Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Kurosh Kiani i hård træning på Maui

windsurf

Kurosh Kiani i hård træning på Maui

Livet på Maui fortsætter i sin sædvanlige stil. Næsten alt omhandler windsurfing. Over de seneste par uger har jeg oplevet næsten alt slags vejrforhold og bølgeforhold.
Flere og flere folk er begyndt at strømme til og fylde strandene, hvilket er fedt, da man nu har mange flere at race og træne med. Bølgemæssigt er der ikke sket det vilde. Faktisk kan jeg næsten ikke huske sidste gang, jeg var ude i bølgerne, og jeg må indrømme, at jeg savner det lidt.
Til gengæld har jeg haft mulighed for at teste en masse slalom, hvilket jeg har været super glad for. Næsten alle brands af sejl har jeg været igennem, og jeg har fået lidt mere indblik i, hvad mine konkurrenter "roder" med.

I sidste uge hentede jeg min gode ven Jesper Vesterstrøm i lufthavnen, og lige siden har den faktisk stået på rigtig meget slalomsejlads og træning. De fleste store navne er efterhånden dukket op her, og når man sejler en god dag på Kanaha, racer man med med de allerstørste navne: Pritchard, Buzianis, Volwater, Maynard osv. Der er ikke noget som slår en god slalomsession på Kanaha med disse drenge.
Hvorfor er det så det værd at være helt på den anden side af jorden for at udføre sin sport? Ja for det første, så er her et "community" som udelukkende handler om windsurfing. Misforstå mig ikke, alt på Maui handler ikke om windsurfing, men alle som har noget med windsurfing at gøre, bruger deres tid her, og så snart der udspringer noget nyt, er det som regel herfra, at det sker.
Hver dag når man tager på vandet, møder man sine hårdeste konkurrenter på vandet, og kan dyste med dem i flere timer, indtil kroppen et ved at falde fra hinanden. Indbyrdes har vi en rimelig god aftale omkring træningscentret også, men man kan sagtens nå at sejle sig selv så meget i stykker, at man dårlig nok kan klare turen hjem, og det må betyde, at man har givet sig og presset sin krop til det yderste.

For mange er Maui kedeligt, da man udover windsurfing ofte ikke rigtig har noget at lave. Men hver gang jeg har mulighed for det, sørger jeg for at holde adrenalinen kørende med "Cliff jumping" og surfing. Og så er jeg jo også typen, der nemt kan få en time eller to til at gå foran computeren, så for mig er der ingen problemer.
Om lidt over en måned starter slalom-worldcuppen, og det er primært det, jeg forbereder mig på herovre. Dvs. at jeg pt. kun træner jibes på mærker. Hver dag når vi kommer ned til stranden, smider vi bøjer i vandet og træner slalom om dem, indtil vi ikke kan mere. Efter et par timer tager vi en pause og bliver derefter ved, indtil der ikke er mere tilbage i kroppen. Derefter får vi analyseret lidt og snakket lidt om dagens forløb. Når det hele kører, er det er ret så godt set-up, og forhåbentlig gør det mig også til en bedre jiber. Fartmæssigt har jeg brugt rigtig meget tid på at tune grejet, så det synes jeg ikke rigtig, at jeg gider bruge tid på længere. Jeg kender udstyret rimelig godt, og føler at jeg forholdsvist hurtigt kan få det i god balance. Om jeg har ret i min påstand, vil tiden vise.

Jeg ved kun, at jeg har en fast og målbar målsætning mens jeg er på Maui, som jeg kan forholde mig til. Dette omhandler antal timer på vandet, antal timer i træningscentret og antal timer foran computeren. Som mange ved, så er det lidt af et stort job nogle gange at være 100% selvstændig windsurfer. Kontakter skal holdes ved lige, nye kontakter skal skabes, billeder skal laves, artikler skal skrives osv. Jeg fik engang at vide, at hvis man vil være fuld professionel, så skal man også indstille sig på et fuldtidsjob. Dvs. at der faktisk skal bruges 8 timer om dagen på windsurfing. Det er et godt udgangspunkt, hvis man vil prøve at strukturere sin hverdag en smule. Og da man disse dage kan regne 100% med vinden på Maui, er det rimelig let at planlægge, måle og se fremgang/tilbagegang. Alt sammen skulle i sidste ende gerne gøre dig til en bedre atlet, og gøre det lettere for dig at overskue alt rodet inde i hovedet. Derudover har jeg også fridage, som er fantastiske. Der står den på wavesejlads, hæng ud eller eventyr oppe i Maui´s fantastiske natur.
Om meget kort tid, har jeg en "photo-shoot" booket, hvor man vil kunne se mig give den gas i Maui´s flotte vand og bølger, så det ser jeg frem til. Indtil da er det tilbage på slalom banen og træne.
Aloha til alle i DK
KK

Tekst: Kurosh Kiani

Read more

ski

Imponerende medieopbud til Freeride DM

Helly Hansen Freeride DM 2009 melder om et af de største medieopbud nogensinde til en dansk skikonkurrence

Læs mere
ski

Jon Olsson - The Life I Live

Jon Olsson har længe snakket om en dokumentar omkring hans liv. Nu er første del online

Læs mere