Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Jonas Bødker

windsurf

Interview med Jonas Bødker

Jonas Bødker aka. The Air Jibe King:

Sejlnr:
D-96
Højde: 184
Vægt: 79 kg
Sko-str: 42½
Str overarm: 32
Fis-Trofæer: ERROR
Homespot: Bøjden/Fyn
Sponsorere: F2 – North Sails – Promlimit – Westwind Klitmøller – Riders.dk

Du brugte hele vinteren i Syd Afrika, blandt aber, bølger, damer og hajer. Der gik ikke mere end 2 måneder før du trak stikket ud og rykkede tilbage til SA.

Hvad får dig til at flyve tilbage så hurtigt?

Det hele startede tilbage i 2006, Boydenboys første trip til D*S*S*L (Det Store Sorte Land). Vi var unge og naive, havde kun en ting i tankerne F….(Feste) ;). Boydenboys gav alt hvad vi havde i os på disko-dansegulvet og var hooked med det samme på de smukke SA damer. Jeg fik mig en super sød kæreste, som jeg er sammen med i dag.

Jeg siger dig, de Honnies har MAGT.

Argh naturligvis, Honnies har jo en vis magt. Men er der så tid til at få sejlet?

Lige pt. har min kæreste og jeg færdiggjort vores 10 dages roadtrip op langs the east coast fra Cape Town op forbi J-Bay (Jeffreys bay), et af SA´s bedste breaks til surf, og op forbi Durban som også er max gass for surfing og windsurfing. Vi er nu nået frem til vores mål som er Menzeingeunja (Rocktailbay), hvor vi skal arbejde i 2 måneder. Et naturparadis til Windsurfing/surfing og snorkling. Jeg arbejder 3 timer hver dag, har fri i weekenden, får 8000 kr og masser af fritid til at windsurfe/surfe. Og ja champen har medbragt sit elskede surf equipment fra DK, som består af følgende: mine super F2 slæder, 69l -76l Guerilla Wave , 99l Chilli Freestyle, mine North-Sails 3,7-4,2-4,7-5,3 ice , og 5,9 duke. Jeg har også et 7,0 padleboard med mig, så jeg er veludrustet og klar til kamp i bølgerne HELLLL YEAHHH.

Rygter vil vide at du har haft nogle stærke oplevelser. Her tænker jeg specielt på en særlig episode, der involverede et større rovdyr. Er det en historie du kan fortælle lidt om?

UUUUHHHHHHHHH bare tanken om det giver mig ”HUNDEFLEISCHER”, det var SCARY SHIT. Historien starter den 15 juni 2007, location Durban beach, kl. 12.00. Det blæser til 4,2´er og 69´er, super fee waves 3-4 meter kasser, der indbyder til et godt smack, perfect condition. Jeg tager mine shorts og trapez på og er klar til at gi den gasss. Jeg sejler omkring 20 min. og det er VM forhold for at jumpe og ride. Så sker det ubeskrivelige, på min vej ud gennem brændingen ser jeg til min store forskrækkelse en KÆMPE hajfinne, 2 meter ved siden af mig omkring 35 cm høj, og 30 cm bred.

Mit hjerte stopper og min krop bliver fuldstændig lam. Jeg blæser forbi denne hajfinne og ser en stor sort skikkelse under vandet. Jeg er så fokuseret på denne skikkelse i vandet, at jeg ikke ser en 4 meter bølge brække frontalt lige ned i fjæset på mig. Jeg får en konge vasker og mit udstyr bliver revet væk fra mig. Jeg svømmer, alt hvad jeg kan, ja jeg næsten løber på vandet efter mit udstyr. Jeg har kun EN ting i hoved, nu dør jeg. Jeg kommer hen til mit udstyr og kommer op på det. Jeg ryster så meget, at jeg næsten ikke kan holde omkring bommen, men får mig kæmpet ind. Da jeg kommer op på stranden, ser jeg to kitesurfere, som peger ud på vandet. Jeg går over til dem for at høre, om de har set det sammen som mig. Begge kitere så den samme kæmpe hajfinne svømme rundt i breaket. Den ene kiter var 100% sikker på, at det var en kæmpe hvid haj. Dagen efter læser jeg i avisen, at der er blevet spottet en kæmpe bestand af store tigerhajer i den kyst linje, hvor vi sejlede rundt. Det var sku noget hardcore shit.

Der er mange drenge og piger her i Danmark, der drømmer om at komme ud i verden og windsurfe på livet løs, men det kan jo sagtens blive en meget dyr omgang. Hvordan har du klaret dig?

Til finansieringen af mine rejser er der kun en hemmelighed. En god bank, med en fornuftig kassekredit. Til finansieringen af udstyr er jeg så privilegeret at have en god aftale med min sponsor www.westwindklitmøller.dk.

Helt sikkert, Helt sikkert – Hvor meget gear har du egenligt trashet gennem årene?

Det er et ømt punkt for mange windsurfere, men lad os bare sige, at der nok ligger en hel del tusinde på havets bund. Når Poseidon viser tænder, kan det koste dyrt.

BoydenBoys er vokset til en størrelse der nu indebær; Faste indlæg på Riders.dk, Video, Fanmail, Stickers og respekt. Hvad betyder det for dig?

Boydenboys startede som et lille brand, men er vokset til et Hollywood stadie, hvor vi bliver jagtet af damer og paparazzi 24/7, eeejjjjjj DET ER GASSSSSSSS. Det er super cool at kunne få billeder og video ud på nettet, stor respekt til riders drengene, der kan deres kram. Fanmails og dame trusser er bare en ekstra bonus HELLL YEAHHYY.

Her til sidst er der så nogle skyd der skal sendes ud?

Yes tak til mine sponseres:
www.westwind-klitmøller.dk
www.f2.com
www.northwindsurf.com
www.pro-limit.com
www.riders.dk


Bliv hooket op med BoydenBoys på din desktop – Se wallpaper her

Read more

windsurf

Enter Lanzarote! PWA 2007

Igen i år skriver DBO freestyle dommeren Andreas Jørgensen hjem fra sit sommerferie job som PWA dommer. Første beretning er fra Lanzarote, hvor Freestyle disciplinen igen er pushet op ad af de helt...

Læs mere
windsurf

Lanzarote PWA 2007

Der er dømt slalom for de tungedrenge - Maste høje bølger og nok vind til at blæse skræl af en banan, Riders.dk har nyt fra SUI-11 og D-13

Læs mere