Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Sæsonoptakt 2013 - Christian Justesen

Sæsonoptakt 2013 - Christian Justesen

Mikkel Asmussen fra Skishop har spurgt nogle af DK’s bedste windsurfere hvordan sidste sæson gik og hvad de har på programmet for den kommende sæson. Få en lille update fra blandet andet Sebastian Kornum, Kurosh Kiani, Kasper Juul Larsen, Anders Bøje m.fl. henover de næste uger.

Christian Justesen DEN-26

Hvordan gik din sæson sidste år ?

2012 var en meget turbulent sæson for mig, vi startede i maj måned med et tidligt EM i Formula på Sylt, hvor jeg vandt Youth (U20) klassen. Derefter var der nogle danske stævner som jeg med nød og næppe fik kæmpet mig igennem, idet jeg på, den ene side, ikke var helt i topform, og på den anden side også manglede en del udstyr pga. reparationer. Rønbjerg var ét af de stævner, og her fik jeg virkelig bekræftet den manglende skarphed i min slalomsejlads. Udover det, mistede jeg min rigtig gode træningspart Danni Jakobsen til en langvarig skade en måned før Youth VM i Slalom. Det var rigtig uheldigt for Danni, og et kæmpe tab for mig. Det kunne man også tydeligt se på mit resultat, som blev en 8’de plads, ved et VM som var præget af meget lidt vind og endte med kun 2 gennemførte runder.

Efter Slalom VM fik Skive besøg af 3 brasilianere (Wilhem Schurmann, Gabriel Brown og Mateus Isaac), som var kommet til Danmark for at forberede sig til Formula VM. De var her i 2 uger, og det gav en helt anderledes fokus i træningen, som gjorde, at jeg følte mig langt bedre forberedt på de kommende stævner. Efter en fantastisk opvarmning med folkene fra Brazil, gik turen til Nyborg, som var sidste stop inden Youth VM i formula på Lake Garda i Italien. I Nyborg fik vi kun 1 sejllads, som det lykkes mig at vinde. Det var en bedrift, som jeg er meget stolt over, fordi det er mit første vundne ranglistestævne. Derefter gjaldt det Youth Formula VM, ved dejlige Lake Garda. Vi fik sejlet en masse sejladser, mange af dem under svære forhold, og det gjorde at det blev rigtig tæt løb. Jeg sluttede på 4’pladsen, 1 point efter Hollænderen Jordy Vonk. Det var en noget bitter pille at sluge, og ikke nok med det – der var også masser af tid til at tænke over det hele vejen hjem fra Italien til DK! 

Den sidste del af sæsonen gik heldigvis noget bedre. Vi sejlede Formula DM i Skælskør, hvor jeg blev 3’er. Det var et resultat, som jeg var rigtig tilfreds med, fordi jeg dermed nåede en af de mål jeg havde sat mig samtidig med at der var et rigtig hårdt felt. Sæsonen blev sluttet af med Young Gun Classic i Klitmøller, som altid er en fantastisk oplevelse, som jeg vil råde alle unge til at deltage i uanset niveau og alder. Selvom det foregår i efterårsferien, og det er ved at blive kold i Danmark på det tidspunkt, er det vildt motiverende at se så mange unge give den gas på fjorden og i bølgerne, lige meget hvilke forhold der er! Det er noget der motiverer!!

Tilfreds med det resultat ?

Både ja og nej. Set med internationale briller, synes jeg ikke det var en godkendt sæson, da jeg ikke nåede mine mål om at komme i top-5 Youth Slalom VM og top-3 Youth VM. Men jeg har prøvet at vende det om og at bruge det positivt, da det rent faktisk har motiveret mig til at træne endnu mere og endnu hårdere, fordi jeg fandt ud af, hvor langt der rent faktisk er op til toppen.

Set med nationale briller, har det været en god sæson. Jeg startede lidt usikkert ud, men kom rigtig godt tilbage, og gjorde det bedre, end jeg selv havde forventet.

