Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Jesper Orth har valgt RRD boards for 2010 - Forklaring?

interview

Jesper Orth har valgt RRD boards for 2010 - Forklaring?

Danske men nu Australsk bosiddende Jesper Orth, har lagt sine Starboards paa “hylden” efter 10 år.

”Jeg har haft et langt og godt forhold til Starboard igennem 10 år. Brædderne har altid vaeret super gode og nemme at bruge. Samtidig har jeg nydt det gode samarbejde med Windsurfshop.dk (Peter og Gerth), som altid har hjulpet mig. Tak til Starboard og alle involverede”

”Igennem dette års PWA Slalom prøvede jeg et par RRD slalom boards og var med det samme virkelig imponeret. Siden den dag har det ligget lidt i baghovedet at der måske var en mulighed for at bruge disse boards for 2010. ”

jesper (3)

”Det var med et stort smil på læben at jeg kunne skrive under på kontrakten for nogle dage siden. Jeg har haft god opbakning fra den Australske og Danske importør. Specielt fra Danmark har Mikkel Asmussen fra Ski Shop i Hellerup presset for en god deal. Mikkel og Ski Shop virker altid 100% engageret i sporten, så det er fedt at få et godt sammenarbejde med dem.”

”Jeg har sejlet alle RRD Xfire slalom boards (90, 102, 112, 122) de sidste 2 dage hernede i Australien, på både fladt vand og i bølger. Alle størrelser spiller bare max.!! De er super hurtige men meget nemme at sejle og samme følelse går igennem alle deres størrelser. Der er så meget positivt at sige om dem, men bedst er at prøve for jer selv – hvis der er mulighed for det.”

jesper (4)

Derudover har Jesper Orth samtidig valgt at stoppe hos Severnesails. Hvad er det nu for noget?

Gode år hos Severne Sails er det blevet til for Jesper Orth, der har valgt at stoppe hos Severne Sails den 15 December. Jesper tog ”springet” 7 år siden og flyttede til Australien for at arbejde med ny opstarted sejl maerke – Severne Sails. Han er nu bosiddende dernede, men spenderer stadigvaek meget tid i Danmark over sommer perioden.


Det var noget af en overraskelse!! Hvorfor har du valgt at stoppe?

Det har vaeret 7 good år hos Severne og hold da op ’en rejse” det har været. Drømme jobbet har vaeret vel i live igennem de 7 år. Jeg føler, at jeg har ”klatret et stort bjerg”.

Men jeg har valgt at ”hoppe af hesten”, i hvad jeg vil mene er et af de mest succesfulde firmaer i windsurfindustrien., når man ser på hvor hurtigt det er vokset og dets potentielle for fremtiden.

Jeg har valgt at sparke mig selv af på en god peak. Livet går vidre, og det, der får mit hjerte til at tikke, er prosessen i at skabe noget, bygge noget op og lære en masse på vejen.

Severne Sails har nu så stor succes og er på et niveau, som har vaeret en målsætning der er opnået med hårdt arbejde fra alle involverede. Jeg har overvejet mit valg rigtigt, rigtigt grundigt. Mit hjerte og følelsen i maven sagde, at jeg ’skulle komme videre” til næste kapitel og udfordringer i livet.

jesper (7)

Det jeg har lært igennem 7 år, som selvfoelgelig er enormt meget, vil jeg gerne bruge til noget, så jeg går og leger med nogle ideer i hovedet.
Da jeg har været med fra starten, har jeg lært rigtigt meget om design, virksomhedsdrift, management, produktion i Kina, faldereb ovs.

Jeg er begejstret over, at jeg på mine egne betingelser er stoppet, og jeg ser nu frem til de nye udfordringer i hvad retning nu tingen tager mig.

Vil du stadigvaek sejle PWA Slalom?
Med hensyn til PWA Slalom er jeg mere motiveret end nogensinde, da jeg stadigvæk føler, at jeg kan give den endnu et godt hak op på resultatlisten. År for år er det gået bedre, og i år lavede jeg flere finaler end nogen af de andre år. Det er bare lige det sidste, jeg skal have med for at rykke skridtet op af listen.

Du er jo nu bosat i Perth – Australien. Vil vi see dig i løbet af sommeren i Danmark, som vi har gjort de foregående år?
Jeg stiler helt sikkert på at køre nogenlunde samme program med at deltage i PWA slalom i Europa og have Danmark som ”base camp”, og deltage i alle de stævner jeg kan derhjemme.

