Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Christoffer Hartkopp interview

Christoffer Hartkopp interview

Den to-gange danske mester, Christoffer Hartkopp, er en travl mand. Han skubber grænserne inden for surfing i Danmark. Mellem rejse og konkurrencer nåede han at tale ud om sin seneste tur til Portugal, hans surfing og fremtidige visioner.

Af Nick Sturm

Du må være en travl mand med alle de comps, du skal nå at surfe. Hvordan passede din tur til Portugal ind i skemaet?

Portugal var hyggeligt som altid. Jeg fik lidt træning frem mod sommerens og efterårets surfevents og en masse fotosessions med min gode ven og fotograf, Mark W, fra Rip’n Snap. Det var, som altid, nogle stoked uger i godt selskab!

Du er sponsoreret af La Point, holder du så til ved deres camp i Ericeira?

Ja, Lapoint Surfcamps har haft mig på surfteamet i 4 år nu, så jeg er stoked over at kunne komme ned og bo i Ericeira, som jeg synes, er en af de fedeste surfbyer i Europa. Derudover har Lapoint også andre hyggelige surfcamps i både Marokko, Bali, Costa Rica og Norge, som jeg også besøger.

Hvad er dine foretrukne steder at surf i den gale Portu?

Spots som Supertubos, Baleal, Cray-left og Backdoor er sjove i de korrekte swells! Men Pedra Branca i vest swells er et vildt sted. Det er en heavy left Barrel, som dræner over et lav slap, der kun kan surfes i high tide.

På din blog kan man se, at du var til comp i Holland, hvor du vandt. Fortæl lidt om din oplevelse i den nederlandske surfkultur.

Holland var super lækkert. Deres surfkultur er lidt ældre end Danmarks, og desuden har Haag og Amsterdam surf lige ude foran. Det var et fedt event med livestreaming, mennesker på stranden, ca. 200 deltagere, stor BBQ, gode præmier, fuld solskin og lige ud til Nordsøen. Bedre bliver det ikke, og især ikke da jeg fandt ud af, jeg havde vundet eventet! Det havde jeg slet ikke regnet med! Men jeg var dog lige kommet hjem fra 3 måneders træning i Cali med min kæreste. Så min form var okay, synes jeg.

Hvad tænker du omkring WQS? Skal du videreuddanne dig, eller bliver surf din uddannelse?

Den er svær. Jeg håber på det bedste i WQS, men det er ofte meget hardcore heats, dyrt at deltage, hård konkurrence mellem deltagerne og mange round-2-knockouts, samt aggressive sydeuropæere. De andre surfere er utroligt professionelle og konkurrencemindede. Selve touren er dog det hele værd. Så må jeg se, hvor det i fremtiden bringer mig hen, eller om jeg må starte på VUC om 10 år. Lige nu fokuserer jeg mest på mine konkurrencer i både ind- og udland, mine sponsorer og min surfblog Hartkopp-Hartknocks.com, hvor jeg viser lidt fra mine rejser, billeder, filmclips, events, livsstil osv., og som jeg har kørt i snart et år.

Ny video om surfing i Sverige, Danmark og Holland, med Chris som repræsentant for DK:
http://youtu.be/R_2zs7ylvoc

Read more

business

Cliff Diving indtog København

Pressemeddelelse – Red Bull Cliff Diving Den 29-årige Artem Silchenko åbnede konkurrencen i Danmark samme sted, som han forlod konkurrencen i Frankrig efter at have taget føringen i første runde. ...

Læs mere
Nordfjorden

Stryn Sommerski – toptur om sommeren?

Vi har før været der. Beliggende 12 timer fra København, ligeud af landevejen, finder man denne norske naturskønhed. Stryn Sommerski byder på fantastiske parkforhold samt freeride tæt på liften, og...

Læs mere