Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Nick Jacobsen

interview

Interview med Nick Jacobsen

nick_1

Vi har taget en snak med en af Danmarks bedste kitesurfere Nick Jacobsen. Nick har gennem de sidste år levet surfer livet fuldt ud, og vi har her på Riders.dk tænkt os at følge lidt med i hvad han går og laver. Hen over sommeren vil vi sætte fokus på nogle af de danske profiler, i den stærkt frem af brusende kite kultur.

Første tillykke med 1. pladsen i Lynæs ved Kitetouren. Jeg går ud fra at du deltager i hele Kitetouren – hvad er din forventning ?

Jo tak! Ja jeg deltager i alle de stops der er i løbet af sommeren. Jeg håber selvfølgelig på, at bevar min Danmarksmester titel. Jeg skal bare ha gjort noget ved ham Jacob Rein, så han ikke plager mig i finalen mere:D:D

Hvad står sommeren på – har du planer om udlandet eller bliver det primært Danmark?

Sommeren står på chillning, kite og film. Jeg har gang i et par små projekter mht. kitefilm. Jeg har lige været i militæret vinteren over. Så jeg nyder skam bare at kunne sove længe, og ikke skulle op og pudse støvler kl. 6 hver morgen!

Jeg bliver i Danmark hele sommeren. Skal dog lige til Anholt i 1 måneds tid. Og mon ikke der bliver tid til en enkel tur til Rhodos:D

Hvad med de internationale konkurrencer, kommer du til at deltage i år ?

Jeg deltager ikke i nogle internationale konkurrencer i år. Syntes ikke så godt om det. Det er nok bare fordi jeg ikke kan komme længere end 1 heat, da de andre er mega gode.

Mange sidder sikkert og tænker over hvordan livet som pro kitesurfer er – og hvordan lever man af det. Hvad gør du – man skal være dygtig til sin sport, men der må også ligge en masse andre ting i det at være professionel kitesurfer ?

Det sgu nice. Mega mange damer og mega mange penge!!! Livet som pro. kitesurfer er ikke just det samme som tennis eller noget andet. Det er meget vildere end det!! ej nu stopper jeg med at fjolle.

Det er lidt hvad man gør det til tror jeg. Jeg kan fx godt lide at lege meget når jeg er på vandet. Selvfølgelig øver man sig i de trick der nu engang er blevet opfundet. Jeg hygger mig meget godt med det hele. Min måde at gøre det på er, at gøre hvad sponsorerne beder om. Jeg er begyndt at lave mange små video projekter. Det tror jeg også er rigtig vigtigt for hele kite verdenen. Videoer motiverer altid en til at komme på vandet. Jo mere aktiv man er mht. sine sponsorere og online, jo mere får du igen,! det er ihvertfald mine erfaringer.

Kitesurfing er vokset meget i Danmark gennem de sidste år – hvordan ser du udviklingen ?

Jeg ser positiv udvikling for hvert år. Der er flere og flere der er begyndt på sporten eller skulle man kalde det “hobbyen” nu hvor det ikke er en sport i DK endnu.. Jeg håber der kommer flere og flere unge til sporten. Det er sgu dem der giver den gas!

Der findes efterhånden rigtig mange kite mærker, butikker, kiteskoler etc. – generelt er kite-branchen vokset – men er der plads til det i Danmark?

Det tror jeg nu nok der er. Bare folk bag det hele, også husker at komme på vandet ind i mellem:D Så længe vi alle hjælper hinanden er der plads til det hele…tror jeg..

Du har lavet konkurrencen “Trick of the Day” – hvad er bagtanken med det..?

Bagtanke med det er, at lave noget sjov og underholdning. Vi kitesurfer, vi kan flyve på vand! det er jo mega fedt! så hvis vi kan udnytte alle de sjove ting ved det, tror jeg det bliver en hel del sjovere, at tage ud og kite for ham der altid ligger og øver det nyeste trick! Og det prøver jeg lidt at fortælle folk via videoer.. Det er nu heller ikke det vilde der sker på nettet fotiden, syntes jeg. Så det er også bare for at lave et eller andet folk kan kigge lidt på:D

Nu har jeg jo haft fornøjelsen af dit selskab til et par surf fester sidste år, og det er jo ikke nogen hemmelighed at du godt kan fyre den af. Har du en enkelt ”gossip” historie som du vil fortælle vores læsere om….?

Uuuuuhadada.. Nu vil jeg jo ikke nævne nogle navne, men jeg så Jacob Rein (2er i kiteturen) stå og kysse med en mand, der stod ude foran et disco engang til et stævne. I mit store chock kom Jacob hen og sagde til mig, at jeg ALDRIG måtte sige det til nogen. Men hva fanden, folk her på riders.dk kan vel godt holde på en hemmelighed?!!?!?!

nick_2

Read more

kitesurf

Gratis kitesurf intro på lørdag

Læs mere
Kessler

Xenia Kessler - Næste stop: PWA Lanzarote

Jeg har været hjemme godt 2 måneder nu, og nu ligger grejet allerede polstret og pakket i boardbaggen igen. Første stop hedder Costa Teguise, Lanzarote, hvor jeg sidste år havde min PWA debut. Dere...

Læs mere