Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Så er årets første store formula stævne slut!

windsurf

Så er årets første store formula stævne slut!

Danmark var repræsenteret af Kurosh Kiani og Jesper vesterstrøm …
Udover os var der Antoine Alboue, Micah, Jimmy Diaz, Willhelm Schueman og mange flere.

Vi ankom 5 dage tidligere end stævme start for at få tunet de nye sejl ind. Selv havde jeg lige fået mine nye RS RACING sejl fra NEILPRYDE og var meget spændt på at se hvordan de gik. Udover os var min finne sponsor, Dave Kashy også kommet så vi kunne få testet og arbejdet lidt på finner.

Jeg hentede en noget så træt Kiani I lufthavnen en dag senere end planlagt, da næsten alle hans fly afgange på vejen var blevet aflyst og han havde været nødsaget til at overnatte i 2 lufthavne.

Desværre var der ikke alt for meget vind de første dage, men som vi nærmede os stævnet kom der endelig vind… Vi fandt hurtigt ud af at jeg var flyvende med de nye sejl og der var ikke mange som kunne følge med.

Kiani var på helt nyt gear og arbejdede i vildskab for at få det tunet ind.

Dagen inden stævnet var der Tornado varsel, så der var lagt op til en dag med rigtig meget vind og det kom der…

Antoine Albou og Micha var også med og de er nogle tunge drenge at sejle mod i 20-30 knob og jeg måtte sande at jeg ikke var forberedt til den hårde luft og min kampvægt er efterhånden på 81 kg. så jeg havde det hårdt i starten, men blev hurtigere og hurtigere i hver sejlads og var til sidst rigtig tæt på Antoine og kunne slå Micah…

De tunge drenge…

Efter første dagen var Antoine nr. 1, Micah nr. 2 og jeg var nr. 3 og Kiani skulle lige komme ud af vinterhiet og placerede sig selv udenfor top10.

Stormen lagde sig i løbet af natten og vi vågnede op til lidt lettere vind, men denne gang fra en retning som gjorde forholdene noget udfordrende.

Jesper på hård jagt efter Albeau

2. dagens første sejlads kom jeg godt af sted og rundede topmærket som nr. 2, men kom for tæt på og fik fat i ankerlinen og måtte i baljen. Det kostede dyrt og jeg kom langt bagefter. Men det er aldrig slut før det er slut og på sidst omgang fik jeg et konge løft og tog 10 placering og rundede sidste mærke som nr.1, men blev overhalet af Micah, som kom blæsende forbi umiddelbart efter. Vi sluttede få meter fra hinanden og jeg blev nr. 2.
Willhelm kom ind som nr. 3.

Kiani havde stadig ikke fundet det høje gear og avancerede ikke fra gårsdagens placering.
Dagens anden sejlads var jeg på min nye NP 11.8 og jeg kan godt fortælle at den er uhyggelig. Jeg kommer til at bruge 11.8 fremover i alle letvinds sejladser. Der var ingen der kunne være med og jeg vandt sejladsen sikkert.
I de tidligere år har jeg altid været tilhænger af mindre sejl i let luft, men den nye 11.8 planer i ingen vind og går uhyggelig højt.

Efter 2. dagen var der 1 point mellem Micha og Jeg og kun 3 point til Antoine. Men med 6 sejladser i alt, skulle vi sejle 2 på sidste dagen før at jeg kunne vinde.

Søndag, sidste dag. Vi fik desværre kun 1 sejlads, men jeg kunne stadig rykke op på en 2 plads samlet. Jeg skulle bare vinde. Vinden var let og jeg vidste jeg var flyvende. Jeg tog en sikker start på midten, som også var det bedste og jeg ramte alle de rigtige pust til mærket og rundede som nr. 1, langt foran Micah og Antoine…Jeg vandt sejladsen med mere end 1½minut.

Det var super fedt. Ingen fejl og et sejl som bare trak en rundt i vind der mindede om VM i Korea.

Vi fik i alt 8 sejladser i forskellige forhold og der er vist ingen tvivl om hvilken mærker som dominerede stævnet.

1. Antoine Alboue – Neilpryde/ Starboard – 7 point 2. Jesper Vesterstrøm – Neilpryde/Starboard – 9 point 3. Micah Buzzianis – Neilpryde/Starboard – 10 point 14. Kurosh Kiani – GAASTRA/F2 – 108 point

Alle fotos www.calema.com

Read more

sheriders

Sne - Hilsen fra Maria Juul i Hemsedal

Sheriders har modtaget en hilsen fra Maria, som lige nu befinder sig i Hemsedal, hvor hun er på sæson...

Læs mere
snowboard

TTR - Billabong Junior Pro 07

Den 6-11 marts indtager Billabong Junior Pro Leysin i Schweiz, europas bedste youngguns skal vise deres skills i Slopestyle!

Læs mere