Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Don Fischer D-70

windsurf

Interview med Don Fischer D-70

Navn og Sejlnummer: Don Fischer D-70
Alder: 17 år
Hjemstavn: Holbæk
Sponsorer: Rip Curl
Resultater: 1. plads U-19 i Juelsminde 2006. En sejlads 2’er efter Brian Røgild D-173 2. plads U-19 i Assens. PT samlet 5’er på Formula ranglisten 2006
Vogn: Mette’s Opel Corsa

Hvordan startede det med windsurfing?
Jeg har altid dyrket sejlsport, men ligget og set på windsurferne gi den gas. Da jeg så voksede ud af optimistjollen meldte jeg mig til Junior Camp, hvor Lars C. Pedersen og Thomas Larsen gav mig blod på tanden. Jeg var hooked. Først troede jeg skulle være verdensmester i Freestyle, men det kræver nosser og jeg gad ikke når der sjældent er forhold til det. Hvordan skulle jeg køre landet rundt efter det uden bil? Så Lars og Thomas fik mig overbevist om at jeg skulle sejle Formula.

Og det kræver ikke nosser at sejle Formula?
Jo selvfølgelig, når der er fuld power på vinden i ryggen ned af læns.
Jeg var for eksempel ude med Jesper Vesterstrøm i dag og det er lige som om, han har sådan en boost knap som i 2Fast2Furious han kan trykke på. Han flyver bare længere og længere fra en. Det er helt vildt så meget gas han kan gi den.

Er det første gang du skal til et stævne i udlandet?
Det er første gang jeg skal til et VM. Jeg blev udtaget efter Juelsminde, sammen med Sine Lysdahl D-95. Det var perfekt. Det var Guld. Jeg har altid haft noget gammelt udstyr, men havde lige fået noget helt nyt. Det havde totalt meget overskud og jeg gik hurtigere og højere end alle andre.

Hvordan har du forberedt dig?
Jeg var med på den Internationale RS:X Camp i Skive. For første gang. Det giver utroligt meget. Der er et fedt crew også med en Hollænder der havde vundet noget stort. Det er meget motiverende og man lærer noget hele tiden. Men det er også hårdt. Jeg blev mega træt. Ellers var jeg til Kiel Regatta.

Hvordan var det?
Det var vildt. Jeg kørte derned med Jonas Kældsø og vi hustlede os hele vejen igennem på spaghetti og dåsetun. Vi havde ikke engang en dåseåbner. Den måtte vi også hustle fra nogen tyskere på en campingplads. Sejladserne var hårde. Der var ikke så meget vind. Og det var første gang jeg sejlede med RS:X voksen rig på 9,5. Men Jonas hjalp mig meget med at trimme den. Han hjalp mig også med de generelle sejlregler og flag. Der var totalt mange både og 60 windsurfere og kaos.
Men jeg fik en 19. plads. Og så talte jeg med Julien Quintel. Han er for vild. Men det er også vildt hvor meget støtte de får i Frankrig. Han får penge for sine resultater.

Hvad forventer du af dig selv ved Ungdoms VM?
De stiller helt nyt udstyr til rådighed, så det bliver svært at få trimmet ind. Ved ikke helt hvor meget vi når på vandet inden det går løs. Men jeg forventer at jeg kan vise jeg kommer fra Formula og gå hurtigst i hård luft. I let luft skal jeg bare lære. Det gælder generelt bare om at få ballast med derfra. Og så gi den gas.

Hvad skal der ske resten af sæsonen?
Jamen efter England flyver jeg direkte til Belgien for at deltage i Formula Ungdoms-Vm i Ostende. Så er der NM i Tisvilde og derefter kan jeg måske nå et Formula stævne i Polen inden jeg starter i 2. G på gymnasiet og giver det fuld fokus.

Hvad efter gymnasiet?
Nu må vi se til den tid. Om talentet kan bære. Men lige nu er jeg i hvert fald totalt stoked på at satse på Windsurfing.

Er der nogen der skal have et shout her til sidst?
Lars C. Pedersen og Thomas Larsen. De har altid støttet mig og jeg ved jeg kan ringe døgnet rundt, om jeg så står i lort til halsen i Tyskland eller lignende. Alle Holbæk drengene, I ved hvem I er…

Riders.dk ønsker Don Fischer og Sine Lysdahl al held og lykke i Weymouth.

Read more

business

SÅ er PLASMA online. Enter the State

Robert Sand har haft travlt og kan nu endelig slå dørene op til PLASMA online shop

Læs mere
windsurf

Spræng pointskalaen – den nye stil ved Victor Fernandez

Andreas Jørgensens sommerferiejob hedder Dommertårnet ved PWA Gran Slam i Pozo. Læs hans beretning fra de første par dage

Læs mere