Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Robert Sand og SA part 2

windsurf

Robert Sand og SA part 2

Januar og februar bød på super meget vind, jeg tror vi kunne sejle op mod 70% af tiden, der var mange rigtig gode dage på mange forskellige spots, men generelt var bølgerne lidt mindre end de plejer at være. Vi have dog flere dage med mastehøje peelende bølger og det er specielt dem, der står fast i erindringen. Der var bl.a. en super dag, hvor vi tog chancen og kørte tidligt ned til Cape Point. Vejrudsigten var ikke specielt god, vinden var let men bølger ville der helt sikkert være.

Vinden var godt nok let, man kunne lige knibe sig ud med en 5,0´er mellem de 4 meter+ stes, hvilket til gengæld gjorde at der ikke var crowded på vandet, vi var kun tre på vandet. Til gengæld var der masser af liv under vandet. Jeg kommer på et tidspunkt sejlende ud og ser at der er en hel flok delfiner i vandet oppe til venstre for mig. De får øje på mig og svømmer over til mig, vinden er så let at jeg kan se dem helt tydeligt gennem det klare vand og de lejer ved siden af mit board.

Der var en 8 stykker af dem og de var ofte så tæt på at de rørte ved mit board og sprang ud af vandet mindre end en meter fra mig. Det var en helt fantastisk oplevelse og med 4-5 meter bølger og kun to venner på vandet var det en helt ubeskrivelig dag.

Jeg havde desuden en dag på Scarborough Point som er en rigtig down-the-line bølge. Jeg brugte 4,7 (som var latterligt lille) og bølgerne var omkring mast. Bølgen brækker lige på kanten af en kelp forest, så man kan godt blive smidt ind i kelpen (meget tyk tang) og måske op på klipperne. Jeg nåede dog kun første stop et par gange og undgik turen ind over klipperne. Bølgen har en del kraft når den brækker første gang, de den rammer en kant og der er den temmelig mean, da det er super lavt vand og fyldt med kelp og sten, så man skal holde øje med et stor sten inde på land, bliver man fanget på den forkerte side af peaket, når et stort set brækker, kan du godt tage el guitaren frem, da du helt sikkert bliver rock star, men ellers er bølgen ikke så slem, så længe den er under mastehøjde. Af samme årsag bliver Scarborough Point sjældent crowded og vi var kun godt 10 på vandet der, havde helt clean faces for os selv. Min team kammerat Ben Proffit, filmede mig få nogle bølger, så det kan du se mere til i SPAM.

Den overvejende del af dagene på var bølgerne dog omkring 2-3 meter hvilket gav super forhold til at træne spring og tweakede aerials. Det var igen et træningsophold der gav rigtig meget og jeg føler mig godt rustet til den nye sæson. Jeg har gennem det sidste år udelukkende sejlet wave, efter jeg fik en slem skade i foden i Sydafrika sidste år, har jeg holdt mig fra Freestyle og Super X. Jeg overvejer at tage til det første af Super X stævnerne i år, men jeg har ikke trænet meget på det, så jeg skal teste om jeg er hurtig nok og om jeg stadig kan huske at lave en spock.

Desuden har jeg fundet ud af hvad der driver mig ud på vandet og det er bølger. Jeg er nødt til at have bølger for at være motiveret til at sejle. Følelsen af at ramme en stor bølge og hænge i luften flere meter over vandet eller at bottomturne på en helt clean face på vej op mod lippen på en bølge der er ved at peake er ubeskrivelig og kan for mit vedkommende ikke måle sig med noget som helst freestyle move. Jeg synes det er virkelig imponerende at se på, for jeg ved hvor svært det er, men ikke noget for mig mere, og er er også heldig at have bølgeforhold til rådighed både under mine rejser til udlandet og derhjemme i Klitmøller.

Lige nu sidder jeg på flight AA137 på vej til Los Angeles, hvor jeg skal stige om bord på et fly der gerne skulle bringe mig til Maui hvor jeg bliver i 3 uger. Fanatic har photoshoot herovre, hvilket er mit primære formål med turen, derudover skal jeg selv have lavet photos og være med i årets første world cup på Ho´okipa. Jeg har nu ikke de store forventninger til mit resultat i konkurrencen, da jeg ikke har sejlet på Maui i to år og chancen for at du møder en som sejler det til hverdag er ret høj. Men who knows, om ikke andet så bliver det fedt at sejle i shorts og jeg håber på god vind og masser af store bølger i løbet af de næste tre uger.

Read more

windsurf

Sæsonstart sydfrankrig

Påsken er forbi, det er søndag, og jeg er lige trådt ind af døren til mine forældres hus efter en lang køretur. Kasper Juul, Kasper Rasmussen og undertegnede er lige vendt hjem efter 15 dage i det ...

Læs mere
windsurf

WaveCamp – er det noget for dig?

Vi har fået flere spørgmål til hvad Riders.dk's WaveCamp er for en størrelse – er det noget mig? Er jeg god nok? Er jeg FOR god? Læs denne artikel og bliv klogere på WaveCamp

Læs mere