Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: CheckUp med Maasi Lynge

ski

CheckUp med Maasi Lynge

Da Riders.dk redaktionen i år var til Frostgun invitational i Val T i år, var der en fyr, der stokede os alle sammen helt ud, med sin stenede tilgang til det hele og sin fede stil. Både i byen og på plankerne gav han den op. Han hedder Maasi Lynge, er fra Grønland og er ikke bange for noget som helst. Først var han alpinløber, men så blev han heldigvis gangster og hiphopper næsten samtidig og skiftede de stive brædder ud med den bløde slags, som der også er damer i. Derfor bringer vi nu et længe ventet interview og et lille videoklip med Maasi. Han er netop flyttet fra Hemsedal til Oslo, og vi fangede ham over MSN, da han lige var kommet ind ad døren i sit midlertidige hjem.

Hvad så Maasi, alt vel? Back in Oslo?
Yeah, jeg er lige ved at finde en sweet crib og et lorte arbejde, så jeg kan betale mine regninger.

Er du færdig med Hemsedal?
Ja, tisse-Hemsedal er over and done with. Det var sgu ikke lige, hvad jeg havde forventet.

Hvad mener du med det?
Hemsedal har bare været fucked lige fra starten, syns jeg. Jeg kom midt i januar, og parken var langt fra færdig. Så jeg har stort set bare ligget og kørt rundt i den lille tøsepark, som man kan se i klippet.


Hellere en Grønlænder på taget end fem i hegnet

Ok. Men alt i alt ser det da ud som om, at det har været en super sæson for dig?
Tja. Jeg syns faktisk, at det gik bedre, da jeg var på sæson i Østrig. Men jeg er blevet hooket up med LINE skis og Oakley i år, så det var super fresh. Især LINE, der er seriøst ikke nogle bedre ski derude, og Oakley goggles er jo også bare de bedste, uanset hvordan man vender og drejer det, og så er jeg ligeglad med, hvor meget folk hater på det mærke. Hvad min sæson angår, så troede jeg egentlig bare, at jeg skulle hænge ud og shredde i Hemsedal hele vinteren, men det blev der lavet om på, og pludselig fandt jeg mig selv først til en super uge med Frostgun i Frankrig og bagefter en filme-tur til Trysil med RAD, så det var super fedt. Jeg tror egentlig bare det har handlet om at være heldig og være på det rette sted på det rigtige tidspunkt.


Maasi Lynge taler om at være på det rette sted på den rette tid. FGI 2009- riderspræsentation.

Sejt. Der er da i øvrigt ikke nogen, der hater på Oakley?
Well.. danskere kan jo godt lide at hate på alt muligt uden grund..

Ja vi kan. Grønlændere for eksempel. Nå, du gik jo rimelig meget amok til FG. Fortæl lidt om den uge?
Ja, jeg var game som altid, når bare jeg ikke har tømmermænd. Og lidt amok skal man jo være, når man er til det fedeste event ever. Shit, Fugmanns kicker var stor. Og festerne: VIP shit, son! Det gik virkelig ned i den uge. Det var så fedt, at jeg stadig har ondt i pikken over det. (Sådan taler de grønlændere nu engang. red.)


Maasi og Simon Knudsen under the influence

Hvad fik du så sat på den monsterkicker?
Jeg fik sat en masse old school tricks, som egentlig bare var "for the fun of it.” Jeg havde jo mest lyst til, at alle skulle kører på den kicker, og jeg sagde til de fleste, at de bare kunne køre med mig ud over, hvis de var usikre på farten. Jeg fik kun sat en 5er, og bagefter gik jeg efter en 7er men gik for kort og landede lige på table og fløj med hovedet først ned ad landingen.. haha.

Så er det officielt nu: Du har de største balls i dansk freestyle, eller hvad?
Tja, måske nok de største, men helt sikkert ikke de bedste. (Den sætning lader vi vist bare stå, som den er. Red.)


Maasi spinder som en kat, mens resten af feltet stadig speedchecker 15 meter under ham.

Ok. Fortæl om din tur med RAD til Trysil?
Jo altså, Mr. Tomahawk aka. Bjørndahl skrev til mig på Facebook og sagde, at jeg skulle komme en uge til Trysil og køre lidt med Capper Capper og Tivoli. Og det var jeg sgu klar på.

Fedt. Hvordan gik det så?
Det gik fint. De kickers, der var i Trysil, var ikke lige mig, så jeg kørte bare rails og bokse i den uge, vi havde til at filme. Store kickers er sgu dope nok, men jeg har det bare sjovest på bokse og rails.

