Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Checkup med Hans Jacob Brandt

ski

Checkup med Hans Jacob Brandt

Checkup med Hans Jacob Brandt

Internettet er virkelig kommet til Grønland. Og alpin-prinsen Hans Jacob Brandt aka. ”Lord of the afterbang”, aka ”Stomp it, baby!”, har taget det med til Avoriaz. Derfor kunne Riders.dk lave et MSN interview med den unge grønlænder i torsdags, hvor han netop havde været ude og filme på en BC-kicker med RAD film. Der var masser af sne, og humøret var i top efter en god session på bjerget.

– Nå HJ, er du landet godt i Avoriaz?
yeah,
Jeg kom for 2 dage siden, hvor det sneede ret meget. Dagen efter samlede vi et crew bestående af Anders P, Daniel Duffau, Sofie, Nikolaj Jungersen, Nikolaj Vang og mig selv for at bygge en BC kicker. Vi endte med at bruge hele dagen på at trave rundt i pudder til hoften og bygge hoppet. I dag kørte vi hoppet, mens Nikolaj J og Bjørndal filmede og tog billeder. Der er god stemning her nede, men parkerne er ikke helt klar til comp. endnu.
– Er du klar til DM ?
Jeg er super pumped! Føler mig ret klar, så går bare og venter på, at vi kan begynde at køre setuppet.

– Rygtet vil vide, at der sker ting og sager på sponsorsiden?

Yeah, der er sket en del de sidste par måneder. For det første har Orage fået impotør i Danmark (funsport), og det gør mit samarbejde med dem meget lettere. På skisiden har jeg byttet Armada ud med K2, hvilket jeg er rigtig stoked over! K2 har et godt europæisk team og et godt program for deres riders, som jeg så småt bliver en del af, hvis jeg præsterer ordentligt. Jeg er også meget glad for at kunne sige at jeg har signet med Marker, DaKine og Fulltilt boots.

– Fortæl om dine planer for 2009 sæsonen?
I forhold til mig selv vil jeg bare blive bedre på ski. Og jeg kan derfor godt lide comps, fordi det er en god måde at finde ud af, hvor god man er. Man skal kunne sætte runs sammen, som man kan lande mere eller mindre hver eneste gang, og det er en kunst i sig selv. At vinde meget i år er lidt vigtigt for mig. Ikke så meget for at slå de andre, men for at bevise over for mig selv, hvad jeg kan. Jeg kunne virkelig også godt tænke mig at filme en god videopart, som jeg selv er tilfreds med. De to parts, jeg har haft indtil nu, er begge filmet på et par dage, så jeg føler på ingen måde, at jeg har formået at vise, hvad jeg egentlig er god for. Jeg kunne også rigtig godt tænke mig at have indflydelse på musikken og hvilke tricks der bliver vist osv., så jeg kan prøve at få en part, jeg er helt tilfreds med.

– Det lyder som om, du er ret opsat på denne sæson. Vinder du DM og Frostgun i år?
Jeg føler, jeg har bedre chancer end nogen sinde for at vinde i slope og bigair comps. Men jeg har ikke kørt en eneste tur i en pipe i år, så der har jeg sikkert ikke en chance, når nu DM er lagt så tidligt i år. Dennis er en hård modstander i alle comps, og Rasmus bliver sikkert også svær i slopestyle!

– Fortæl lidt mere om miljøet lige nu. Bliver der givet gas?
Jeg har næsten ikke sæt nogen køre endnu – men det virker som om folk bliver nødt til at steppe up i år, hvis de vil på skamlen.. Og hold i øvrigt selvfølgelig altid øje med the Royal Greenland Air Force!
– Hvordan går det rent trickmæssigt?
Det går ret godt. Uden at sige for meget så lavede jeg 6 forskellige 7ere igår, i 3 forskellige spinretninger. Men jeg arbejder stadig lidt på grabs, rails og selvfølgelig afterbangzz.

– Fortæl lidt om dine planer for fremtiden?
Lad mig først sige en ting til alle de unge shredders: Hvis man vil noget med at stå på ski, så skal man kunne holde hovedet koldt og vide, hvad ens mål og prioriteringer er. Det har jeg fundet ud af vigtigheden af.Min plan er at gøre, hvad jeg kan for at have det sjovt på ski, fordi det er når jeg har det sjovt, at jeg bliver bedre. Jeg vil for eksempel forsøge at blive bedre i pipen i år. Jeg kommer også til at prioriterer at være mere synlig i diverse film, magasiner og comps – lægge lidt hårdt arbejde ind for sponsorerne, kan man sige!

– 5 hurtige favs:
Fav. trick: Rodeo 5 og BS Pretzels.
Fav. rider: TJ Schiller.
Fav. videopart: PK i Get Lucky.
Fav. resort: Hemsedal, late season.
Fav. Event: Frostgun Invitational.
– Shout Outs:
Grønland, Michael Damgaard, Mads Lynge, min familie, Michael Fugmann, Armada/Oakley i danmark, alle der gør et stykke arbejde for det danske eller grønlandske ski miljø, og naturligvis mine sponsorer: Frostgun, Orage, K2, Marker, DaKine og Fulltilt.

Read more

ski

Tobias Hansen skifter til Helly Hansen

Tobias Hansen skifter den ene norske tøjproducent ud med den anden. Læs omkring hans skifte

Læs mere
sheriders

Xgames: Jenny Jones vandt Slopestyle

Efter et super tæt løb mellem Spencer O'Brian og Jenny Jones, afgjorde Jenny matchen ved at sætte et rigtig flot gennemløb.

Læs mere