Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Alex Nøkkentved

windsurf

Interview med Alex Nøkkentved

Alder: 33
Hjemstavn: Rhodes, Greece
Sponsorer: Mistral, HotSailsMaui, Chinook, Quiksilver
Favorit trick: Ponch
Bedste resultat: 4’er NM 04?
Uddannelse: Civil Ingeniør
Job: Design Ingeniør, NKT Flexibles
Børn: Ilias + 1 i oven 🙂

Hvorfor skifte til Mistral?
Jeg har fulgt Mistrals ”genfødslen” med stor interesse lige siden min buddy Chris Sammer fik agentur over Mistral i Østrig. Nik Baker overtog styring af Mistral tilbage i 2006 og der er sket rigtig meget siden. De har fået en masse unge med på teamet (Brawsinio, Souza, Pedriani) og nu kan man virkelig se effekten! Deres freestyle boards sparker røv, de eksperimeter med twinfins på deres bølgeboards og har givet deres sandwich teknologi en kæmpe spark opad med deres RedDot koncept! Så ser de også bare godt ud! Så da jeg snakket med Rasmus fra NauticSurfogSki i vinters så var jeg ikke et sekund i tvivl – jeg skulle over til Mistral!!!

Har du set de nye 2009 Mistral boards?
Yep – jeg har testet de ’09 twinfin bølgeboards. Jeg har sejlet rigtig meget på min twinzer76’er og jeg er overrasket hvor lige til den er at sejle på. Der har været rigtig meget snak omkring de twinfinboards det sidste års tid, om deres plus/minus’er, virker de; virket det ikke osv. Det jeg lagt mærk til med det sammen på mine twinzer er at den virkelig snappy på bølgen og at den kan bedst lide at man rider den lidt ligesom en rigtig surfer – dvs små hurtig sving. Det kræver lidt bedre timing på bølgen men til gengæld er der mere fart og grib at hente så man kan komme dybder ind i lommen. Ellers ligner deres sejlegnskaber en normalt singlefin bølgeboard. Jeg er i hvert fald stokked! Jeg får de ny freestyle slæder om en uges tid og de ser sweet ud! Ellers er jeg helt inlove med min 08 joker92:)

Hvilke moves arbejder du på for tiden?
Hehe ja… jeg arbejder meget på mine switchstance moves (swflaka, funnel osv) på begge halser. Ellers er jeg i gang med ponch som gør rigtig nas når man kommer galt ind i den. Men generalt har det meget med humøret at gøre.. nogen dag sider man fast i det mest grundlæggende og nogen andre dag lander man alt det man prøver… trænger vist til en lille tur til SA – sådan 3 måneders tid!!!


Du har jo både fast arbejde og familie nu, hvordan får du tid til det hele og stadig surfe på konkurrenceplan?
Du glemt også lige min grib som jeg er i gang med at renovere… stadigvæk hehe!!! Ja det kan godt være lidt svært at få det hele til at passe sammen. Meen jeg er blevet en hel del mere selektiv med de dage jeg kommer på vandet. Jeg tager aldrig af sted undtagen jeg er 100 % sikker på at det vil fungere og jeg takker internet for det! Pga job og familie sejler jeg enten tidligt om morgen eller meget sent om aften i løbet af en uge og hvis jeg skal sejle i weekenden så giver jeg besked 2-3 dage inden. Så sejler jeg også året rundt og det giver også rigtig mange gode dage på vandet. Men jeg kan mærke at jeg ikke har været ud og rejse de sidste 3 år… Så har jeg også droppet alt klubarbejde og det med at bare hænge ud ved klubben – no time.
Mht. konkurrence så vil jeg blive ved så længe jeg synes at det er sjovt… det er cool at har nogen dage på vandet sammen med drengene og man bliver helt klart inspireret og motiveret at se de andre give den gazz! Men igen igen jeg takker mit bagland der hjemme som støtter mig og min eksentrisk sport:)

Hvor ofte kommer du på vandet?
Det er svært at sige… jeg tror på et godt år i dk ligger jeg på omkring 100 dage. Nogen uger er jeg på vandet 4 måske 5 dage og andre 0 gange. Nu er jeg også begyndt at padle en smule så der får man også nogle ekstra dage i vandet.


