Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: North Coast local Mads Lunøe skifter garderobe

interview

North Coast local Mads Lunøe skifter garderobe

En af nordkystens kendte ansigter har fra 2010 valgt at skifte udstyret ud med et andet mærke – men hvad ligger til grunde for det? Mads Lunøe fortæller om, hvorfor det blev NeilPryde og Quattro fremfor Simmer og RRD..

Du er skiftet fra Simmer Style og RRD til Neil Pryde og Quatro – hvorfor?

Hvad angår sejl, har jeg med stor fornøjelse sejlet Simmer Style for Mikkel og Christian i Ski Shop i 5-6 år og været utrolig glad for det. Torben Kornum og jeg drøftede imidlertid en dag i efteråret muligheden for at skifte til Neil Pryde og efter at have tygget lidt på det sprang jeg til. Jeg har sejlet Neil Pryde i mange år tidligere, og det ligger stadig i blodet. Det er altid godt med lidt forandring og jeg er sikker på at et skift medvirker til at udvikle ens kompetencer.

I forhold til boards, har jeg for Ski Shop tidligere sejlet Quatro og været utrolig glad for dem. RRD er også fede boards, men Keith Taboul kan efter min mening noget helt særligt. Twinzerne, og for den sags skyld også quadsene, forudsætter helt nye shapes og Keith var sammen med Kauli med til at starte udviklingen af twinzerne så han har både forståelsen og historikken til at kunne lave rigtig gode boards. Hvis man er til waveriding, som jeg er, er jeg heller ikke i tvivl om at Quatro er lige i skabet.

lanzarote1

Lanzarote bliver ripept med det nye gear


Hvilke linier har du valgt og har du prøvet gearet endnu?

Neil Pryde har altid været på forkant med udviklingen og været dem som bruger flest resourcer på udvikling. Da jeg første gang så Kauli med The Fly, var jeg ikke i tvivl om at han havde fat i noget meget spændende. Et let sejl med kun fire sejlpinde, kort mast og bred bom – det er helt sikkert opskriften på kontrol, som man jo som bekendt ikke kan få nok af. Hos Quatro har jeg valgt down the line twinzeren, Rythm. Som sagt er jeg vild med waveriding så det er det oplagte board til mig.

lanzarote4

Mads Lunøe på Lanzarote med det nye grej..

Jeg har kun prøvet gearet et par gange på Lanzarote, hvor der desværre ikke var så meget vind (men som altid konge padle surf). Baseret på den smule jeg fik sejlet på Lanzarote, er jeg ret sikker på at mine forventninger holder stik. Med The Fly kan man sejle lidt mindre sejl end normalt (mit største er 5.1), hvilket igen giver mere kontrol og det var også min oplevelse på Lanzarote. Navnlig i springene kan man virkelig mærke en markant forskel til et tungere sejl med en længere mast. Boardsene carver helt vildt med total kontrol og har også masser af power til langsomme bølger. Alt i alt er jeg helt sikker på at jeg har ramt plet hvad angår valg af gear. Tilgengæld er jeg ved at gå amok over ikke at få prøvet det mere, men det har vist lange udsigter hvis Kong Frost bliver ved med at blæse fra øst.

Hvad er planen med dit nye gear i 2010?

Først og fremmest at have det svine skægt og få brugt det så meget som muligt. Hvis der kommer et stævne med gode forhold (eller, for the funck of it, en world cup i Klitten….) stiller jeg nok også op der.

lanzarote2

Read more

snowboard

Shaun White demonstrerede absolut dominans i OL-pipen

”Amerikas sejeste knægt”, sådan har Rolling Stone Magazine beskrevet kulturfænomenet, børnemillionæren og ikke mindst topatleten Shaun White. I går nat dansk tid beviste han endnu engang, at der er...

Læs mere
Blogger

Lars Petersen blogger igen

Selvom de fleste ikke får sejlet for tiden, er der nogle få der stadig jævntlig er på vandet – en af dem er Lars Petersen D99 fra Klitmøller. Så sent som i efteråret eroberede han endnu en DM titel...

Læs mere