Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: En sjællandsk surfer i særklasse

En sjællandsk surfer i særklasse

af Jacob Gaston, Riders.dk


Riders. dk har fået en snak med surfer Christoffer Hartkopp.

Hvordan kan en dreng fra sjælland blive en god surfer?

Jeg blev 20 i år. Jeg er opvokset på Sjællands Nordkyst i byen Ålsgårde nord for Helsingør. Jeg har surfet siden jeg var 11 år, og jeg har mest surfet herhjemme, men siden jeg var 15 år, har jeg hvert år rejst nogle måneder væk forskellige steder i verden.

Dét at blive en god surfer herhjemme er svært! Man SKAL rejse for at blive bedre! For selvom man surfer vestkysten, Sverige eller Sjælland så tit som muligt, kræver det mere end bare dette! Man har brug for at se gode surfere, så man kan se og lære af hvad de gør og forbedre sig! I Danmark er niveauet slet ikke højt nok, men er dog stille og roligt på vej i den lidt bedre retning! Jeg har personligt udviklet mig meget herhjemme, men jeg har klart udviklet mig mest på mine længerevarende rejser ud i verden!

Hvordan ser livet ud i øjeblikket? Er du fuldtidsbeskæftiget med surfing?
Jeg surfer og rejser så meget som muligt. Jeg er bl.a. sponsoreret af Lapoint surfcamps, som har camps rundt omkring i verden! Dette er fedt, da jeg her kan opholde mig gratis og hænge ud. Så det udnytter jeg en hel del!

Derudover har jeg de sidste tre vintre opholdt mig i Californien – her har jeg trænet min surfing og deltaget i et par konkurrencer. I San Diego har jeg et par super fede boardsponsorer, så jeg er tuned in med friske boards hver gang jeg kommer dertil. Cali er “dream time” – du kan få alt lige fra 2-3 ft. sandbars til 15-25 ft. slaps, reefs og secret spots! Der er SÅ mange steder og spots, som fungerer i alle swellretninger! Derfor kan man altid finde gode og uncrowded surfspots hele året rundt – især om vinteren. Foruden dét, går jeg og leder efter en ny hovedesponsor, som kan støtte mig med lidt “cash” frem mod WQS EUROPEAN TOUR 2012. Her har jeg nemlig tænkt mig igen at stille op til et par events. Alt i alt ser jeg tilbage på et godt surfår, især på hjemmefronten, eftersom vi i år har haft en masse storme, og en masse vestenvind i Kattegat lige siden sensommeren. På grund af det, har jeg i år surfet mit homebreak og Sverige flere gange om ugen hele efteråret og vinteren so far 😉

Hvad er dine favorit surfspots i DK og i Udlandet?
På Nordkysten herhjemme har jeg en del spots, som jeg synes kan være dope engang imellem! Dette er bl.a. mellem Ålsgårde-Hornbæk, som har mange gode sandbars, hvilke jeg tit tjekker ud – og så er det jo left det hele, og jeg ELSKER Frontside!
Agger på Vestkysten har en god og powerfull bølge, Nr.Vorupør (når sandbanken ligger godt) og Thorsminde. En del af Jyllands Vestkyst er generelt god – hvis man altså kender de rigtige forhold 😉 Og det helt samme gælder surfen i Sverige.

Globalt set er mine yndlings bølger Lower Trestles, Blacks Beach, Oceanside harbour, og La Jolla reefs, hvilke alle lægger i Cali! Disse er klart de bedste spots, hvis du spørger mig! Derudover er følgende spots også på min favoritliste: San Juan og Morro Negro (Lanzarote), Hossegor, Anglet i Frankrig (dog kun når sandbaren lægger perfekt), Supertubos og Pedro Blanca (Portugal). Mellem – og Sydamerika har også en masse fede spots, som klart er værd at besøge.

Hvordan ser vinteren ud? Skal den tilbringes i DK eller under varmere himmelstrøg?
Jeg skal 100% ikke tilbringe resten af vinteren i DK. De forrige år har jeg haft en super god træningsbase i San Diego, CA! Dog ved jeg ikke helt endnu, hvor turen går hen i år. Min kæreste og jeg har snakket om at tage et par måneder til enten Carribien eller Hawaii øerne. Dog skal vi til Cali på et tidspunkt over vinteren/foråret.

Hvad er dine drømme og hvordan ser den nærmeste fremtid ud? Skal du deltage i konkurrencer Europa eller hvad er planen?

Over vinteren tror jeg, at jeg hopper på nogle NSSA events i Cali evt. Udover det, går jeg lidt og undersøger om jeg kan få en pengesponsor frem mod WQS (European Pro Tour) til sommer. Jeg håber på, at kunne deltage i flere WQS events til sommer end hvad jeg gjorde sidste år. Så må jeg joine min Svenske Buddy Tim Latte 😉 Han har jo gjort det okay på touren i år. Men jeg tager det, som det kommer og ser hvad tiden bringer – det er jo ingen hemmelighed, at jeg gerne vil gå all the way, og nå de events og sponsorer der skal til.

Video fra nordkysten:

http://vimeo.com/32873847

Video fra Californien:

http://vimeo.com/23025821

Foto: OhDawn.com

Read more

snowboard dm

Snowboard DM 2012

Så er de sidste detaljer på plads ang Snowboard DM 2012 – tjek det hele ud på www.snowboard.dk Vi fangede sidste års champion Simon Houlind, der vandt guld i Big Air, boardercross og slopestyl...

Læs mere
Blacksnow.dk

Burgerkongen går efter podiet

Martin Schøber er en inkarneret freerideskiløber, der gjorde sit indtog på den danske freeridescene, ved sidste års Danmarksmesterskab i Tignes, Frankrig, hvor han endte på en flot 5. plads. Han le...

Læs mere