Set i bakspejlet har det været vigtigt for mig, at få nogle” tæsk” og nogle nederlag, for når jeg ser tilbage, opdager jeg, at jeg har taget alt for let på opgaven om at blive verdensmester.

Hvad har du brugt vinteren på ?

I Danmark har vi jo haft en rigtig lang vinter, så der har ikke været mulighed for så meget surf. I stedet har jeg lavet rigtig meget fysisk træning, og har været i motionscenter 4-6 dage i ugen.

Udover den hårde fysiske træning, som jeg har lavet sammen med en af mine gode venner Nicklas Borgen, var jeg i Australien i januar måned 2013, hvor jeg fik skudt sæsonen godt i gang med en vundet Youth (u20) og en 5’plads overall).

Har du fået nyt udstyr / Sponsor ?

Jeg sejler stadigvæk Neil Pryde / JP-Australia, ligesom jeg har gjort, lige siden jeg startede med at windsurfe, og det er jeg rigtig godt tilfreds med! 😉

Har der været noget, som du har følt der var behov for at træne ekstra meget på?

Her før sæsonen har jeg haft meget fokus på mine Jibes, da det er her jeg føler, at der er mest at vinde i forhold til mine konkurrenter. Sammen med min coach, har jeg arbejdet meget målerettet, blandt andet med video træning, og jeg har få forbedret mine jibes en hel del, selvom der er plads til mere endnu!!  Udover det, har jeg arbejdet med trimningen af mit udstyr, så jeg kan få 100% ud af det.

Hvem er din / dine største konkurrenter?

Puha,, det er svært at sige, da man jo ikke véd hvor meget folk har rykket sig henover vinteren, men jeg plejer som regel at have nogle gode dyster med klubkammeraten Danni Jakobsen. Og så prøver jeg jo altid at hente Sebastian Kornum, men han kan godt nok være en lidt stor mundfuld, med de super sejladser han hiver op af hatten ;-)) Derudover, er der selvfølgelig de sædvanlige ”københavner-drenge” som plejer at sætte et rimelig seriøst tempo på banen! Og det er ikke kun en gruppe hurtige Grandmastere det handler om, også talentet Sebastian Kæmpe skal nok sørge for, at der bliver hård kamp om guldet i Youth gruppen i år!

Hvilke stævner planlægger du at deltage i i år.

I år er mit sidste år i Youth (U20) så derfor ligger mit fokus på disse stævner. Jeg satser allermest på Youth Slalom VM, som er i Tyrkiet, og Youth Formula VM, som er i Østrig. Selvfølge skal jeg også sejle mange andre stævner, men det er disse stævner som jeg gerne skulle peake til!

Udover disse 2 stævner skal jeg i næste uge til Sylt sammen med Kasper Juul og Sebastian Kornum, hvor vi alle skal deltage i Slalom VM for Seniorer, og det er noget som jeg glæder mig helt vildt til!! Men også alle de danske stævner vil jeg være at finde til, så håber vi ses på vandet der 😉
—————————–

Læs også
http://riders.dk/windsurf/2013/05/03/saesonoptakt-2013-sebastian-kornum/

http://riders.dk/windsurf/2013/05/04/saesonoptakt-2013-kasper-juul-larsen/

http://riders.dk/windsurf/2013/05/05/saesonoptakt-2013-danni-jakobsen/

http://riders.dk/windsurf/2013/05/07/saesonoptakt-2013-brian-rogild/

Read more

danger island

Fra Thisted til Danger Island

Peter Steinfath og Oliver Hartkopp er surfere og går i gymnasiet i Thisted, men drengene har fået lavet en aftale med lærer og gymnasiet der giver dem mulighed for at bruge vinteren på Danger Islan...

Læs mere
DBO

Sæsonoptakt 2013 - Kurosh Kiani

Mikkel Asmussen fra Skishop har spurgt nogle af DK’s bedste windsurfere hvordan sidste sæson gik og hvad de har på programmet for den kommende sæson. Få en lille update fra blandet andet Sebastian ...

Læs mere