Er du begyndt at kigge efter juniorudstyr til de små?
Ja! HotSailsMaui har de fedeste børnesejl MicroFire!!! Min kido er lige fyldt 4 år så han er stadigvæk i gang med at lære at svømme derfor venter jeg med windsurf lidt endnu… du ved jeg gider heller ikke presse på allerede nu, det skal kom lidt naturligt til ham. Men han elsker vandet og det er da et godt tegn. Vi holdt vores sommerferie på Bornholm i år og så sket der noget total uventet… Ilias blev helt forelsket i mit padlebræt og det endte også med at det lykkes ham at stå op får nogle små rides! Så måske bliver det surf alligevel… anyway nu har jeg nogle gode ideer til fødselsdags gave for næste sommer:)


Hvad har du af planer for resten af 2008?
Lave hus, gøre klar til mini-me-2 kommer, og bare nyd de gode dage efteråret bringer dk(og omegn). Så håber jeg også at jeg kan være med på den sidste wave/freestyle stævner der er tilbage og at jeg får nogle padledage sammen med de skøre hollænder!

Vil du fortsætte med at lave FreeCamp?
Ja helt klart! I år blev jeg nød til at ditche den da Anders gik hen og smadret sit knæ da han var på Maui og da jeg skiftet job i foråret havde jeg slet ikke tid til at planlægge det. Grækenland har virkelige mange spots der egner sig for den type camps jeg laver og jeg kunne godt tænke mig en ny destination næste gang og jeg overvejer enten Karpathos, Vassiliki eller Kreta… men det afhænger også om der er interesse endnu. Så FreeCamp er helt klart på min 2009 must-to-do liste.

Hvordan ser du dansk windsurfing 2008 sammenlignet med for 8 år siden da du begyndte at surfe herhjemme igen?
Shiat – jeg synes at der er sket rigtig meget indenfor freestyle. I dag er der rigtig mange juniorer der giver den gazz og går virkelig til den. Det er fedt at se! Tænk bare at DBO har indkaldt ind til freestyle stævne ved Bogø sidste månede… Det er nuts! Det kunne aldrig være tale om 8 år siden. Freestyle har fået så meget mere focus og det kan vi kun takke os selv for. Vi har to rene freestyle stævner (Viking- og King of the Fjord) i dk plus DBO ranglisten med Tango og Co. som støtter freestyle 120% – stor tak går til Andreas(overdommer i dbo) som selv er begyndt nu med at ripper freestyle – det er vildt hehe! Det er sweet og jeg er stokked!
Jeg synes også at der er rigtig mange der er begyndt general med at surfe igen og på en god dag på nordkysten er der total overcrowded – måske lidt hektisk men klart cool at se 100 surfer på vandet… windsurf lever endnu i dk big TIME!

Hvad kunne du tænke dig at se mere af herhjemme når det kommer til windsurfing?
Babes! Flere babes indført stramme rushguards… ahaha udover det måske en windsurffestival! Ja en surf festival, ikke ligesom den bådmesse i Bellacenter men mere ligesom den der bliver afholdt hvert år ved Podersdorf, Østrig i forbindelse med PWA stævne. Det vil være nize!
Tak for snakken

Selv tak! Og til alle jer små posers der ud – hold den ægte!


Photo kredits:
Rasmus Sasz
Fred PoZer
Idala Boesen

Read more

snowboard

Boarders Unite 2-4 okt. 2008

Riders, Bobby’s Boardshop og Surface Shop markerede vinterudsalget med 2 events, i samme weekend, under parolen ”Boarders Unite”

Læs mere
surf

Quiksilver Waveriders 2008

I weekenden 8-9 november indbyder Danish Surfing Association til Quiksilver Waveriders 2008. Der konkurreres i senior shortboard.

Læs mere