Ok. Fortæl noget sjovt om Cap og Tivoli?
Altså, det var første gang, jeg mødte Tivoli sådan rigtigt, og han er fanme hyggelig. Cap er bare fuldstændig loco. Hele tiden: ”Claim, claim, claim, JAH, SÅDAN” Han claimer ALT, og man keder sig aldrig i hans selskab. Så det var all good.

Får i tre så en part sammen i den næste RAD film, eller hvad?
Jeg ved det ikke helt, det kommer an på, hvordan RAD klipper det. Tivoli og Cap P var jo også nede til Springsession, og jeg har hørt, at de også fik filmet lidt der. Så vi må se på det. Det bliver spændende med den nye film i hvert fald. Men hey, det er det jo altid for os snow-junkies.


"They say what comes up must come down, but i aint reached my cruisin altitude!" -T. I.

Hvordan går det rent trickmæssigt? Har det været godt at køre med Hans Jacob hele sæsonen?
Det har sku været hårdt, drengen er jo blevet så dygtig, at man næsten ikke gider at køre sammen med ham.. haha. Og de nordmænd, der kører heroppe er helt sindssyge. Alle har så dope stil at de skulle skydes og sendes til Mars. You know: natural born talent fuckers, der presser en så meget, at man skider i bukserne. Trickmæssigt gælder det bare om at ha´ det sjovt for mig. Jeg finder hele tiden på nye småting. Nu er det jo trendy at kunne spinde til alle sider, og det har jeg øvet mig lidt på. Ellers er det bare back to basics og øve stil og grabs osv.


Er det motiverende eller frustrerende at køre med så gode riders?
Det komme meget an på, hvordan man er som person.. Det kan godt være frustrerende til tider, især når man har bad days, og det bare kører for de andre. Men generelt er det naturligvis motiverende, fordi man ser svære tricks hele tiden. De smider jo f.eks. bare cork 9 tail ud af det blå.. ret plat faktisk.

Hvad kan du sige om den danske scene lige nu?
Folk bliver bare bedre og bedre hele tiden. Niveauet er rigtig fedt lige nu, new shit on the block! Jeg er ret stoked over lille Simon Knudsen, kiss my ass, han er nice! Det er selvfølgelig også fordi, han elsker at køre rails ligesom mig. Og man må ikke glemme Dennis (Hannesbo red.), han smider jo switch 10 på ALT for store kickers, den lille ninja-man. Fuck, han fyrer den af.

Yeah. Folk giver den gas for tiden. Hvad er dine planer for næste år?
Well, først skal jeg lige et smut til Les 2 Alpes og være coach på FSA! Gi´ den lige op for mig, det er sgu da for sejt! Haha.. Et rigtig freestyle-job: Im getting rich, bitch! Jeg glæder mig pikke meget til at lære fra mig om det, jeg ved noget om og har dyrket siden jeg var 4 år gammel. Ellers tager jeg det bare en dag ad gangen. No plans. USA ville være nice til næste år. Måske bare lige en måned, hvor jeg kunne shredde alle de fuckin rails, der bare står og venter på mig! Så hvis der er nogen der skal af sted og har en ledig plads, så skriv til mig på facebook!


Maasi på s-box i Les2 Alpes

Hvad med dine nye sponsorer, kræver de noget af dig næste år?
Tja, de kræver at jeg er den sejeste person i hele Danmark, så alle de andre køber det gear, jeg kører med. Ej, det gælder bare om at sprede ordet, og svare på spørgsmål, når folk kommer og spørger til udstyret. De fleste danskere ved ikke specielt meget om ski, så i kan bare komme og spørge alt det i vil. One looooove!

Shoutouts
M.DAMNGAARD, HJ BURN, ME PAPPA & MAMMA, LINE SKIS, OAKLEY, DE 2 BORNHOLMERE, CAP P, FUGMANN, RAD, SUNE B, BIG SHOUT to LARS J og HANNIBALLER.

– 5 hurtige favs:
Fav. trick: Gotta love the frontflip superman!
Fav. rider: Adam Delorme, og lille Knudsen i DK!
Fav. videopart: Hele Hot Lunch. Den er for vild.
Fav. resort: Absolut park.
Fav. Event: Frostgun is the shit, son!

Read more

windsurf

Rejsebrev fra Carsten Ravn

Carsten Ravn tog alligevel sit udstyr med, da familien tog til Fuerteventura. Det kom han ikke til at fortryde. Læs med her.

Læs mere
windsurf

Skarø Rundt

Der blev sejlet rundt i en solid vind, hvor kun få gennemførte og en redningsaktion måtte i spil..

Læs mere