Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: SheRiders har talt med Sofie Seier Helms

sheriders

SheRiders har talt med Sofie Seier Helms

Navn: Sofie Seier Helms
Alder: 21
Bopæl: Hornbæk
Vinterspot: Avoriaz, Frankrig
Sommerspot: Snowpark, New Zealand
Sponsor: Hestra
Uddannelse: BSI2 ( Basic Ski Instructor), læser psykologi
Sæsoner på ski: 2 vinter og 2 halve sommer
Interesser ( off mountain ): Tegne, bade i havet, musik, ballet, generel grublen over livet…
Favoritter: Svampe-Bob Firkant, kage, Friends, John Mogensen, P1, ananas, De Sorte Spejdere, Photo Booth, Ludo, rutsjebaner, te hos mormor…
– Hvordan er det at være pige i et miljø så åbenlyst domineret af det mænd ( drengerøve )?
Den er ikke domineret af drenge, der er bare mange af dem. Det har sine fordele og ulemper. Skimæssigt betyder det, at jeg kan gå og ‘putte’ mig lidt længere. Altså udskyde de ting jeg ellers synes er lidt halv-noieren, fordi der er jo alligevel ingen der forventer jeg gør det, vel? På den anden side kan det også motivere mig; at køre med drenge betyder, at man må steppe lidt op, hvis man vil følge med. Og måske kaste sig ud i nogle ting, man ellers ikke lige havde turdet.


– Hvem hænger du ud med, når du er på ski?
Lille-Rasmus, Fru Hannesbo og Kim Bonanza. De giver den gas hele tiden og er lynhurtige i liftkøen! Og så bliver der tøsesladret, så man mærker faktisk næsten ikke at man er den eneste pige. Ellers er der en svensk snowboarder, Sophia, som jeg stod med både i vinters og i L2A i Avoriaz.
Og så elsker jeg at køre med Nikolaj! Han er god til at motivere mig til at give den mere gas, hvis jeg kører lidt dovent.
– Hvor vigtig er stil ( på ski ) for dig?
Vigtig! Jeg tænker meget over hvordan jeg kører og bruger meget tid på at forsøge at få stil på de tricks jeg kan. Det er svært, for det er så individuelt, men for mig er det noget med at se afslappet men kontrolleret ud. Der ikke så mange andre piger i parken, så man kan ikke bare lure stilen af. Det er meget op til én selv; at låne lidt fra drengene så selv finde en blanding, hvor det ikke er for ‘yo’ men samtidig heller ikke for feminint. Derudover elsker jeg, når man kan se på folk, at de har det sjovt med det de laver!


– Tror du at din fortid som balletdanser og mavedanser hjælper dig, når du skal lære nye løjer på ski?
Tja… Jeg tror da på, at det har givet mig smidighed, som måske har afhjulpet nogle skader. Men ellers er det måske nok mest udpræget på after-ski… Når Dj Gazole og Dubai Bros. går på, kan det godt blive vildt!
– Du er netop kommet hjem fra en måned med DIN CAMP i Les 2 Alpes. Er det en tur du vil anbefale andre piger at tage på?
Ja! jeg ville anbefale alle det uafhængigt køn. Det var super fedt; der var undervisning om formiddagen oppe på gletscheren og om eftermiddagen hyggede vi ved poolen eller nede i byen. Man kan nå at rykke sig meget på sådan en hel måned med undervisning. Og så er det bare rigtig sjovt!


Hvordan ser den kommende vinter ud?
Hmm… Jeg har ikke helt fået overblik over det endnu, men jeg skal helt sikkert til Avoriaz i DM-ugen (uge 6). Og så til Tignes i påsken, hvor der jo er Springsession; den gode stemning og de fede blib-blobs vil jeg ikke gå glip af! Derudover skal jeg være lidt forskellige steder, men det bliver ikke til en hel sæson med fast base ét sted. Det bliver enkelte uger på diverse destinationer og så må jeg bare få det bedste ud af det, når jeg endelig er afsted.

RidersWebTV link

Read more

windsurf

Interview med Alex Nøkkentved

Riders.dk har interviewet manden bag FREECAMP, freestyleren Alex Nøkkentved - Læs om manden, se billeder og masser af god freestyle video!

Læs mere
business

Board og bachelorprojekt

Julie Darling fik i løbet juni måned hjælp fra mange Riders.dk brugere i sin research til et Bachelor projekt på Idræts studiet. Her er et sammenkog af opgaven og en stor tak for hjælpen

Læs mere