Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Alex Nøkkentved

windsurf

Interview med Alex Nøkkentved

Navn: Alex Nøkkentved
Alder: 32
Hjemstavn: Rhodes
Sponsorer: Exocet, HotSailsMaui, Chinook, Quiksilver
Favorit trick: shaka
Bedste resultat: 4’er plads freestyle NM 2004

Historien bag Alex Nøkkentved
Tja… jeg startede med at surfe i 1990. Dengang var kurs/slalom den store ting, så jeg var med på den trend… men i 94 holdt jeg op med at surfe(studier, mormor osv). Jeg begyndte igen i 2000 i vedbæk surfklub. Jeg startede med noget formula, men efter cirka 1½ år var jeg pænt træt af det igen. Heldigvis mødt jeg Lars Green og Vincent Bakker, som fik mig igang med noget freestyle og wave – og jeg blev hooked især med freestyle. Jeg arbejder i Roskilde, så det var oplagt for mig at sejle ved veddelev, og derfor blev det også mest freestyle. Jeg var også med til at starte en windsurfklub (www.veddelevsurfklub.dk ) i Veddelev – i forbindelse med det, startede jeg også et freestyle event, som i år blev afviklet for anden gang i træk med stor opbakning både fra sponsorer og deltagere – Viking of the Fjord! Sidste år startede jeg også min egen freestyle camp, FREECAMP. Det et initativ for at få mere focus på freestyle – plus det med at rejse med en kæmpe gruppe er bare optur! Hverdagen går ellers med at lege med junior og work;)Mener du årets sommer camp er gået som forventet? Er det snart på tide at udvide eller holder du samme standard som hidtil?
FREECAMP var efter mine deltageres udtalelser en succes, så jeg har super optur over det. Men igen er det mest vindguderne, der afgør sådan noget – windsurf camp uden vind duer ikke. Derfor valgte jeg Rhodos igen i år, da det er så vindsikkert. Nyheden i år var at jeg havde Anders Rasmussen med som med-coach, og det virkede bare kanon! Han er en kanon freestyler på vandet og en cool dude på land. Halvdelen af deltagerne prøvede deres første forward efter bare 3 dage på vandet. Det med at udvide selve FREECAMPconceptet har jeg ikke planer om endnu selvom jeg arbejder på noget helt nyt til næste år. We’ll keep you updated

Så kunne vi snakke lidt om din favorit spot? Dk og i udlandet?
Mit favorit freestyle spot falder mellem Færgespottet, som har alt, og Farøbroen som er det ultimative flatvands spot. Færgespot har fladt vand i begge ender til slides og god chop i midten af fjorden for hop. Farøbroen er klart det ultimativ freestyle spot – man kan lave de vildeste slides langs en stor strand i spejlplankt vand – grineren. For bølger er mit favorit local spot G-hammer! Klart – pointbreak med masser af fart og power plus en kanal så man kan komme ud stille og roligt igen! Klart nr2 er havstokken da den er så intens… og fordi alle cph boyzzz(og hollanske) giver den max gazzz og vi har grineren på vandet! Men jeg håber, at folk starter med at lære lidt om bølge reglerne, da det er blevet lidt nuts de sidste par år. Udlandet… klitmøller?? Ahaha nej jeg må indrømme, at jeg ikke har rejst så meget, men for freestyle klart rhodos og for bølger lige pt pozo.

Kommende stævner du stiller op i?
DM i møllen! Dog har mega nedtur over vi ikke fik sejlet stævnet her på sjælland i år… har ventet på sådan et stævne i mange år, og vi fik dope bølgeforhold, men sådan skulle det ikke gå!

Hvordan er din form – er der guld i sigte?
Min form… den er vist ok. Jeg har haft gang i min ”crib” i det sidste ½ år så jeg har været lidt presset, men jeg føler, at jeg er kommet godt efter det. Guld i sigte? Hell yeah – der er mange kanditater til freestyle titlen i dk men jeg er klar!

Hvilke gode råd vil du give videre til de youngsgun der drømmer om at blive freestylers?

Go for it! Drop alt det der psyko formula og tag ud og hav det sjovt på vandet! Det er det freestyle handler om – at få smilet på! Udfordrer sig selv og lære noget nyt hver gang, man er på vandet!

Hvornår var du sidst på vandet?
Igår… stokken med en 4.5’er!

Hvormeget udhal bruger du?
omkring 2 liter

Helt sikkert, HELT sikkert. Go vind – Tjek lige op for denne video med Alex :

Read more

sheriders

Quiksilver Waveriders DM i surfing 2007

Årets DM i surfing blev aflyst i første omgang, men i den kommende weekend går det løs. Afsted til Klitmøller!

Læs mere
sheriders

SheRiders har talt med Sofie Seier Helms

Sofie har de sidste 2 år været omgivet drengerøve, mens hun har udlivet hendes drøm på ski. Hør hvordan det er at leve sammen bumser hver eneste vinter, når man er pige.

Læs mere