele januar og februar er jeg i Japan, hvor jeg skal stå en hel masse på ski med mit lille projekt Shiro Experience, som arrangerer rejser til solens rige.

nikolajschnor3
Nikolaj på sin japanske hjemmebane


Min ven Martin Schøber har presset mig til at købe et sæsonkort til St. Anton, og jeg krydser fingre for, at der bliver plads til en uge eller to i den østrigske perle i løbet af marts. Efterfølgende satser jeg på at besøge nogle spændende områder i de spanske Pyrenæer med min makker Mads Amstrup, og i april kører jeg skitouring i Norge, derefter er tiden nok inden til, at jeg får skrevet mit bachelor projekt færdigt.

Hvad er hot og not den kommende vinter?

Hot: Brede ski med techbindinger og lange dage med skitouring.

Not: Jeg undrer mig lidt over måden, hvorpå de fleste unge vælger at tage på sæson i øjeblikket, og jeg synes, det er ærgerligt, at mange ikke selv vælger at planlægge deres skisæson til deres drømme destination.

Jeg arrangerede selv min sæson i Japan, udover det var en kæmpe oplevelse, kunne det bedre betale sig rent økonomisk. Selvom Japan har en anderledes kultur, var det enormt lærerigt og sjovt at ”tvinge” sig selv ud af sin comfortzone. De fede jobs er kun få google søgninger eller e-mails væk. Det er de jobs, der giver dig tid og frihed til at give den gas på bjerget næsten hver dag. Derfor synes jeg, det er ærgerligt, at de fleste vælger ikke at gøre det selv. Man behøver jo ikke at nødvendigvis at uddanne sig til skilærer for at udvikle sit skiløb, hvilket må være en af de største grunde til, at man tager afsted på sæson.

nikolajschnor4
Det er “hot” at arrangere sin egen sæson ifølge Nikolaj


Når det er sagt, mener jeg bestemt, der er noget fedt ved skilærer miljøet, men tager man selv afsted, tror jeg på, at man får opbygget et mindst ligeså fedt netværk, måske endda på tværs af flere nationaliteter. Tør man springe ud over kanten, tror jeg de fedeste oplevelser og bekendtskaber bare venter på dig. Det fik jeg under mit ophold, og det gav mig ikke blot muligheden for at udvikle mit skiløb, men det gav mig senere hen også muligheden for at starte mit projekt ’Shiro Experience’ , som er drevet af en passion for skiløb og jeg tøver på, at jeg ville have sprunget ud i det, hvis jeg var taget afsted på et arrangeret ophold.

nikolajschnor2
Med Shiro Experience tager Nikolaj pudderhungrende danskere forbi områder som Seki Onsen


Hvad bliver vinterens absolutte højdepunkt?

Jeg glæder mig altid til Japan, det bliver jeg aldrig træt af, men generelt håber jeg på mange højdepunkter og oplevelser med planker under fødderne. Dog har jeg specielt høje forventninger til vores nye skitouring rejse til Lyngsalperne i Nordnorge. Konceptet er er i top, hvor vi ligesom i Japan samler en mindre gruppe passionerede skiløbere som er klar til at give den gas på bjerget og til at få en anderledes skioplevelse i de spektakulære omgivelser. Det er personligt noget jeg glæder mig helt vildt til!

nikolajschnor5
Kæmpe drop i Akakura Onsen


Hvem skal man holde særligt øje med den kommende vinter?

Jeg har lige tilbragt et par dage på ski med videofotografen Niklas Nagel (Coldnail) og det virker til, at han får en travl vinter, hvor han skal visualisere en masse spændende ski- og surfprojekter rundt omkring i verden på diverse fede spots.

Og her til slut, hvad gør netop dig unik denne vinter?

Well, jeg er bestemt ikke mere unik end alle de andre pudderglade skiløbere derude med smil på læben efter en vellykket skidag. Men jeg føler mig heldig i forhold til at have en frihed i min livsstil, hvilket min virksomhed samt mit tætte samarbejde med Blacksnow har gjort dette muligt. Det er en livsstil med massere oplevelser på ski med ligesindede mennesker. Det er bare super fedt. Måske er det lidt unikt både at besøge de Japanske, Østrigske og Nordnorske alper i løbet af én sæson for ikke at glemme de spanske pyrrenærer. Jeg glæder mig og vil helt sikkert nyde hvert et øjeblik og krydse fingre for at bentøjet holder hele vejen igennem.

Tak til Nikolaj! Læs sæsonens tidligere 5 stærke lige her:

5 stærke til Hannibal Haibrock

5 stærke til Josefine Lützau

5 stærke til Annika Bornebusch

5 stærke til Lasse Lehwald

5 stærke til Nanna Fønns

5 stærke til Simon Storgaard

5 stærke til Julie Rosendal Andersen

5 stærke til Nikolaj Vang

Read more

DSC 0142
Åre

På pre-season i Åre

Tjena allihopa! Riders.dk har besøgt Åre i åbningsweekenden til sæsonnen 2018-19. Skiområdet åbnede fredag den 7. december, vi var på pletten de to følgende dage, for at teste forholdene højt mod n...

Læs mere
hag17
business

Haglöfs opgraderer freeride-kollektionerne

I sæsonen 2017/2018 introducerede det svenske brand Haglöfs kollektionerne Khione og Nengal, og brandet har allerede i år videreudviklet begge serier til at indeholde 3L PROOF™ bukser, parka og jak...

Læs mere