Tiden derhjemme de sidste mange år, blev jo brugt flittigt til at opbygge et super godt R+D setup der. Jeg har testet utallige timer med Brian Røgild på Roskilde Fjord, som både har været sjovt men også krævende. Dernæst har jeg kørt en masse modifikationer på sejlene, hvor jeg ude i laden hos min søster i Sorø, har stillet en industri symaskine op (sprætte dem op og ændre faconen og sætte dem sammen igen).

Vi har lært meget igennem årene, og Brian har været en kæmpe hjælp. Jeg værdsætter, at han har passet testningen ind med hele familien som måske ikke altid har må været lige nemt.

jesper

Er der mulighed for at du stadigvæk vil være involveret i Severne Sail, men bare på en anden måde?
Dette ved jeg ikke endnu, men Svein og Ben vil meget gerne have at jeg stadigvæk er tilknyttet som f.eks. teamrider og noget testning. Tiden må vise, hvad det bliver til. Der bliver overvejet forskellige muligheder, og der er dukket nogle interresante nogle op her de sidste ugers tid.

Er det muligt at vi ser dig involveret med et andet sejlmærke? Eller måske dit eget mærke?
Det må tiden vise, jeg tager som sagt en lille puster og kigger på mulighederne.

Bjørn D og Steve Allen og nu Jesper Vesterstrøm er kommet på Severne Sejl. Har det noget at goere med at du hopper af?
Det er absolut tre af de bedste windsurfere i verden, og det er da en super følelse, at de bruger de sejl, man har været med til at udvikle igennem årene. Min beslutning var dog lavet over lang tid og måske også før, de kom ind i billedet. Det ændrer ikke rigtigt noget på min situation. Men det er da et kæmpe plus for Severne Sejl, at de er med på teamet.

jesper (2)

Du har mødt en masse mennesker i windsurf industrien igennem årene, kan du bruge dette netværk til noget?
Ja, jeg ser tydeligt nu, at det netværk, der er skabt rundt omkring i verdenen ikke kun med windsurfere, men også med producenter af boards, sejl, master, bomme, finner, importoer, samt fabrikker i Kina, windsurfere fra alle verdens hjoerner ovs ovs er yderst vaerdifuldt og kan man ”jonglere” dette netvaerk , kan man maaske faa skabt noget ud af det for fremtiden i en eller anden form.

Hvad har dine hoejde punkter vaeret igennem de 7 aar hos Severne, er der nogle specielle oejeblikke du vil dele med os?
Der er massere af rigtige fede oplevelser, hvor jeg har taenkt ”OK saa bliver det vidst ikke bedre end dette”. Det foerste var nok af i det hele taget at faa tilbudt jobbet hos Severne Sejl under en photoshoot paa Maui, hvor vi sejlede i en 30knob fralandsvind og Svein Rasmussen (Starboard) bedte mig om at smide riggen i vandet da han lige skulle have en sludder med mig. Et par dage efter var jeg sammen med Ben Severne med i starten paa Severne Sejl. Droemmen var i hus!!

Men det der nok er mest imod toppen er de ”almene” sejlere man møder diverse strande og bredder, der bare er lykkelige for de produkter man har været med til at udvikle og har et bredt smil på læben. Det er nok prikken over iet når jeg tænker det hele igennem.

Er der noget du gerne vil sige her til sidst?
Ja, helt sikkert. Jeg vil gerne takke Svein Rasmussen og Ben Severne for at tage mig unders deres ”vinger” for 7 år siden. Det har givet mig en interresant rejse igennem de sidste 7 år. Jeg har altid gjort mit yderste og kan kun håbe, at det er det samme ”billed” jeg har efterladt efter mig. Set fra den Danske side vil jeg gerne takke Brian Røgild, som har bidraget rigtigt meget, samt Peter og Gert fra Severne Sails Danmark som har støttet og hjulpet meget igennem årene.

Det bliver spændene at foelge Jesper’s næste skridt i windsurfingverdenen, og mon ikke han har nogle planer oppe i ærmet?

jesper (5)

Read more

Vimeo

Lidt vinterlæsning!

I denne kolde tid, hvor det er svært at komme på vandet pga. sne, is og kulde, er det altid dejligt at kunne sidde hjemme foran skærmen og drømme sig til varmere himmelstrøg – selvom, man naturligv...

Læs mere
interview

Lidt mere vintersurf!

Martin Tams og Klaus har endnu en gang været ude at sejle, når de fleste andre helst holder sig på land. I minus grader og med en god nordøstenvind, var der lagt i ovnen til en omgang stive fusser,...

Læs mere