Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Første VM på det nye OL-bræt

windsurf

Første VM på det nye OL-bræt

Jesper Vesterstrøm nr.16, sluttede sidste dagen af med 2 1.pladser.

Efter en god sæson på Formula brættet, var det tid at teste formen af på det nye RSX OL bræt. Målet for i år har hele tiden været Formula Windsurfing VM og det vil det fortsat være frem til VM i Melbourne i december.

RSX Stævnet blev afholdt i Cadiz, Spanien, Fra Danmark stillede vi med Coach Jacob Holst, Kasper Juul fra Formula klassen, Jonas Kældsøe og undertegnede.

Målet for stævnet var lidt anderledes end dem jeg hidtil har sat i Formula. Jeg vidste, at jeg var ok forberedt så snart der var vind og målet var top placeringer så snart jeg kunne plane, men hvis der ikke var plannings vind, vidste jeg, at jeg havde alt at lære og måtte tage til takke med øretæver, som jeg da også fik.

Feltet var hårdt, alle nationer på nær Kina og USA var mødt op, og de havde alle trænet i langt tid, nogle nationer hver dag de sidste 3 mdr., så ingen tvivl om at folk var skarpe. Medalje tagerne fra OL 2004 i den gamle Mistral klasse var her også.

De første dage bød på let luft, faktisk masser af vind fra morgenstunden, men da vi startede kl 13 hver dag nåede vinden lige akkurat at tage af i styrke. Første sejlads vi havde, var der dog lidt vind og alle havde valgt at starte med sværdet i bund, på nær mig. Alle var pakket op ved båden og jeg havde hele pin end start for mig selv. Jeg fløj op til topmærket og rundede som nr. 1, med mange min. ned til nr. 2. Desværre droppede vinden til 0,5 knob og jeg røg fra 1 til nr. 8 på sidste halvvind da jeg stod og snurrede i cirkler om mig selv, magtesløs over for den nye situation; ”vi windsurfer faktisk når ikke det blæser”.

Anden start, slet ingen vind, men jeg startede igen alene ved pin end og fik en god start, rev i sejlet konstant i 20 min og rundede som nr. 8 ved mærket foran flere at de små sejlere på 70 kg, som normalt er langt foran. På læns tabte jeg placeringer 3 og på anden kryds forsøgte jeg at plane, det lykkedes, men vinden droppede og jeg lærte, at det skal man ikke i svag vind. Men jeg erfarede også, at jeg kunne, men bare mangler teknikken.

De næste dage var det samme: havde få sejladser hvor jeg lå nr.1, vinden droppede og jeg fald igen ned bagi.

Endelig besluttede arrengøren sig for at starte kl. 11 i stedet for kl. 13, så vi kunne få windsurfet lidt. Nu var danskerne igen med, for at sejle i vind, det kan vi. Jeg klarede at kvalificere mig til guld-fleet, trods bundplaceringer. Kom lige med som nr. 43 og der var i alt 95 deltagere.

Kasper og Jonas klarede desværre ikke kravene og måtte kæmpe i sølv.

Som nr 43 i guld fleet har man alt at vinde, kunne ikke blive dårligere end 45…
Jeg havde en del 2. pladser og 4. pladser og var meget ”sulten” for at komme op og vinde nogle sejladser.

De sidste 2 dage kom der endelig lidt luft og jeg fik på næstsidstedagen lavet 2 andenpladser, trods at jeg var nr. 1 hele vejen rundt i begge sejladser indtil sidste mærke. Jeg lavede nogle fejl på læns, blev straffet og dem måtte der rettes op på…

Sidste dag, og målet var 2 Top-3 placeringer og en af dem skulle være en 1. plads. Første start gik og det blæste godt igennem, jeg skød starten, kom nedefra og kom ud i hullet midt på linien, trak fra alle, som lå i min læ og dem som lå til luv kunne ikke være med på højden eller farten. Jeg havde aftenen inden gennemgået noget teori omkring mine fejl på læns og vidste at dem lavede jeg ikke i dag. Jeg vandt dagens første sejlads langt foran nr. 2.

Anden sejlads, samme vind og igen kom jeg nedefra og fik en perfekt start ved båden. Jeg trak igen fra dem alle og rundede mærket som nr. 1. Den første læns fik jeg slappet for meget af og pludselig kom en franskmand for tæt på. Jeg vågnede dog op i tide og trak fra ham og lagde igen en god afstand til nr. 2… En fed dag, hvor jeg nåede begge mine mål.

Jeg sluttede samlet som nr. 16, et resultat jeg kan være rigtig godt tilfreds med. Jeg havde flg. placeringer 39-36-36-18-22-2-2-2-4-8-1-1 , og udfra dem kan man så læse sig frem til, hvornår vinden blæser..!:-)

Der er meget at arbejde på når det ikke blæser, både teknik og fysik, men ligeså meget mentalt. Det er hårdt at skulle rive i et sejl når det ingen vind er! Windsurfing er opkaldt sådan fordi der skal være vind, men nu skal jeg til at lære ”Wind-rowing”, hvilket er en helt anden verden. Jeg skal bestemt smide nogle kg. over vinteren, men det bliver ikke et problem.

Kasper Juul kvitterede med at vinde sidste sejlads i Silver fleet og Jonas var rigtig godt med fremme i den stærke vind, bestemt gode takter fra danskerne.

Stævnet var en succes, det blev ikke til medalje, men det var heller ikke målet. Havde det blæst hver dag, så var der helt sikkert en medalje hjemme, men hvis og hvis, det gjorde det ikke, og jeg blev endnu rigere på erfaring i, hvad der kræves og hvad jeg skal træne når det ikke blæser. Jeg fik skabt nye kontakter og fandt træningspartnere, som jeg skal træne med hele vinteren og alt flaskede sig faktisk.
Træner Jacob Holst er også godt tilfreds, han har fået super meget input som han kan tage med hjem til Danmark igen…

Om aftenen var der fest og både Kasper, Jonas og undertegnede skød den det meste af natten med alle de nye windsurfer piger som vi har lært at kende J

Næste stævne for mig er World Cup i Brasilen i første uge af nov. Og derfra går turen til Australien hvor årets store begivenhed løber af stablen…

Read more

business

New shop in town

Så er der åbnet en ny boardshop i Lyngby Storcenter. Bag shoppen står SLIDE DISTRIBUTION. Der var åbningsbrag i lørdags og shoppen er proppet med nye vintervarer

Læs mere
ski

Så er verdens største ski film på gaden!

Drengene fra RAD film har dette forår produceret en 31/2 minutters skifilm med temaet en dag på ski fra solopgang til solnedgang til den verdens omspændende konkurrence Vast Awards - www.vastawards...

Læs mere