Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Euro Cup Orias, Portugal

windsurf

Euro Cup Orias, Portugal

Efter en uge sammen med det Canadiske landshold I Montreal gik turen til årets sidste Euro Cup stævne som blev afholdt I Orias, Portugal. Location var ikke den bedste, det var fralandsvind hver dag, med hård vind på stranden og let vind 3-4 km ude hvor man havde lagt banen.

Top 10 var som sædvanlig hård, de var der alle sammen og for mig var det et vigtigt stævne for at få målt mine fremskridt som jeg gjorde mig i USA måneden inden. Jeg vidste jeg var blevet hurtigere på læns og det var specilet der hvor jeg tabte alt til EM.

Første dag var vi på vandet i 5 timer. Vi sejlede dog kun 1 sejlads fordi vinden var uhyrre springende og der var en masse tyvstarter. Starten var svær, der var meget swell, 5m knob strøm og vind der skiftede kontstant på linien. Jeg havde et par stykker hvor jeg var nr. 1 ved mærket, men de blev annulleret. Endelig kom den tællende, jeg kom godt afsted og rundede mærket som nr. 4, vi havde et godt spring ned til de andre. Men så endte vi et et kæmpe hul og vi røg som nr. 20 og kunne se hele feltet, som kom langt bagefter passere mig. Men man er ikke færdig før man har passeret mål linien og da vi skulle krydse i mål, droppede vinden for dem foran mig og så kom jeg igen og sejlde i mål som nr. 9. Negative tanker fløj godt nok gennem hovedet på mig, men det var nu engang vilkår.

2. dag røg vi på vandet, lidt senere end dagen forinden og vi skulle sejle 3 sejladser lige efter hinanden. Det blæste lidt mere idag og jeg valgte min 9.8.

1 sejlads var ligesom den dagen inden og jeg kommer i mål som nr. 11. Endelig begynder vinden at blive lidt mere stabil og jeg får lavet en 5 og 3 plads og har virkelig god fart i grejet og fik lavet nogle perfekt starter og fik rullet POL 10 i 2 af dem, helt bevidst selvfølgelig. Jeg lå på en 4 plads efter 4 sejladser med 1 fratrækker.

3. dag, endnu mere vind, de måle igen 12-20 knob og jeg valgte igen min 9.8, da jeg er flyvende med det setup. Igen starter vi med en dårlig sejlads, jeg ligger nr. 3 ved topmærket men timingen var igen forkert, skulle bare komme lidt senere til mærket så havde den været der. Men jeg får dog sejlet mig op som nr. 6

2 sejlads, jeg laver en perfekt styrbord start ved pin end og rammer layline perfekt. Jeg runder som nr. 3 lige efter Devon og Micha, vinden tiltog pludselig til 20-25 knob og Devon styrtede foran mig og jeg sneg mig op som nr. 2 og hentede meget på Micha på lænsen. Vi rundede bundmærket som nr.1 og 2 men fik vendt for tidligt og Andrea passerede mig. VI havde en tæt læns og vi kom ind med Andrea som nr.1 , Micha 2 og jeg som nr. 3.

3 sejlads, skyder starten på bagbord og clearede hele feltet, sammen med Gonzalo. Jeg runder som nr. 1, men igen 10 sek for tidligt og Gonzalo kommer og rammer et perfekt pust på læns og så røg han forbi. Det var tæt hele vejen, men jeg fik ikke klemt mig forbi.

4 sejlads starter jeg på styrbord ved pin end, alle de andre starter bagbord og det endte med at jeg måtte vige for samtlige, nøj, jeg var rasende og jeg skulle have lagt protest mod mindst 20 sejlere…Men jeg kom ud ved mærket og vidste at det ville være en fordel da der var mindre trykpå højer side af banen. Gonzalo var den eneste som fik rummeren på bagbord og han rundede lige akkurat mærket førend jeg. Jeg fik hentet ham på læns og han falder i en vending lige foran mig, så jeg smutter forbi som nr. 1. Men man er bare ikke sikker som nr. 1 hernede og selvfølgelig fik jeg den største skralder som jeg vender over på hvad jeg hvade håbet var den perfekte layline. Wojteck kom pludselig op på rummeren, som de fik bagfra og da han takede rundt om top mærket passerede jeg ham i fart…Han er ikke den bedste at have bag sig, men jeg vidste at min dowwind fart er ligeså hurtig som Devon, som er den hurtigeste og jeg havde forinden passeret Wojtek på læns så jeg gav den gas…Jeg trak fra ham og velvidende at jeg var nr. 1 gav mig et kæmpe kick og jeg sejlede hurtigere og hurtigere og kom i mål et godt stykke førend Wojtek, som jeg nu havde slået i 3 sejladser den dag…

Fed dag, jeg lå nr. 4, stadigvæk, men kun 1 point fra Devon og der var stadig chance for at blive 2 hvis Gonzalo havde en dårlig dag på sidste dagen.

4. og sidste dag. Vinden kom sent og vi nåede 2 sejladser i de værst tænkelige forhold nogensinde. Ikke nok med at vinden sprang havde jeg valgt at tage 9.8 og det var en kæmpe fejl, der var stadig stor swell og vinden droppede som jeg kom ud til starten og man tager bare ikke ind og skifter her, det tager ca. 45 min at sejle ind.

Jeg indkasserede 2 stk. 14 pladser og hentede ikke Devon, men endte stadig som nr. 4, takket være mine stabile placeringer dagen inden…

Top 5 endte således:

  1. Wojtek, POL-10
  2. Gonzalo, ARG-
  3. Devon, ISV-
  4. Jesper, DEN-111
  5. Andrea, ITA-1

Read more

ski

Ny freestyle ski-træning i København

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi, som danske skiløbere, har en stor klods om foden i forhold til vores svenske og norske naboer. Nu kommer der endnu en mulighed for at stille os lidt mere lige

Læs mere
snowboard

Interview med Christoffer og Esben fra Freestylecamp.dk

Riders.dk har taget en snak med Christoffer Hove og Esben Lunde, hovederne bag snowboarddelen af Freestylecamp.dk

Læs mere